Παραμυθένιο και ζεστό - Φωτογραφίες από το ξενοδοχείο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στους Παξούς

Ονομάζεται Bay View Villas

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Παραμυθένιο και ζεστό - Φωτογραφίες από το ξενοδοχείο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στους Παξούς

Ερωτευμένος με τον τόπο του, χρόνια ήθελε να γυρίσει σειρά εκεί, και τώρα που πλέον τα κατάφερε δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα! Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης φουλάρει για πρεμιέρα με τον «Maestro» στο Mega στις 13 Οκτωβρίου, στις 10.30 (δείτε εδώ το πρώτο επεισόδιο), και μας ξεναγεί στους Παξούς, τον προσωπικό του “παράδεισο”, μέσα από την ξεχωριστή σκηνοθετική ματιά του.

Το πατρικό τους βρίσκεται στο νησί από το 1780, ωστόσο «μόλις» τα τελευταία 22 χρόνια επεκτάθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί παράλληλα και ως ξενώνας. Οι “Bay View Villas”, που πήραν το όνομά τους από τη φαντασμαγορική θέα που έχουν στο λιμάνι, διατηρούν την αισθητική μιας άλλης εποχής, απόλυτα συνυφασμένη με τη ματιά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και της μητέρας του Βίλλυ Μαλάμη. Με την απουσία του, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, εκείνη είναι που διαχειρίζεται τις κατοικίες και περνάει εκεί έξι μήνες τον χρόνο μαζί με τη νησιώτισσα γιαγιά Μίκα.

Από τον Γιώργο Κακογιάννη

Το ξενοδοχείο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Μαζί με την Κρήτη, οι Παξοί είναι το νησί όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια και από εκεί έχει να θυμάται όμορφες στιγμές τα καλοκαίρια. Τουλάχιστον έναν μήνα κάθε χρόνο επισκεπτόταν τους Παξούς, χανόταν στους δρόμους και αντλούσε έμπνευση για τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες. Να που ήρθε και η στιγμή να τις πραγματοποιήσει. «Η ομορφιά στους Παξούς είναι αδιαπραγμάτευτη», λέει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης και με τα πλάνα του δείχνει και στον υπόλοιπο κόσμο αυτή την ομορφιά.

Παπακαλιάτης περιοδικό you
Παπακαλιάτης ξενοδοχειο
Παπακαλιάτης ξενοδοχειο Παξούς
Παπακαλιάτης mega
Παπακαλιάτης maestro

«Οι άνθρωποι εκεί μας βοήθησαν σημαντικά»

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δημιουργός είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινότητα, κάτι που φάνηκε στα πρόσφατα γυρίσματα. «Οι άνθρωποι εκεί μας βοήθησαν σημαντικά», δηλώνει πολύ συχνά και ευχαριστεί τους κατοίκους των Παξών για την αποφασιστική συμβολή τους μέσα στο προηγούμενο καλοκαίρι, όταν έγιναν τα γυρίσματα, με μοναδικό παράπονο από τον καιρό που δεν τους έκανε πάντα το χατίρι...

Περισσότερα στο νέο τεύχος YOU που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα σήμερα, Τετάρτη 5/10, μόνο με 1,50 ευρώ