«Μετά από μία ταλαιπωρία 9 μηνών...» - Οι πρώτες δηλώσεις του Μένιου Φουρθιώτη μετά την διακοπή της σημερινής 21/9 δίκης

«Οποιοσδήποτε άνθρωπος δε θα μπορούσε να την αντέξει σωματικά και ψυχολογικά»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Μετά από μία ταλαιπωρία 9 μηνών...» - Οι πρώτες δηλώσεις του Μένιου Φουρθιώτη μετά την διακοπή της σημερινής 21/9 δίκης

Αναβολή τελικά πήρε η σημερινή 21/9 δίκη του Μένιου Φουρθιώτη για τις «στημένες επιθέσεις» στο σπίτι του στα βόρεια προάστια Αθηνών, η οποία διακόπηκε μετά από ένα συγκεκριμένο αίτημα (δείτε εδώ τον λόγο).

Ο ίδιος μάλιστα, εξερχόμενος από τα δικαστήρια, προχώρησε και τις πρώτες δηλώσεις.

Οι πρώτες δηλώσεις του Μένιου Φουρθιώτη μετά την διακοπή της σημερινής 21/9 δίκης

«Μετά από μία ταλαιπωρία εννέα μηνών, περιμένουμε να αποδοθεί η δικαιοσύνη. Όπως είχα πει και τότε στις δικαστικές Αρχές, επιμένω στην αθωότητά μου και ότι δεν έχω καμία σχέση με όλο αυτό που μου έχει επιβαρύνει την υγεία και όλη μου τη ζωή. Γι’ αυτό και σήμερα, παρότι το δικαστήριο αναβλήθηκε για την Παρασκευή, περιμένω οπωσδήποτε να γίνει και να τελειώνει μία ταλαιπωρία που νομίζω ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος δε θα μπορούσε να την αντέξει σωματικά και ψυχολογικά.

Όταν αναγνωσθεί η δικογραφία και δείτε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, θα καταλάβουμε για ποιον λόγο προφυλακίστηκα. Ελπίζω η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να δώσει μία αθωωτική απόφαση», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην παρουσιαστής.

Λίγα λόγια για την επαγγελματική του πορεία

Υπήρξε μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου, παίρνοντας τη θέση του Ηλία Ψινάκη. Είχε προηγηθεί η συνεργασία του με τον καλλιτεχνικό μάνατζερ, Σπύρο Ρέβη, του οποίου υπήρξε βοηθός. Η σχέση Φουρθιώτη-Αλεξανδράτου οδηγήθηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων, μετά από μήνυσή της, που τον κατηγόρησε για κλοπή 200.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιό της. Στις 2 Μαΐου 2022, το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε τον Μένιο Φουρθιώτη λόγω αμφιβολιών.

Η πορεία του στην τηλεόραση ξεκίνησε από τις τηλεπωλήσεις, όταν του προσφέρθηκε η ευκαιρία να πουλήσει πόρτες ασφαλείας πετυχαίνοντας σημαντικές πωλήσεις. Έπειτα, το περιφερειακό κανάλι της Αττικής Extra 3 του έδωσε δική του εκπομπή περιεχομένου τηλεπωλήσεων, με τίτλο Αποκάλυψη.

Συμμετείχε σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές τρόπου ζωής αλλά και προγράμματα χαμηλής ποιότητας, καθώς και προώθησης προϊόντων. Από το Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2018 παρουσίαζε την τηλεοπτική εκπομπή Αποκαλυπτικά στον πανελλαδικής εμβέλειας σταθμό Epsilon TV, στον οποίο επίσης έχει διατελέσει διευθυντής προγράμματος, εμπορικής πολιτικής και μάρκετινγκ, όποτε και το κανάλι, στο οποίο εργαζόταν πέρασε στην ιδιοκτησία του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη μετατρέποντάς το στο Open Beyond.

Στις 9 Νοεμβρίου 2018, το Open TV ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας τους.

Ο Φουρθιώτης συνέχιζε να παρουσιάζει εκπομπές στο περιφερειακής εμβέλειας κανάλι New Epsilon TV και από τις 7 Μαρτίου 2021 εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης της εφημερίδας Αποκαλυπτικά με εκδότρια την Νανά Παλαιτσάκη. Η εφημερίδα του έχει επικριθεί για την μονομερή προβολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.