Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Συνήθως απαγορεύεται να...» - Αναλυτικά η κατάθεση της Ζέτας Μακρυπούλια

Οι απαντήσεις που έδωσε στις ερωτήσεις του εισαγγελέα και του Προέδρου

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Σήμερα Τρίτη 11/10 πραγματοποιήθηκε η κατάθεση της Ζέτας Μακρυπούλια στην δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Μπορεί μάλιστα, το πρωί να πήγε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο πριν τις κάμερες για να τους αποφύγει, ωστόσο, κατά την αναχώρηση της την εντόπισαν - δείτε την αντίδραση της.

Στη δημοσιότητα λοιπόν, ήρθε η κατάθεση της αναλυτικά με τους διαλόγους που είχε με τον Πρόεδρο αλλά και τον Εισαγγελέα.

Αναλυτικά οι διάλογοι με την Μακρυπούλια στην δίκη Φιλιππίδη

  • Πρόεδρος: Σας καλέσαμε γιατί σας έχει αναφέρει η πρώτη καταγγέλλουσα, την γνωρίζετε;
  • Ζέτα Μακρυπούλια: Όχι. Είναι εδώ;
  • Πρόεδρος: Όχι σήμερα.
  • Ζέτα Μακρυπούλια: Σας ρωτάω εάν είναι εδώ διότι μερικές φορές δεν συγκρατώ πρόσωπα. Τη μητέρα της την γνωρίζω, την κόρη όχι.
  • Πρόεδρος: Σας αναφέρει η καταγγέλλουσα ότι το 2008 ότι την συναντήσατε στην τουαλέτα και της είπατε κάτι.
  • Ζέτα Μακρυπούλια: Δεν την θυμάμαι. Ούτε εάν της είπα κάτι. Αναφέρει ότι την συνάντησα στην τουαλέτα και της είπα κάτι, ότι την γνωρίζω;
  • Πρόεδρος: Θυμάστε να ήρθε κάποια κοπέλα στην πρόβα της παράστασης στις κουζίνες για να κάνει ένα ρόλο;
  • Ζέτα Μακρυπούλια: Δε θυμάμαι να ήρθε η κοπέλα. Και δεν θυμάμαι να τέθηκε θέμα για προσθήκη ρόλου. Έξι άτομα αρχίσαμε και έξι τελειώσαμε. Αν κάποιος είχε κάποια ιδέα για κάποια προσθήκη ρόλου δεν θα το είχα συγκρατήσει.
  • Πρόεδρος: Λέει ότι της είπατε «α θα είσαι μαζί μας».
  • Ζέτα Μακρυπούλια: Δε θυμάμαι να έχω συναντήσει κάποιο κορίτσι στην τουαλέτα και να έχω πει κάτι τέτοιο. Δε θυμάμαι ποτέ να τέθηκε θέμα να μπει ένας έξτρα ρόλος. Συνήθως απαγορεύεται να έρθει κάποιος στις πρόβες αλλά εξαρτάται και από τον σκηνοθέτη κάποιου έργου.
  • Εισαγγελέας: Αν έρχονταν κάποιος τρίτος στο συγκεκριμένο έργο, οι «Κουζίνες» θα σας ξένιζε;
  • Ζέτα Μακρυπούλια: Πιθανότητα θα ρωτούσα ποιος είναι γιατί δε συνηθίζεται. Όταν φτάνουμε στην πρεμιέρα, επιτρέπεται να έρχεται κόσμος, στη γενική δοκιμή.
  • Εισαγγελέας. Αν έρχονταν κάποιο πρόσωπο συγγενικό ηθοποιού, το σύνηθες είναι αυτό το πρόσωπο να γνωρίζεται και με τους άλλους ηθοποιούς
  • Ζέτα Μακρυπούλια: Όχι, για όνομα του Θεού.
  • Σύνεδρος: Θυμάστε αν κάποιο πρόσωπο – κάποια κοπέλα – να προκάλεσε ενόχληση στον κατηγορούμενο;
  • Ζέτα Μακρυπούλια: Όχι δεν θυμάμαι.

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη Ζέτα Μακρυπούλια

Στο φως και η κατάθεση της Θάλειας Ματίκα

Ένα από τα πρόσωπα τα οποία κλήθηκαν να καταθέσουν στις 7/9 μετά από την απόφαση του δικαστηρίου ήταν και η Θάλεια Ματίκα.

Να τονίσουμε πως η ηθοποιός ρωτήθηκε σχετικά με την πρώτη καταγγέλλουσα η οποία έχει καταθέσει πως βιάστηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2008 κατ’ εξακολούθηση.

Πρόεδρος: Τι σχέση είχατε με την πρώτη καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Δεν είχα καμία απολύτως σχέση. Ήταν κόρη της συναδέλφου μου.

Πρόεδρος: Έχει αναφερθεί ένα περιστατικό σε μια βάπτιση…

Μάρτυρας: Δεν τη θυμάμαι καθόλου. Μου τη θύμισε ένας συνάδελφος.

Πρόεδρος: Θυμάστε να συνέβη κάποιο περιστατικό; Να είχατε στιχομυθία με την πρώτη καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Όχι. Ήταν ένα κορίτσι που ήξερα ελάχιστα.

Πρόεδρος: Είπατε κάτι στην πρώτη καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Αυτά που διάβασα στον Τύπο ότι «είναι ερωτευμένη μαζί του» δεν τα είπα ποτέ. Δεν θα έλεγα ποτέ κάτι τέτοιο για μια γυναίκα, γιατί καμία γυναίκα δε μου εξομολογήθηκε κάτι τέτοιο και δεν ήταν αυτή η φύση της σχέσης μας.

Πρόεδρος: Είπε και η πρώτη καταγγέλλουσα ότι την είδατε να κλαίει στην τουαλέτα και τη ρωτήσατε αν φταίει ο Πέτρος ….

Μάρτυρας: Δεν έχει συμβεί αυτό. Αποκλείεται να ρωτούσα κάτι τέτοιο γιατί δεν είχα ιδέα αν είχαν κάποιου είδους σχέση.

Συνεχίζοντας η κ. Ματίκα είπε στην κατάθεσή της για την πρώτη καταγγέλλουσα: «Ήταν απλώς η κόρη μιας συναδέλφου. Και μάλιστα μια πολύ μικρότερή μου. Δε θυμάμαι τι έκανε, αν σπούδαζε, δεν μπορώ να θυμηθώ. Με τη μητέρα της είχαμε τυπικές, αλλά πολύ καλές επαφές. Φαινόταν να έχει καλή σχέση η μητέρα με την κόρη. Θυμάμαι ότι την μεγάλωνε και μόνη της».

Αναφερόμενη στα όσα υποστηρίζει η Ελπίδα Νίνου, σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, η μάρτυρας είπε: «Δε θα πήγαινα ποτέ στη γυναίκα του εργοδότη μου να μιλήσω έτσι για το παιδί ενός συναδέλφου. Εσείς δε με γνωρίζετε ή ίσως γνωρίζετε το όνομα μου, αλλά είμαι ένας άνθρωπος αποτραβηγμένος από το χώρο μου, ασχολούμαι μόνο με την τέχνη μου, τον άντρα μου και τα δυο μου παιδιά».

Πολιτική αγωγή: Ο λόγος που χώρισαν οι δρόμοι σας;

Μάρτυρας: Δε θα αναφερθώ σε αυτό. Όταν συναντιέσαι με ανθρώπους στη δουλειά είναι και άνθρωποι που συναναστρέφεσαι κοινωνικά. Οι λόγοι που χώρισαν οι δρόμοι μας ήταν καθαρά επαγγελματικοί.

Πολιτική αγωγή: Στο ΣΕΗ είχατε καταθέσει για την Πηνελόπη Αναστασοπούλου;

Μάρτυρας: Ναι. Έχουμε μεγαλώσει από 4-5 χρόνων στην ίδια γειτονιά. Είναι πολύ καλές γνωστές. Εγώ ξεκίνησε στο θέατρο τέχνης πιο νωρίς, εκείνη το αποφάσισε αργότερα. Ήθελα αν μπορώ να βοηθώ κάπου. Με πήρε τηλέφωνο η Πηνελόπη ότι την πήρε ο Φιλιππιδης για μια παράσταση και με ρώτησε πως είναι τα πράγματα γιατί υπήρχε περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Της είπα «πήγαινε είναι μια χαρά εδώ τα πράγματα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, μη χάσεις τη δουλειά».