Σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα με τον σύζυγο και τον γιο τους - Η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου για τα ιπποειδή στην Σαντορίνη

Το μακροσκελές μήνυμά της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Instagram / erietta kourkoulou latsi
Instagram / erietta kourkoulou latsi

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα ιπποειδή στην Σαντορίνη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (27/09) στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν φυσικά και η Εριέττα Κούρκουλου, μαζί με τον σύζυγό της, Βύρωνα Βασιλειάδη και τον έξι μηνών γιο τους, Νίκο.

Το κάλεσμα με κεντρικό σύνθημα «Μην κακοποιείτε τα γαϊδούρια και τα μουλάρια στη Σαντορίνη στις βόλτες με ζώα!» απηύθυναν η οργάνωση «Ιππόθεσις» σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό PETA, την οργάνωση A promise to animals και την ηθοποιό – ακτιβίστρια Τάνια Τρύπη.

Η Εριέττα Κούρκουλου πολλές φορές έχει εκφράσει την αγάπη της για τα ζώα αλλά και την οργή της για την κακοποίηση αυτών. Η ίδια λοιπόν μοιράστηκε μερικά στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση με τους διαδικτυακούς της ακολούθους στο Instagram.

Η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου

«Όλη μου η παιδική ηλικία είναι γεμάτη αναμνήσεις από βόλτες με πόνυ, άμαξες και γαϊδουράκια - Γεμάτη αναμνήσεις από επισκέψεις σε ζωολογικούς κήπους, τσίρκο και pet shop.

Γιατί; Γιατί όπως κάθε παιδί που λατρεύει τα ζώα, έψαχνα διαρκώς ευκαιρίες για να βρίσκομαι κοντά τους.
Δεν μου εξήγησε κανείς ότι η ανάγκη μου για επαφή ήταν μονόπλευρη. Δεν μου εξήγησε κανείς, ότι ακριβώς επειδή λάτρευα τα ζώα - θα έπρεπε να μείνω μακριά τους.

Οι γονείς μου δεν ήταν κακοί άνθρωποι. Δεν στήριζαν συνειδητά την κακοποίηση των ζώων αυτών. Ήθελαν απλά να με κάνουν χαρούμενη. Δεν ήξεραν… Εμείς όμως ξέρουμε!

Μπορεί η τεχνολογία και το διαδίκτυο να έχουν καταστροφικές συνέπειες στην καθημερινότητά μας, αλλά μας έχουν δώσει ελεύθερη πρόσβαση στην ενημέρωση. Ακόμη και όσοι δεν ξέρουμε, μπορούμε πια με ένα κλικ να μάθουμε!

Τώρα που γίναμε γονείς, το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μας. Το να μάθουμε στα παιδιά μας ότι ο ανθρωποκεντρικός - εγωιστικός τρόπος σκέψης που επικρατούσε τόσα χρόνια ήταν λάθος, είναι υποχρέωσή μας.

Δεν είναι υπέροχο μάθημα για εκείνα άλλωστε, το να παραδεχτούμε εμείς οι «μεγάλοι» ότι κάναμε λάθος και να τους δείξουμε ότι προσπαθούμε να το διορθώσουμε; Ευχαριστούμε όλους όσοι κατέβηκαν στην διαμαρτυρία εχθές στο Σύνταγμα, με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ιπποειδών και την δημιουργία ενός συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου που θα διευκολύνει την προστασία τους», έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα της ανάρτησής της.

Η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου
Instagram / erietta kourkoulou latsi

Η αναφορά της Εριέττας Κούρκολου στις τραγικές εικόνες σε φάρμες στην Ελλάδα

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο με την κακοποίηση μίας γάτας σε ταβέρνα στην Αιδηψό, όπου ένας άνδρας, αφού δελέασε το αδέσποτο με ένα ψάρι, στη συνέχεια το κλώτσησε στη θάλασσα. Ο ίδιος ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το βίντεο αυτό προκάλεσε μια σειρά από αντιδράσεις, με πολλούς celebrities να τοποθετούνται δημόσια για το εν λόγω περιστατικό. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν φυσικά και η Εριέττα Κούρκουλου η οποία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη.

Η ίδια λοιπόν μίλησε για τη γενικότερη αντιμετώπιση των ζώων και μάλιστα μαζί με την ομάδα της στο I promise πραγματοποίησαν και μία σχετική έρευνα μέσω της της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «A Promise to Animals».

«Επειδή ακούω συχνά ότι οι φρικτές εικόνες ζώων παραγωγής που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ισχύουν μόνο στο εξωτερικό και ότι εδώ στην Ελλάδα τα ζώα μεγαλώνουν σε μικρές φάρμες με αγάπη και φροντίδα, αποφασίσαμε να κάνουμε μία έρευνα να δούμε τι ισχύει πραγματικά. Το αποτέλεσμα δεν με εκπλήσσει, αλλά πονάει πολύ. Είμαι όμως περήφανη που θα βγει επιτέλους στην φόρα η σκληρή πραγματικότητα της εκτροφής των ζώων στην Ελλάδα», έγραψε χαρακτηριστικά η Εριέττα Κούρκουλου.

Ξέσπασε η Εριέττα Κούρκουλου για την αντιμετώπιση των ζώων

Ξέσπασε η Εριέττα Κούρκουλου για την αντιμετώπιση των ζώων ανάρτηση