«Είπα στον εαυτό μου δεν θα πεις εσύ το όνομα...» - Η Έλλη Στάη μίλησε για την παρενόχληση σε μέσο ενημέρωσης

«Θα προχωρούσα σήμερα σε καταγγελία, χωρίς δισταγμό!»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Είπα στον εαυτό μου δεν θα πεις εσύ το όνομα...» - Η Έλλη Στάη μίλησε για την παρενόχληση σε μέσο ενημέρωσης

Καλεσμένη στην πρεμιέρα της εκπομπής Μεγάλη Εικόνα με την Νίκη Λυμπεράκη, βρέθηκε η Έλλη Στάη, όπου μίλησε για όλα. Μεταξύ άλλων για την κατάθλιψη που πέρασε σε ηλικία 40 ετών, αλλά και για την παρενόχληση που δέχτηκε σε νεότερη ηλικία σε γνωστό μέσω ενημέρωσης (δείτε εδώ πως συνέβη σύμφωνα με την ίδια).

«Πέρασα κατάθλιψη. Είναι πολύ δύσκολη εμπειρία γιατί όποιος το πρωτοσυναντά αυτό, δεν το ξέρει καθόλου. Πραγματικά θέλει μεγάλη βοήθεια από το περιβάλλον για να μπορέσει να βρει το δρόμο που θα το αντιμετωπίσει, θα συνέλθει. Στη ζωή δεν σε αφήνει απόλυτα. Να μπορείς να το χειριστείς αυτό και να το αναγνωρίζεις. Μου συνέβη στα 40. Ήμουν σε φάση μεγάλης επαγγελματικής ανέλιξης, στο peak της επαγγελματικής μου πορείας.

Με ταλαιπώρησε αρκετά. Φάνηκε και το είπα στον επαγγελματικό μου χώρο τότε. Είναι πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσεις στην πρώτη του κρούση… Ο φόβος ότι είναι ψυχική ασθένεια, το κάνει τέρας. Επειδή λειτουργεί ως ταμπού, οι περισσότεροι άνθρωποι όταν πάρουν μια φαρμακευτική αγωγή που είναι απαραίτητη, την πετάνε γρήγορα γιατί δεν θέλουν να έχουν αυτήν την εξάρτηση. Πρέπει να το λένε όσοι το περνούν» δήλωσε αρχικά για την κατάθλιψη.

Η αποκάλυψη της Έλλης Στάη για την παρενόχληση που δέχτηκε

«Δεν θέλω να κάνω υποθέσεις γιατί θα μας στενοχωρήσω, επειδή θα μιλήσουμε για το χώρο μας. Όταν ξέσπασε το Me Too καθυστερημένα στην Ελλάδα, θυμήθηκαν κάποιοι συνάδελφοι ότι είχα δώσει μία συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ, που με είχε ρωτήσει για αυτά τα θέματα κι είχα περιγράψει χωρίς να λέω το όνομα, τι μου είχε συμβεί στα νιάτα μου σε μεγάλο μέσο ενημέρωσης και ποια στάση είχα κρατήσει.

Δεν είχε ασχοληθεί κανείς τι και πως, το είδα λίγο κουτσομπολίστικα στο διαδίκτυο. Τώρα που επανήλθε το θέμα κι άνοιξαν οι ασκοί του αιόλου έστω και καθυστερημένα, είχα πάλι μια συζήτηση με μία εξαιρετική συνάδελφο, η οποία με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ξέρω σε τι αναφέρεσαι. Άρχισε να μου αραδιάζει και τη δική της εμπειρία κι άλλα ονόματα γνωστών μας γυναικών, οι οποίες είχα υποστεί τα ίδια πράγματα στον ίδιο χώρο», εξομολογήθηκε.

«Της λέω θέλεις αυτές οι 15-20 γυναίκες να γράψουμε κάτι μαζί και να είμαι η πρώτη εγώ που θα πει το όνομα; Δεν υπήρξε συνέχεια κι απάντηση. Καμία γυναίκα. Με νύξη γιατί υπάρχουν πράγματα, τα οποία είναι ηλίου φαεινότερο που είναι, τι είναι και ποιος. Είπα στον εαυτό μου δεν θα πεις εσύ το όνομα γιατί δεν μπορεί να μην υπάρχει μια συσπείρωση γυναικών του χώρου», αποκάλυψε.