«Έχω βιώσει κακοποιητική συμπεριφορά αλλά...» - Συγκλονίζει η Κόρα Καρβούνη με την αποκάλυψή της

Όλα όσα ανέφερε η ίδια

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
«Έχω βιώσει κακοποιητική συμπεριφορά αλλά...» - Συγκλονίζει η Κόρα Καρβούνη με την αποκάλυψή της

Η Κόρα Καρβούνη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή, «Super Κατερίνα» με αφορμή τη νέα σειρά του ALPHA, «Αυτή η νύχτα μένει» (δείτε εδώ πώς τα πήγε σε νούμερα τηλεθέασης) όπου και πρωταγωνιστεί. Συγκεκριμένα, η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη αλλά προέβη και σε μία προσωπική αποκάλυψη.

Οι δηλώσεις της Κόρας Καρβούνη

«Σοκαρίστηκα όταν τον είδα με χειροπέδες. Ήταν μια τρομακτική εικόνα, αλλά πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Είναι πάρα πολύ σοβαρά, αυτά για τα οποία κατηγορείται και πολύ λυπάμαι. Δεν είμαι σίγουρη ότι αποδίδεται δικαιοσύνη και γι’ αυτό λυπάμαι πάρα πολύ.

Όταν η Κατερίνα Καινούργιου τη ρώτησε: «Αν πιστεύει πώς έχει καθαρίσει λίγο το θέατρο», η ίδια απάντησε χαρακτηριστικά πως: «Όχι. Θεωρώ ότι αν αυτός που έχει εξουσία δεν γνωρίζει πώς να τη χειριστεί, δεν θα τελειώσουν αυτές οι συμπεριφορές. Είναι πολύ πιο βαθύ το πρόβλημα. Αυτό που έχουμε πετύχει και μου δίνει χαρά και ελπίδα είναι ό,τι οποιοδήποτε θύμα μπορεί να μιλήσει. Παλαιότερα ο κόσμος φοβόταν να μιλήσει για να μην χάσει τη δουλειά του. Τώρα έχουμε την ελευθερία και το πλαίσιο να μας στηρίξει».

Και πρόσθεσε: «Και εγώ έχω βιώσει κακοποιητική συμπεριφορά και ως νεότερη και σε μεγαλύτερη ηλικία. Εγώ είμαι ένα άτομο που μιλά και έχει θάρρος. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι σαν εμένα. Αυτό πρέπει να προστατεύσουμε, όσους δεν έχουν τη δύναμη και το σθένος να μιλήσουν. Έχει να κάνει και με τη στιγμή που θα μας συμβεί κάτι. Μπορεί να μην μπορούμε να αντιδράσουμε».

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της ηθοποιού

Μετά την Έμιλυ Κολιανδρή, η Κόρα Καρβούνη βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 22/2 καλεσμένη στην εκπομπή "Κυψέλη", της ΕΡΤ και έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη. Η ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για τη νέα της ενασχόληση της ως δασκάλα υποκριτικής, τη δυσκολία του να είσαι ηθοποιός αλλά και για τις δουλειές που κάνει αυτή την περίοδο.

«Όταν ήμουν πιο μικρή υπήρχαν ρόλοι που με απορροφούσαν ψυχικά. Έκανα ψυχοθεραπεία, προσπαθούσα να διαχωρίσω τον εαυτό μου από τον ρόλο. Είναι πολύ σημαντικό για έναν ηθοποιό να το καταφέρει αυτό διότι μπορεί πραγματικά να αρρωστήσεις. Είναι σοβαρό αυτό. Και ως δασκάλα δηλαδή εγώ το απαιτώ αυτό από τα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά η Κόρα Καρβούνη και πρόσθεσε:

«Δε γίνεται όμως όταν είσαι μικρός να μη σου συμβεί και αυτό. Εν καιρώ και με τον χρόνο μπορείς και το διαχειρίζεσαι. Για μένα πια η υποκριτική πρέπει να είναι κάτι το ξεκούραστο, ακόμα και αν είναι ένας πολύ δύσκολος ρόλος για μένα να είναι ξεκούραστος. Αυτό προσπαθώ να κάνω αλλά αυτό θέλει χρόνο. Όταν πρωτοξεκινάς, βουτάς πολύ στα βαθιά με αποτέλεσμα να χαθείς.

Όταν ξεκίνησα και μου έδωσε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και έπαιξα ένα παιδί με νοητική υστέρηση που το βίαζαν, είχε ξύλο η παράσταση… Ήταν η παράσταση “Σεξουαλικές νευρώσεις των γονιών μας”. Δε σας κρύβω ότι μόλις τελείωσε, μετά τα δυο χρόνια, αρρώστησα. Επί δυο εβδομάδες είχα 39 πυρετό, από την πίεση, από το βάρος της επιτυχίας της παράστασης αλλά και από το βάρος αυτού του ρόλου».