Αποχώρησε εκτάκτως η Νένα Μεντή από παράσταση του Εθνικού Θεάτρου - Τι συνέβη

Η ανακοίνωση και η ηθοποιός που θα την αντικαταστήσει

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Στην παράσταση “Βρυκόλακες” του Χένρικ Ίψεν σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή στην κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου θα πρωταγωνιστούσε τον φετινό χειμώνα η Νένα Μεντή, ωστόσο σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Εθνικό Θέατρο το πρωί της Τετάρτης 12/10, έγινε γνωστό πως η ηθοποιός αποχώρησε από το έργο για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

Μάλιστα, η ηθοποιός που θα αντικαταστήσει την Νένα Μεντή είναι η Ναταλία Τσαλίκη.

Η ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου για την αποχώρηση της Νένας Μεντή από παράσταση του Εθνικού Θεάτρου

«Ανακοινώνεται ότι στην παράσταση του έργου Βρυκόλακες του Χένρικ Ίψεν σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή αντικαθίσταται για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους η κ. Νένα Μεντή από την κ. Ναταλία Τσαλίκη.

Η πρεμιέρα της παράστασης μετατίθεται στις 9 Νοεμβρίου 2022.

Παρακαλούνται οι θεατές που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια να προσέλθουν στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου εντός 20 ημερών, για αλλαγή ή εξαργύρωση των εισιτηρίων τους ή να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 2107234567 για εισιτήρια που έχουν προμηθευτεί μέσω τηλεφωνικού κέντρου και διαδικτυακά από την ticketservices.

Τα εισιτήρια από την προσφορά του early bird μπορούν να εξαργυρωθούν ή και να μεταφερθούν (χωρίς αλλαγή στο αντίτιμο) για οποιαδήποτε παράσταση της παραγωγής Βρυκόλακες από τις 9 έως τις 27 Νοεμβρίου 2022 και από τις 18 έως τις 29 Ιανουαρίου του 2023», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση για την ηθοποιό, η οποία είχε συγκινήσει αρκετά πριν λίγο καιρό με την εξομολόγηση που είχε κάνει για τις αποβολές.

Λίγα λόγια για την ηθοποιό

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (1966).

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το ίδιο έτος με το θίασο της Κατερίνας Ανδρεάδη στο έργο Μαθήματα ηθικής και ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του 1970, πλάι στην Κατίνα Παξινού και τον Αλέξη Μινωτή. Πατέρας της ήταν ο συνθέτης Σπήλιος Μεντής και θείος της ο κωμικός ηθοποιός Κώστας Μεντής. Ξάδερφός της είναι ο Χρήστος Βαλαβανίδης.

Υπήρξε σύζυγος του ηθοποιού Κώστα Στυλιάρη. Δεύτερος σύζυγος της είναι ο επίσης ηθοποιός Σταύρος Μερμήγκης, με τον οποίο έχουν αποκτήσει μία κόρη, τη Μαρία.