Άλλαξε η ημέρα της κηδείας του Σταμάτη Κόκοτα - Πού και πότε θα γίνει

Δείτε την σχετική ανακοίνωση για το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο καλλιτέχνη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Από την ζωή έφυγε τα ξημερώματα του Σαββάτου 1/10 ο Σταμάτης Κόκοτας στο νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας» όπου και νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα, σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο (δείτε εδώ μερικές αναρτήσεις των celebrities) αλλά φυσικά και στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Ο δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας εξέφρασε τα συλληπητήρια για τον χαμό του σπουδαίου αυτού καλλιτέχνη, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος και είχε συνεισφέρει σημαντικά στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας.

Άλλαξε η ημέρα της κηδείας του Σταμάτη Κόκοτα

Μάλιστα, στην αρχική του ανακοίνωση ο δήμαρχος έκανε γνωστό πως η κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα θα γίνει δημοσία δαπάνη την Τρίτη 4/10. Ωστόσο, με νέα ανακοίνωση, γνωστοποίησε πως η ημέρα της κηδείας του άλλαξε και τελικά θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5/10 στο Κοιμητήριο Ζωγράφου στις 12.30 μ.μ.

Άλλαξε η ημέρα της κηδείας του Σταμάτη Κόκοτα

Λίγα λόγια για τον Σταμάτη Κόκοτα που πέθανε στα 85 του

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Κατά τη στρατιωτική δικτατορία συμμετείχε στους χουντικούς εορτασμούς της επετείου της 21ης Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο ανάμεσα σε άλλους ηθοποιούς και τραγουδιστές.

Χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι οι μακριές φαβορίτες του. Ο γιος του, Δημήτρης, είναι επίσης τραγουδιστής.

Ήταν δηλωμένος φίλαθλος του Παναθηναϊκού, ενώ ασχολήθηκε, επίσης, με το μηχανοκίνητο αθλητισμό.