Έξαλλος ο Αντώνης Κανάκης ξέσπασε στο Facebook - «Πρωταγωνιστές με προσβλητικά για τη γυναίκα ριάλιτι, “influencers”...»

Οργισμένος με την επικαιρότητα στην Ελλάδα την ώρα που στο Ιράν γίνεται ένα ιστορικό γεγονός

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Έξαλλος ο Αντώνης Κανάκης ξέσπασε στο Facebook - «Πρωταγωνιστές με προσβλητικά για τη γυναίκα ριάλιτι, “influencers”...»

Ένα απίστευτο ξέσπασμα έκανε ο Αντώνης Κανάκης μέσα από το λογαριασμό του στο Facebook σχετικά με την επικαιρότητα στην Ελλάδα που αφορά τα ριάλιτι και της influencers, την ώρα που στον Ιράν πραγματοποιείται ένα ιστορικό γεγονός.

Συγκεκριμένα, για 6η ημέρα χιλιάδες Ιρανοί διαμαρτύρονται στους δρόμους για την άγρια κακοποίηση και δολοφονία της 22χρονης Μάχσα Αμινί από μέλη της «αστυνομίας των ηθών» επειδή δεν φορούσε σωστά την χιτζάμπ της και φαινόντουσαν τα μαλλιά της.

Ο θάνατός της ενώ βρισκόταν σε κράτηση, έβγαλε τις γυναίκες στους δρόμους, ενώ σε πολλές διαμαρτυρίες εμφανίστηκαν χωρίς μαντήλες ή τις έκαψαν - καθώς η χιτζάμπ θεωρείται για πολλές το κατεξοχήν σύμβολο.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν σκληρές εικόνες με τις δυνάμεις ασφαλείας να επιτίθενται σε πολίτες, ενώ μέχρι στιγμής υπάρχουν αναφορές για 11 νεκρούς (επτά διαδηλωτές και τέσσερα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας).

Η οργισμένη ανάρτηση του Αντώνη Κανάκη

Αυτές τις ημέρες εξελίσσεται μία άκρως σημαντική και πιθανώς ιστορική κοινωνική εξέγερση.

Οι γυναίκες στο θεοκρατικό ισλαμικό Ιράν, ρισκάρουν και θυσιάζουν αν χρειαστεί τη ζωή τους, προκειμένου να λάβουν τέλος επιτέλους οι θηριωδίες που διαπράττονται εναντίον τους στο όνομα της θρησκείας. Δέος για το θάρρος τους και ελπίδα για αλλαγή.

Υ. Γ. Παράλληλα ρίχνεις μια ματιά στα «κοινωνικά» θέματα που απασχολούν τη δική μας επικαιρότητα, με πρωταγωνιστές προσβλητικά για τη γυναίκα ριάλιτι, “influencers”, κόντρες και δεξιώσεις και σε πιάνει θλίψη.

Αντώνης Κανάκης για Ιράν

Η ανάρτηση του Μόσιαλου για τη δολοφονία της 22χρονης και η αναφορά στην Ελισάβετ

«Δύο γυναίκες πέθαναν πρόσφατα. Η μια 96 ετών από φυσικά αίτια. Η άλλη, 22 ετών, δολοφονήθηκε γιατί το χιτζάμπ της ήταν χαλαρά φορεμένο. Θεωρήθηκε βλάσφημη από τους Ισλαμιστές του Ιράν. Πολλοί είναι θλιμμένοι για το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Ήταν ένα σύμβολο σταθερότητας για τους Βρετανούς για δεκαετίες. Πολλοί περισσότεροι πρέπει να είναι σοκαρισμένοι και εξοργισμένοι με τη δολοφονία της Mahsa Amini που ήταν και θα είναι ένα σύμβολο ανεξαρτησίας και ελευθερίας για όλες τις γυναίκες.»

Μόσιαλος Ιράν