«Είναι εξαιρετική και μακάρι να...» - Σε σχέση ο Αλέξης Κούγιας 16 χρόνια μετά το διαζύγιο του

Όσα εξομολογήθηκε για την πρώην σύζυγό του, Εύη Βατίδου

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Είναι εξαιρετική και μακάρι να...» - Σε σχέση ο Αλέξης Κούγιας 16 χρόνια μετά το διαζύγιο του

Καλεσμένος στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω βρέθηκε ο Αλέξης Κούγιας. Ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, αλλά και του άνδρα που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι από την 39 σύντροφό του, μίλησε για την προσωπική του ζωή.

Αναφέρθηκε στην πρώτη του σύζυγο που πέθανε λίγες ημέρες μετά το γάμο του, την Εύη Βατίδου με την οποία απέκτησε τα δυο του παιδιά, αλλά και στην επί 3 χρόνια σύντροφό του.

Για τον πρώτο του γάμο στα 32 είπε: «Την είχε βαφτίσει χριστιανή η Μαρινέλλα, η οποία και μας πάντρεψε. Ήταν παρόντες και οι γονείς μου. Ήμασταν εγώ 32 κι εκείνη 26. Έπειτα από λίγο έγινε ένα ατύχημα κι έχασε τη ζωή της. Λίγους μήνες μετά τον γάμο. Ύστερα από εκείνο το σκηνικό έμεινα 10 χρόνια σε ξενοδοχείο. Δεν πήγε ποτέ στο σπίτι μου στην Πολιτεία να πάρω τα πράγματά μου, τα οποία υπάρχουν ακόμη και σήμερα εκεί. Και μάλιστα αυτοί που αγόρασαν αργότερα το σπίτι, με είχαν ενημερώσει να πάω να πάρω τα κοστούμια μου και τις φωτογραφίες. Την επόμενη μέρα πήγα και πήρα ένα κοστούμι και εσώρουχα και κοιμόμουν σε ένα ντιβάνι στο ξενοδοχείο. Ήταν σοκ για μένα η απώλεια της συζύγου μου που κράτησε 20 χρόνια».

Η εξομολόγηση για την Εύη Βατίδου: «Ξαναπαντρεύτηκα όταν ήμουν 51 ετών. Είχα πει πως στην εκκλησία θα πάω μόνο ερωτευμένος. Πιστεύω στον έρωτα και γι’ αυτό τον λόγο ήθελα να πάω στην εκκλησία ερωτευμένος. Γι’ αυτό και είμαι ευγνώμων στην πρώην σύζυγό μου, που μου προκάλεσε αυτό το συναίσθημα και τα παιδιά μου, είναι παιδιά έρωτος, δεν είναι παιδιά μιας… απλής σχέσης. Μείναμε επτά χρόνια μαζί, αλλά ποτέ δεν υπήρξαν θέματα ηθικής, ποτέ δεν υπήρξαν θέματα συμφερόντων. Τουλάχιστον μέσα στον γάμο. Αργότερα υπήρξαν κάποιες εξαιρέσεις που δεν θα έπρεπε να υπάρξουν. Μια αντιδικία 12 ετών, πολύ έντονη με θέμα την μισή περιουσία μου και των παιδιών μας την περιουσία.

Ευτυχώς τα παιδιά ήταν μικρά. Ήταν 5 και 2 ετών και δεν επηρεάστηκαν, αλλά και αργότερα δεν άκουσαν για την μητέρα τους μια άσχημη κουβέντα από εμένα και σαν σύζυγο ήταν εξαιρετική. Αυτά που ακολούθησαν μετά ήταν κάτι που δεν θα έπρεπε να έχουν συμβεί. Στην ουσία ο γάμος αυτός δεν προχώρησε για κάτι που δεν θα έπρεπε να γίνει ποτέ».

H αποκάλυψη του Αλέξη Κούγια για τη σύντροφό του

«Τώρα έχω μια νέα σύντροφο, που είναι εξαιρετική και μακάρι να υπήρχε αυτή η σχέση αρκετά χρόνια πριν. Είχα την άποψη και την έχω ακόμα, ότι όταν έχεις παιδιά δεν χρειάζεται να ξαναπαντρευτείς και επειδή δεν είχα ποτέ την ανασφάλεια του να μείνω μόνος μου και μετά τον χωρισμό έμεινα πολλά χρόνια μόνος μου. Είναι πολύ άσχημο να μην ξυπνάς και να μην κοιμάσαι με τα παιδιά σου» είπε για την νέα σχέση του.

Έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο και το έκρυβε

Ο Αλέξης Κούγιας πολύ πρόσφατα εκτός από τα θέματα, για τα οποία τον βλέπουμε να δει θίγει και να είναι έντονος, όπως η υπόθεση του Λιγνάδη, που έχει αναλάβει, απασχόλησε τα μέσα με ένα προσωπικό του πρόβλημα υγείας, το οποίο έκανε γνωστό.

Αρχικά με μια ανακοίνωση ενημέρωσε πως βρισκόταν στο νοσοκομείο, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες. Επειδή όμως το όλο θέμα πήρε μεγάλη έκταση και υπήρξε μια παραπληροφόρηση για το τι τελικά του συμβαίνει με μια δεύτερη ανακοίνωση την Κυριακή 31/7 πως χειρούργησε καρκίνο, που βρέθηκε στους λεμφαδένες του.

Ποτέ δεν περίμενα ότι η υγεία μου θα ενδιέφερε τόσα εκατομμύρια ανθρώπους και θα ήταν πρώτη είδηση στη τηλεόραση, ολοσέλιδο πρωτοσέλιδο στον τύπο και στα site.

Δημοσιοποιήθηκαν ακραίες υπερβολές. Η αλήθεια είναι η εξής:

Λόγω του γνωστού ατυχήματος με το αυτοκίνητο μου, που η ζωή μου σώθηκε από θαύμα, αντί του ετήσιου γενικού check up, υποβλήθηκα σε ένα έκτακτο έξι μήνες νωρίτερα του προβλεπόμενου.

Διαπιστώθηκε μετά από εξέταση πυρηνικής ιατρικής (PET SCAN) ότι ο καρκίνος είχε προσβάλει σε εμβρυακό στάδιο τους λεμφαδένες μου.

Το γεγονός απέκρυψα τόσο από τα δυο παιδιά μου όσο και από τους στενούς συνεργάτες του γραφείου μου και αποφάσισα να συνεχίσω την καθημερινή παρουσία μου στα δικαστήρια αλλά και να προεδρεύω συνεδρίων ποινικού δικαίου, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, μέχρι τις καλοκαιρινές δικαστικές διακοπές ώστε να διεξαγάγω σημαντικές ποινικές δίκες καθημερινής ρουτίνας κυρίως με κατηγορούμενους που έπρεπε να αποφυλακιστούν αλλά και ορισμένες εμβληματικές δίκες όπως η υπόθεση Τοπαλούδη, η υπόθεση της Μάνδρας, η υπόθεση του λεγόμενου Ψευτογιατρού, όπου εκπροσωπώ τέσσερα θύματα του, η υπόθεση της Follie Folie, όπου

υπερασπίζομαι τον CFO του Hong Kong, η οικογενειακή αντιδικία του εφοπλιστού Γιάννη Λαιμού με το γιο του, η υπόθεση Μπόμπολα κατά Βενιάμη, η ολοκλήρωση της ανακρίσεως για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού αλλά και η ολοκλήρωση της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, γιατί εάν εγχειριζόμουν όταν διαπιστώθηκε η βλάβη της υγείας μου όλες αυτές οι υποθέσεις θα έπρεπε είτε να αναβληθούν, είτε να διακοπούν με κίνδυνο παραγραφών και αποφυλακίσεων λόγω του δεκαοχταμήνου, δημιουργώντας αυτονόητα ακραία αρνητική εικόνα για την λειτουργία της δικαιοσύνης, αφού κανέναν δεν θα ενδιέφερε ο λόγος της αναβολής τους.

Με την ολοκλήρωση της δίκης Λιγνάδη, όπου η 24ωρη αγόρευση μου σε δυο μέρες επιδείνωσε τη κατάσταση της υγείας μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν, εισήχθην στο Νοσοκομείο METROPOLITAN και υπεβλήθην σε εξάωρη εγχείρηση όπου μου αφαιρέθησαν με ρομποτική μέθοδο, εκτός των καρκινογόνων, προληπτικά, τριάντα εννέα ακόμη λεμφαδένες.

Αλέξης Κούγιας

Αυτό αποφάσισε ο θεράπων ιατρός μου Βασίλης Πουλάκης και οι συνεργάτες του και παρέμεινα στο Νοσοκομείο μέχρι και σήμερα 31/07/2022 με την απόλυτη διαβεβαίωση, μετά και από τα αποτελέσματα των παθολογοανατομικών εξετάσεων, ότι όχι μόνο πλέον δεν υπάρχει στον οργανισμό έστω και το παραμικρό καρκινικό κατάλοιπο, αλλά κυρίως ότι δεν υπάρχει και κανένας κίνδυνος εμφανίσεως νέου καρκινικού δείκτη σε οιοδήποτε μέρος του σώματος (μεταστάσεως) και γι’ αυτό εξήλθα άμεσα από το Νοσοκομείο με μόνη υποχρέωση την επί μόνο ένα μήνα ανάπαυση μου και την απουσία μου από κάθε επαγγελματική δραστηριότητα, χωρίς καν την επίσκεψη, σε αυτό το χρονικό διάστημα έστω για μια μέρα στο Νοσοκομείο.

Αυτή η απρόοπτη εξέλιξη στη ζωή μου με βοήθησε να καταλάβω, δυστυχώς με το χειρότερο τρόπο, ποιοι πραγματικά άνθρωποι με αγαπούν και ενδιαφέρονται για μένα και ποιοι, ειδικά τα τελευταία χρόνια, απλώς χρησιμοποίησαν την επιστήμη μου και την ακέραιη προσωπικότητα μου.

Ευτυχώς είμαι τυχερός άνθρωπος και με βοηθάει ο Θεός και η αγάπη των χιλιάδων ανθρώπων που έχω βοηθήσει.

Αθήνα, 31.7.2022

Με την ευγνωμοσύνη και τις πιο θερμές ευχαριστίες μου σε όλους.

Αλέξης Κούγιας