Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 | Επικοινωνία

Συγκλονίζει η τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του Αλέξανδρου Νικολαΐδη λίγους μήνες πριν τον θάνατό του

Δείτε όλα όσα ανέφερε για την προσωπική του ζωή

Συγκλονίζει η τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του Αλέξανδρου Νικολαΐδη λίγους μήνες πριν τον θάνατό του
News 14.10.2022 18:51
Από Ίρις Βίλα

Η είδηση θανάτου του Αλέξανδρου Νικολαΐδη έχει προκαλέσει τεράστια θλίψη τόσο στους συγγενείς του όσο και στους φίλους του, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι είπαν το τελευταίο "αντίο" στον Ολυμπιονίκη με σπαρακτικές αναρτήσεις στα social media.

Να τονίσουμε πως ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έδωσε τεράστια μάχη προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή ωστόσο δεν τα κατάφερε καθώς έπασχε από σπάνια μορφή καρκίνου -δείτε εδώ αναλυτικά τί είναι το καρκίνωμα Nut.

Μάλιστα, λίγους μήνες πριν τον θάνατό του είχε παραχωρήσει μια συγκλονιστική συνέντευξη μαζί με την σύζυγό του, Δώρα Τσαμπάζη στην κάμερα της εκπομπής, «Μαμά-δες» όπου είχαν μιλήσει για την γνωριμία τους, τον γάμο, τον αθλητισμό.

Η τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του Αλέξανδρου Νικολαΐδη πριν φύγει από την ζωή

«Είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες, μαθαίνει ο ένας από τον άλλο. Αλληλοσυμπληρωνόμαστε». Όσο για το πώς γνωρίστηκαν είπε: «Την κυνήγησα και τα κατάφερα. Όταν μαλώναμε με τον πατέρα μου στο γυμναστήριο η ένταση μεταφερόταν στο σπίτι. Οι μόνες διαφωνίες που είχα με τον πατέρα μου αφορούσαν τον αθλητισμό.

Το μεγάλο άλμα που έκανε ο πατέρας μου και του το πιστώνω, ήταν ότι στα 14-15 μου για να μην φρενάρει την εξέλιξή μου ως αθλητή με εμπιστεύτηκε σε κάποιον άλλο προπονητή»

Ο γιατρός του Αλέξανδρου Νικολαΐδη αποκαλύπτει για την ασθένεια μετά τον θάνατό του

Ο Αθανάσιος Δημόπουλος, ανέφερε πως πριν από δύο χρόνια, όταν έμαθε για τον καρκίνο, βρισκόταν ήδη σε πολύ προχωρημένο στάδιο και παρόλο που οι θεραπείες έδειχναν να τον βοηθούν για ένα μικρό χρονικό διάστημα, η νόσος προχώρησε σε μεταστατικό στάδιο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να το αντιμετωπίσει.

«Είναι μία ιδιαίτερα δυσάρεστη ημέρα. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αλέξανδρου για τη συμπαράσταση που του έδειξαν στην προσπάθεια αυτή και τον αγώνα που έκανε για 2 χρόνια για τον καρκίνο και να έχουν δύναμη να τον θυμούνται και να τιμούν τη μνήμη του.

Όντως, διεγνώσθη με μία πολύ σπάνια μορφή καρκίνου του πνεύμονα σε προχωρημένο ήδη στάδιο από την περίοδο της διάγνωσης. Αντιμετωπίστηκε με όλες τις ενδεδειγμένες θεραπευτικές αγωγές, ωφελήθηκε από αυτές για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά δυστυχώς ότι διαγνώστηκε με τη νόσο σε μεταστατικό στάδιο δεν του έδωσε τη δυνατότητα να το ξεπεράσει» είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Όντας παθολόγος, ογκολόγος και ερχόμενος καθημερινά σε επαφή με ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο, προφανώς είναι μία δύσκολη περίοδος ειδικά όταν αφορούν νέα άτομα, ειδικά όταν αυτά αισθάνονται το βάρος της οικογένειας, των μικρών παιδιών, τον φόβο ότι μπορεί να τα αφήσουν πίσω, χωρίς να έχουν βοηθήσει στην ολοκλήρωση των σπουδών τους και στην αποκατάστασή τους, δημιουργεί ένα επιπλέον άγχος. Γι’ αυτό και οι λίγοι μήνες παράτασης ζωής να έχουν σημασία, ακόμη και ψυχολογική γι’ αυτούς».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Δεν ήξερα τίποτα για την αρρώστια» - Η Πηγή Δεβετζή έβαλε τα κλάματα στον αέρα της Super Κατερίνα για τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη

«Από το 1996 που γνωριστήκαμε...» - Το σπαρακτικό "αντίο" του Μιχάλη Μουρούτσου στον Αλέξανδρο Νικολαϊδη

Share