Ιάσονας Μανδηλάς: «Πριν την εμφάνισή μου στο Pride μού έγινε ομοφοβική επίθεση στο μετρό! Τότε κατάλαβα...»

Η αναφορά στο coming out που έκανε πριν καιρό και τα όλα όσα ακολούθησαν

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ιάσονας Μανδηλάς: «Πριν την εμφάνισή μου στο Pride μού έγινε ομοφοβική επίθεση στο μετρό! Τότε κατάλαβα...»

Στην κάμερα της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα;» μίλησε το πρωί της Τρίτης 18/10 ο Ιάσονας Μανδηλάς και μεταξύ άλλων μίλησε για το coming out που έκανε (δείτε εδώ την στιγμή που το αποκάλυψε στον αέρα εκπομπής) και την συμμετοχή του στο Pride.

Η αποκάλυψη του Ιάσονα Μανδηλά για το coming out & την επίθεση που δέχτηκε

«Δεν θα ήθελα να γυρίσω στα σχολικά χρόνια ούτε για μια μέρα, ήταν ένας εφιάλτης για μένα. Μια εβδομάδα πριν την εμφάνισή μου στο Pride μού έγινε ομοφοβική επίθεση στο μετρό.

Τότε κατάλαβα γιατί είναι σημαντικό να μιλήσεις και να εμφανιστείς εκεί. Συγκινούμαι όταν μιλάω για τη συμμετοχή μου στο Pride. Ελπίζω να ανοίγω το δρόμο και για άλλους καλλιτέχνες με την κίνησή μου αυτή.

Μετά το coming out μου μιλάω πιο άνετα για τη σχέση μου, δεν κυκλοφορώ όμως πιο άνετα στο δρόμο», κατέληξε.

«Υπήρξαν δυσκολίες όταν ανακοίνωσα στην οικογένειά μου τη σεξουαλική μου ταυτότητα! Προσπαθήσαμε να...»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (10/1) ο Ιάσονας Μανδηλάς. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απόφασή του να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλική του ταυτότητα.

«Δεν ξέρω ακριβώς το φοβόμαστε και μιλάμε ψιθυριστά για τα προσωπικά μας θέματα. Μέχρι το λύκειο δεχόμουν μπούλινγκ για τη σεξουαλική μου ταυτότητα. Όταν αποφάσισα να παραδεχθώ ότι είμαι ομοφυλόφιλος ένιωσα χαρούμενος.

Με την οικογένειά μου προσπαθήσαμε να βρούμε τις ισορροπίες και υπήρξαν δυσκολίες όταν τους ανακοίνωσα τη σεξουαλική μου ταυτότητα. Θα ήθελα να ζούμε σε μια κοινωνία που δεν υπάρχουν ταμπέλες.

Χαίρομαι που είπα πως είμαι ομοφυλόφιλος γιατί πήρα αρκετά μηνύματα από παιδιά που βιώνουν κάτι αντίστοιχο. Δέχθηκα μηνύματα από παιδιά ανήλικα που με ρωτούσαν πώς να αποκαλύψουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα. Ντρέπομαι στο δρόμο να κρατήσω το χέρι του συντρόφου μου για να μην προκαλέσω».