Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του Σταμάτη Κόκκοτα

Με δημοτική δαπάνη από τον δήμο Ζωγράφου

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (1/10) ο Σταμάτης Κόκοτας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 85 ετών, στο νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας» καθώς νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες.

Φυσικά, μόλις γνωστοποιήθηκε πως πέθανε, ο καλλιτεχνικός χώρος βυθίστηκε στο πένθος καθώς το κλίμα ηταν βαρύ ακόμη και στην εκπομπή, «Καλύτερα δε γίνεται» -δείτε εδώ την αντίδραση της Ναταλίας Γερμανού.

Η ανακοίνωση για την κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα

Ο δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας, σε σχετική ανακοίνωση εξέφρασε την μεγάλη του θλίψη για την απώλεια του κορυφαίου Έλληνα τραγουδιστή Σταμάτη Κόκκοτα, σημειώνοντας ότι η προσφορά του στον πολιτιστική και καλλιτεχνική ζωή της χώρας είναι ανεκτίμητη.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα μετά από πρόταση του δημάρχου Ζωγράφου και έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα γίνει με δημοτική δαπάνη, την Τρίτη στις 04.10.2022 στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Σταμάτης Κόκοτας

Η τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του Σταμάτη Κόκοτα

«Πώς σας φαίνεται το ότι πρωταγωνιστούν πολλές γυναίκες στο τραγούδι, έχουμε πολύ ωραίες λαϊκές φωνές… Για παράδειγμα, τα νέα πρότυπα θέλουν πάρα πολύ την κυρία Πάολα σαν τραγουδίστρια που είναι από πολύ νέα στο τραγούδι και την έχουν παρομοιάσει σαν από τις πιο μεγάλες λαϊκές φωνές που έχουμε αυτή τη στιγμή;», ρώτησε η Μαρία Αντωνά.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτά τα λέτε εσείς. Ούτε να τα ακούω θέλω, ούτε να τα ξέρω. Εκείνο που θέλω να σας πω είναι ότι όποιος όντως έχει ωραία φωνή δεν πρόκειται ποτέ ούτε να τη χάσει ούτε να του την κλέψουν. Θα έρθει η στιγμή του που θα πει κάτι και θα αναδειχθεί».

«Ενθουσιάζομαι με τις φωτογραφίες. Οι τελευταίες μου φωτογραφίες με τον Μίκη Θεοδωράκη. Από εδώ και πέρα μια καινούρια ζωή και καινούρια τραγούδια… Η κόρη μου δεν τραγουδά»

«Εκείνο που θέλω να σας πω είναι ότι όποιος όντως έχει ωραία φωνή δεν πρόκειται ποτέ ούτε να τη χάσει ούτε να του την κλέψουν. Θα έρθει η στιγμή του που θα πει κάτι και θα αναδειχθεί» είχε αναφέρει ο Σταμάτης Κόκοτας.