Δίκη Φιλιππίδη: «Της όρμησε και της έσκισε τη μπλούζα» - Συνάδελφοι της πρώην συνεργάτιδας του διαψεύδουν την κατάθεσή της

Άλλα υποστηρίζει εκείνη για την σχέση της με τον ηθοποιό κι άλλα εκείνοι

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Συνεχίζεται σήμερα 13/10 η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την κατάθεση της δημοσιογράφου και της πρώην συνεργάτιδας του, η οποία τον υποστήριξε στην κατάθεσή της, ισχυριζόμενη πως απολύθηκε από εκπομπή της ΕΡΤ όταν έμαθαν ότι θα πάει ως μάρτυρας στο δικαστήριο.

Αυτή τη φορά, όμως, την "άδειασαν" στην κατάθεσή τους μερικοί πρώην συνάδελφοί της από γνωστό περιοδικό.

Και οι δύο πρώην συνάδελφοί της υποστηρίζουν πως εκείνη τους είπε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, στην πρώτη τους διαπροσωπική επαφή, της όρμησε και της έσκισε την μπλούζα, παρόλα αυτά έπειτα αποκάλυψε πως περνάει όμορφα μαζί του.

Οι καταθέσεις των πρώην συνάδελφων της πρώην στενής συνεργάτιδας του Φιλιππίδη

Η κατάθεση της πρώτης συναδέλφου

«Δεν γνωρίζω καμιά από τις καταγγέλουσες. Ήμουν υπεύθυνη του site για το περιοδικό. Μου έκανε εντύπωση ότι στην κατάθεση της, δεν θυμόταν το όνομα μου. Βέβαια μου έκανε εντύπωση που δεν θυμόταν και την πρώτη της γνωριμία με τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Οκτώβριο του 2015. Εκείνη την ημέρα την είδα αναστατωμένη, με τρόμο πέταξε τη τσάντα και έτρεξε κλαμμένη στο γραφείο της αδελφής μου, που ήταν η διευθύντρια του περιοδικού, λέγοντας: “Αφήστε με με τον ανώμαλο που με στείλατε” . Μου είπε πως το θέατρο ήταν άδειο και της είπε ο Φιλιππίδης να πάνε στο καμαρίνι. Της όρμησε και της έσκισε τη μπλούζα της, εκείνη έτρεξε και έφυγε.

Λίγα χρόνια αργότερα, τη συνάντησα και τη ρώτησα, εάν έχει σχέση μαζί της… Μου είπε ότι της φέρεται όμορφα και της παίρνει ακριβά δώρα. Στις 13 Νοεμβρίου του ’19 μου ζήτησε εάν μπορώ να χακάρω το λογαριασμό του στο instagram, κάτι που αρνήθηκα να κάνω».

Η κατάθεση της δεύτερης συναδέλφου

«Εκείνη την ημέρα ανέθεσα στην (όνομα πρώην στενής συνεργάτιδας Πέτρου Φιλιππίδη) να πάρει συνέντευξη στον Πέτρο Φιλιππίδη, με τον οποίο ήδη είχα συνεννοηθεί. Επέστρεψε τρομοκρατημένη. Μπήκε κλαίγοντας στο γραφείο μου και μου είπε πως πριν ξεκινήσουν τη συνέντευξη και χωρίς αφορμή της όρμησε και της έσκισε την μπλούζα. Εκείνη αντιστάθηκε και έφυγε… Έγινα έξω φρενών, ήταν η πιο μικρή ηλικιακά… Της πρότεινα να την πάω στην αστυνομία ή στους γονείς της.

Κάλεσα προσωπικά τον Φιλιππίδη… Τσακώθηκα άγρια μαζί του και του είπα να μην ξανακάνει κάτι τέτοιο, μου μίλησε πολύ άσχημα και προσβλητικά. Αρνήθηκε ότι τα έκανε αυτά. Την χαρακτήρισε μυθομανή και τσακώθηκα άσχημα μαζί του. Και οι δύο υπερασπίστηκαν τον εαυτό τους.

Πολύ κακή και προσβλητική συμπεριφορά. Προβληματίστηκα όταν έμαθα ότι μετά από ένα τέτοιο περιστατικό, μπορείς να γίνεις συνεργάτης αυτού του ηθοποιού. Η (όνομα πρώην στενής συνεργάτιδας Πέτρου Φιλιππίδη) γνώριζε τα περιστατικά που δημιούργησε με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους. Σε γενική περιγραφή ξαφνικά αντιμετώπιζα έναν ξιπασμένο, εγωκεντρικό και κακομαθημένο τύπο πως επαναλάμβανε πως έχει ισχυρές πλάτες και κάνει ό,τι θέλει».

Οι καταθέσεις των πρώην συνάδελφων της πρώην στενής συνεργάτιδας του Φιλιππίδη
NDP

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του Φιλιππίδη για τις καταθέσεις Μακρυπούλια, Σχίζα και Χαλκιά

«Η ακροαματική διαδικασία δεν τελείωσε, τελείωσε η εξέταση των μαρτύρων που ήταν στο κατηγορητήριο. Θα αναγνωστούν τα έγγραφα και θα καταθέσουν και άλλοι μάρτυρες και από εμάς και από την πλευρά της καταγγέλλουσας. Δεν είμαι σκληρός με τους ανθρώπους. Εκεί που ήμουν αυστηρός ήταν με την πρώτη καταγγέλλουσα, έχει πει ότι υπέστη δύο τετελεσμένους βιασμούς.

Αυτή η κατηγορία στέρησε την ελευθερία του Φιλιππίδη για έναν χρόνο. Αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει μία φόρτιση, γιατί είμαστε και φίλοι. Όταν ο Πέτρος Φιλιππίδης κρατήθηκε προσωρινά επειδή η συγκεκριμένη εγκαλούσα πήγε και είπε ότι «στο θέατρο Ήβη το 2008, με πήρε τηλέφωνο η κ. Κωτσοβούλου και μου είπε “σας θέλει ο κ. Φιλιππίδης για έναν ρόλο στην παράσταση «Κουζίνες»”. Είπε ότι πήγε ανυποψίαστη και ότι κατά τη διάρκεια των προβών με βίασε ο Πέτρος Φιλιππίδης. Και ότι ο βιασμός έγινε με μία χειρονομία κατά τη διάρκεια της διακοπής των προβών. Το δικαστήριο θέλησε να καλέσει την κ. Κωτσοβούλου, που είναι τεράστια ηθοποιός, και κάλεσε και συγχρόνως και τους συντελεστές της παράστασης, αυτούς που κατέθεσαν.

Η καταγγέλλουσα είπε ψέματα και αυτό απεδείχθη από την ακροαματική διαδικασία. Πήρε τηλέφωνο τους εν λόγω ηθοποιούς για να καταθέσουν στο δικαστήριο για το εάν έγινε ο βιασμός με την χειρονομία και για να ρωτήσει και τον κ. Χαλκιά και την κ. Μακρυπούλια, γιατί την ενέπλεξε και αυτή λέγοντας ότι μετά τον βιασμό συναντήθηκαν στην τουαλέτα και της είπε η Μακρυπούλια “α εσύ είσαι που θα μπεις στο team με τον έξτρα ρόλο;”, ενώ οι ρόλοι ήταν 6.

Ρωτά το δικαστήριο για το περιστατικό και απάντησε « όχι δεν έγινε ποτέ αυτό το περιστατικό, δεν θυμάμαι κάτι». Με ευγένεια είπαν ότι δεν έχει γίνει το περιστατικό. Δεν υπήρχε καμία δυνατότητα να παίξει 7ο άτομο στην παράσταση για κανέναν ρόλο. Είπε μάλιστα ότι δεν γνωρίζει την καταγγέλλουσα και ότι δεν υπήρχε θέμα 7ου ρόλου. Η κ. Κωτσοβούλου είπε ότι δεν πήρε κανέναν ηθοποιό για να της δώσει ρόλο. Ξέχασε και η κ. Κωτσοβούλου ότι πήρε τηλέφωνο την καταγγέλλουσα. Έχει χτιστεί η κατηγορία από ένα ψευδές σενάριο.

Πάνω σε αδίστακτα ψέματα στηρίχθηκε μία κατηγορία και στέρησε την ελευθερία ενός ανθρώπου. Το ότι είπε ψέματα, απεδείχθη από την ακροαματική διαδικασία. Ο λόγος που δεν στήριξαν οι ηθοποιοί τον Φιλιππίδη είναι οι όποιος αποπειράθηκε να πει έναν καλό λόγο για εκείνον, διαπομπεύθηκε δημόσια. Μιλάμε για την πρώτη κατηγορία. Σε αυτή την ιστορία δεν εμπλέκεται μόνο η καταγγέλλουσα, αλλά και άλλοι ηθοποιοί που έχουν κάποια στόχευση», κατέληξε ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη.