Η πρώτη αντίδραση της Παλιοσπύρου στην απόφαση του Απόστολου Λύτρα να αναλάβει την 38χρονη με το καυστικό υγρό

«Μου τηλεφώνησε ο ίδιος και...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η πρώτη αντίδραση της Παλιοσπύρου στην απόφαση του Απόστολου Λύτρα να αναλάβει την 38χρονη με το καυστικό υγρό

Συνήγορος υπεράσπισης της 38χρονης που φέρεται ότι έριξε καυστικό υγρό στον 36χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, μαζί με τον δικηγόρο Μάνο Δρακωνάκη ανέλαβε ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος υπήρξε επίσης συνήγορος υπεράσπισης της Ιωάννας Παλιοσπύρου η οποία ήταν θύμα επίθεσης και είχε συγκινήσει το πανελλήνιο με την "μάχη" που έδωσε για να πατήσει στα πόδια της.

Η εκπομπή Super Κατερίνα εξασφάλισε τις πρώτες δηλώσεις της Ιωάννας για την απόφαση του δικηγόρου της να αναλάβει την υπόθεση εκπροσωπώντας την κατηγορούμενη.

Όσα είπε η Παλιοσπύρου για τον Λύτρα

«Ήμουν ενήμερη ότι θα αναλάβει ο κύριος Λύτρας την υπεράσπιση της 38χρονης, το είχαμε συζητήσει. Μου τηλεφώνησε ο ίδιος και μου είπε υπάρχει αυτό στο μυαλό μου και θέλω να το συζητήσουμε και το συζητήσαμε. Ο Απόστολος Λύτρας είναι δικηγόρος και όλοι οι δικηγόροι στην πορεία της καριέρας τους βρίσκονται σε θέση υπεράσπισης του θύτη ή του θύματος», ανέφερε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Έχει συμβεί και με άλλους δικηγόρους από περιπτώσεις που αναλαμβάνουν ανθρώπους που κατηγορούνται ότι σκότωσαν τα ίδια τους τα παιδιά αλλά και από την άλλη να υποστηρίζουν τους γονείς που χάσανε τα παιδιά τους. Ο κάθε δικηγόρος οφείλει να κάνει την δουλειά του».

«Το σίγουρο είναι πως επιθέσεις με βιτριόλι και καυστικό υγρό συνιστά απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Όσα έχει πει ο Λύτρας για την υπόθεση

«Το πιο σημαντικό είναι ότι ήδη έχω δεχτεί τηλεφωνήματα ότι υπάρχουν και άλλες καταγγελίες για τον 53χρονο και τον 42χρονο. Υπάρχουν άλλες 2 κοπέλες που καταγγέλλουν, αυτή τη στιγμή είναι 18 χρόνων άλλα όταν τα έπαθαν ήταν ανήλικες. Φαίνεται ότι προσπαθούσαν να προσεγγίσουν και άλλα παιδιά για να τα ωθήσουν στην πορνεία. Είναι βέβαιο ότι θα ερευνηθούν και άλλα πρόσωπα.

Οι 213 αν υπάρχουν πρέπει να λογοδοτήσουν παρότι θα υπάρχει μια μεγάλη δυσκολία για το τι αδίκημα θα αντιμετωπίσουν. Δεν υπάρχει κανένας που να δικαιολογεί τη μητέρα για τον τρόπο συμπεριφοράς της στο μεγάλωμα του παιδιού της.

Δεν αφήνεις ένα παιδί 12 ετών να βγαίνει και να πηγαίνει στο κάθε μαγαζί μόνο του, αυτό είναι δεδομένο. Αυτό όμως δεν σχετίζεται με το αδίκημα που κατηγορείται. Κι εμένα μου έχει κάνει εντύπωση η συμπεριφορά αυτή, άλλα δεν συνιστά αυτή αυτό το αδίκημα. Ο δράστης κέρδισε την εμπιστοσύνη της και για αυτό υπάρχουν και αυτά τα μικροποσά σε εμβάσματα.

Η μητέρα είχε την εντύπωση ότι όλα είναι φυσιολογικά και ότι το παιδί απλά βρίσκεται απέναντι. Το ίδιο μου μετέφερε και υποστηρίζει και η μεγάλη αδερφή και ο αδερφός της κοπέλας, αλλά και η θεία της που ήταν η πρώτη επικοινώνησε μαζί μου.

Σίγουρα μιλάμε για ένα τρομακτικό έγκλημα για τα ελληνικά δεδομένα. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει και κρύβεται κύκλωμα από πίσω».