«Είδα τον Σταμάτη Κόκοτα στο νοσοκομείο, άρχισα να κλαίω κι έφυγα» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Ελένης Ροδά

«Ένιωσα την ανάγκη να πάω να τον δω»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Η Ελένη Ροδά παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα όπου μεταξύ άλλων δεν δίστασε να αναφερθεί για τον Σταμάτη Κόκοτα ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 85 ετών προακλώντας τεράστια θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο -δείτε φωτογραφίες από την κηδεία του .

Μεταξύ άλλων, η ηθοποιός ήταν από τους τελευταίους που κατάφερε να δει τον διάσημο καλλιτέχνη λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή καθώς τον είχε συναντήσει στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν.

Οι δηλώσεις της Ελένης Ροδά για τον Σταμάτη Κόκοτα

Σταμάτης Κόκοτας

«Ένιωσα την ανάγκη να πάω να τον δω στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Πήγα στο δωμάτιο αλλά κάθισα λίγο πιο μακριά λόγω Covid. Σήκωσα το χέρι και τον χαιρέτησα. Είχε δίπλα του μια νοσοκόμα και τον γιο του Δημήτρη που του κρατούσε το χέρι. Με κατάλαβε. Σήκωσε το χεράκι του, με χαιρέτησε. Λύγισα. Άρχισα να κλαίω κι έφυγα. Αντίο, Σταμάτη».

Λίγα λόγια για τον Σταμάτη Κόκοτα που πέθανε στα 85 του

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Κατά τη στρατιωτική δικτατορία συμμετείχε στους χουντικούς εορτασμούς της επετείου της 21ης Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο ανάμεσα σε άλλους ηθοποιούς και τραγουδιστές.

Χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι οι μακριές φαβορίτες του. Ο γιος του, Δημήτρης, είναι επίσης τραγουδιστής.

Ήταν δηλωμένος φίλαθλος του Παναθηναϊκού, ενώ ασχολήθηκε, επίσης, με το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Σε μια ωστόσο από αυτές τις σπάνιες εμφανίσεις, ο φωτογραφικός φακός του Youweekly.gr τον απαθανάτισε στο Hotel Ερμού να διασκεδάζει με την παρέα του.

Μέχρι λίγο πριν φύγει από τη ζωή, ο Σταμάτης Κόκοτας το διασκέδαζε με την ψυχή του. Σταμάτη Κόκοτα Hotel Ερμού

Σταμάτης Κόκοτας σήμερα