Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά - Μαυροφορεμένοι και με σκυμμένο το κεφάλι ο σύζυγος και τα παιδιά της

Αποκλειστικές φωτογραφίες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πηγή NDP
Πηγή NDP

Το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 23/10 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, εκεί δηλαδή που έχει ταφεί και η σορός της (δείτε εδώ αποκλειστικές φωτογραφίες από την κηδεία).

Η γνωστή πολιτικός έφυγε από τη ζωή πριν περίπου ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 25/10 μετά από μια δύσκολη μάχη με τον καρκίνο. Η οικογένειά της, πραγματοποίησε το μνημόσυνο μια μέρα μετά το πολιτικό μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη της από τη δημοτική οργάνωση Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης του κόμματος.

Τα τρία παιδιά της Φώφης Γεννηματά, Αιμιλία, Γιώργο και Κατερίνα και ο σύζυγός της Ανδρέα Τσούνη εμφανίστηκαν ντυμένοι στα μαύρα και φανερά συγκινημένοι και τόσο οι ίδιοι όσο και οι υπόλοιπο άφησαν μερικά λουλούδια στο μνήμα της.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από το ετήσιο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά

Αποκλειστικές φωτογραφίες από το ετήσιο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά 3

Αποκλειστικές φωτογραφίες από το ετήσιο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά 2

Αποκλειστικές φωτογραφίες από το ετήσιο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά

«Ένας χρόνος χωρίς το χαμόγελό της»

Με αφορμή λοιπόν τον ένα χρόνο από τον θάνατό της όπου θα συμπληρωθεί στις 25 Οκτωβρίου, ο συζυγός της, Ανδρέας Τσούνης θέλησε να κάνει μια ανακοίνωσξ για την ημερομηνία που θα τελεστεί το μνημόσυνο.

«Σε λίγες ημέρες κλείνει ένας χρόνος. Ένας χρόνος από τότε που χάσαμε την Φώφη μας, στις 25 Οκτωβρίου του 2021. Ένας χρόνος χωρίς το χαμόγελό της, τη ζωντάνια της, τα πιστεύω της, το πάθος και το πείσμα της για τη ζωή και την πολιτική. Λείπει και λείπει πολύ.

Από την οικογένειά της, το κόμμα της, την πολιτική, την Ελλάδα. Λείπει από όλους όσους, πιστεύουν σε μια πολιτική με ανθρωπιά. Το ετήσιο μνημόσυνο θα τελεστεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 11:45 στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α' Κοιμητήριο Αθηνών».

Ανάρτηση Ανδρέα Τσούνη