Ανησυχία με την υγεία της Νόνης Δούνια - Μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής

Τι συνέβη;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Ανησυχία επικράτησε στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ όταν η Νούνια Δούνια λιποθύμησε με την συνεδρίαση να διακόπτεται και να σπεύδει ο γιατρός της Βουλής.

Γύρω από την βουλευτή που ένιωσε έντονη αδιαθεσία έτρεξαν πολλοί βουλευτές αλλά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Νόνη Δούνια μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής, συνήλθε από το λιποθυμικό επεισόδιο ενώ θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο για εξετάσεις. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η οικογένεια της (δείτε εδώ την κόρη της).

Νόνη Δούνια βουλευτής

Ποια είναι η Νόνη Δούνια

Γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 1972 στον Πειραιά όπου και μεγάλωσε. Από μικρή ηλικία, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, κάνοντας μάλιστα πρωταθλητισμό στην κολύμβηση με την ομάδα του Εθνικού Πειραιά, αλλά και στην υδατοσφαίριση με την ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Καστέλλας. Σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και Σχέδιο μόδας στη Σχολή Βελουδάκη.

Modeling - Τηλεόραση

Το 1996, συμμετείχε στα καλλιστεία του ΑΝΤ1, όπου στέφθηκε Β' Σταρ Ελλάς. Έπειτα, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό Μις Ευρώπη, κατακτώντας την τρίτη θέση. Το 1999, παρουσίασε την εκπομπή «Επτά» στο κυπριακό κανάλι ΡΙΚ ενώ δύο χρόνια αργότερα, έκανε το υποκριτικό της ντεμπούτο, μέσα από τη σειρά του ΑΝΤ1, «Στρίβειν διά του αρραβώνος» (σκην. Βασίλης Θωμόπουλος). Το 2002, έπαιξε σε ένα επεισόδιο της σειράς του ALPHA, «Κόκκινος Κύκλος» (σκην. Πάνος Κοκκινόπουλος) και την επόμενη σεζόν συμμετείχε σε δώδεκα επεισόδια της σειράς «Αχ... και να 'ξερες» (σκην. Πάνος Κοκκινόπουλος) στο ίδιο κανάλι. Ακολούθησαν οι σειρές «Πεθαίνω για σένα» (2003-04, σκην. Πάνος Κοκκινόπουλος), «Έλα να αγαπηθούμε» (2006, σκην. Δημήτρης Αρβανίτης) και «Έρωτας με επιδότηση Ο.Γ.Α.» (2006-07, σκην. Αντώνης Τέμπος).

Το 2008, συμμετείχε στην εκπομπή του ALPHA, «Baby Dance» ενώ από το 2008 μέχρι το 2010, παρουσίασε την εκπομπή του MEGA, «Mommy: Το Παιδί μου κι Εγώ». Το 2015, έκανε μια σύντομη εμφάνιση στη σειρά «» ενώ παρουσίασε και την εκπομπή «Γυναίκες» στο E TV μαζί με τις Σοφία Βογιατζάκη, Δέσποινα Καμπούρη & Έλενα Παπαβασιλείου. Το 2016, συμμετείχε σε δύο επεισόδια της σειράς του ΑΝΤ1, «Οι Συμμαθητές».

Πολιτική

Υπήρξε μέλος Δ.Σ. στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά. Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής». Τον Ιούλιο του 2019 εξελέγη Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων με τη Νέα Δημοκρατία, όντας η πρώτη γυναίκα Βουλευτής της ΝΔ στον Πειραιά.[εκκρεμεί παραπομπή]

Είναι Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, καθώς και της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής.