Υπεβλήθη σε μαστεκτομή και έχασε τα δίδυμα μωρά της - Συγκλονίζει γνωστή τραγουδίστρια για την μάχη της με τον καρκίνο
Η αποκάλυψη που ράγισε καρδιές
Γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια έχει αφήσει το δικό της στίγμα στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας καθώς έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα στο μουσικό πεντάγραμμο.
Μάλιστα, η Ναταλί Τριανταφυλλίδου παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εφημερίδα «Espresso» και τον δημοσιογράφο, Βαγγέλη Καράλη όπου μίλησε για πρώτη φορά για την μάχη της με τον καρκίνο αλλά και την μαστεκτομή στην οποία υπεβλήθη.
Μάλιστα συγκινημένη αναφέρει ότι, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο, κυοφορούσε δίδυμα, με αποτέλεσμα να τα χάσει. Να τονίσουμε πως με καρκίνο έχει διαγνωστεί και η γνωστή δημοσιογράφος, Αντιγόνη Ανδρεάκη.
Οι δηλώσεις της Ναταλί Τριανταφυλλίδου
«Πέρυσι τον Οκτώβριο είχα έρθει στην Ελλάδα και εντελώς τυχαία ανακάλυψα ότι κάτι είχα στο στήθος μου. Πάντα κοιμάμαι μπρούμυτα και δεν μπορούσα να κοιμηθώ, να γυρίσω. Και γυρίζοντας κατάλαβα ότι έχω ένα μικρό καρουμπαλάκι στην αριστερή πλευρά στο στήθος μου. Νόμιζα ότι είναι κύστη. Πήγα στο Κρατικό Νοσοκομείο και μου είπαν ότι είναι κύστη. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι έχω καρκίνο και πήγα να εξομολογηθώ.
Από εκεί και πέρα επέστρεψα στη Γερμανία, πήγα στη γυναικολόγο μου και μου βρήκε έξι κύστες και πήγα να κάνω μαστογραφία. Ήμουν ήδη σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, καθώς είχα χάσει δύο παιδιά με αποβολές και πριν από λίγο καιρό είχε πεθάνει ο αδελφός μου. Πριν μπω να κάνω μαστογραφία είπα στον σύντροφό μου“ αγάπη μου, μη φοβηθείς, να ξέρεις ότι έχω καρκίνο”. Έκανα μαστογραφία, πήρα το χαρτί και πήγα για βιοψία.
Η γυναικολόγος μου είδε τη βιοψία και δεν βρήκε κάτι και με παρότρυνε να συνεχίσω να προσπαθώ να κάνω παιδιά. Όταν η γιατρός μού είπε ότι δεν έχω κάτι, ξεκινήσαμε να προσπαθούμε να κάνουμε παιδί και έμεινα έγκυος. Συνέχιζα να κάνω βιοψία και τότε βρήκαν ότι έχω καρκίνο.
Μου είπαν ότι θα το παρακολουθούμε κάθε δύο χρόνια, χτύπησα το χέρι τότε στο γραφείο της γιατρού και της είπα “θα αφήσουμε κάτι να είναι μέσα μου και να μεγαλώνει; Τι πρέπει να κάνουμε, μαστεκτομή; Είμαι έτοιμη να το κάνω, θέλω να φύγει το κακό από μέσα μου”! Πριν κάνω τη μαστεκτομή παρακάλεσα τον Θεό να πάρει το παιδί για να μην υπογράψω με τα χέρια μου να φύγει το παιδί μου.
Ο καρκίνος ο δικός μου ήταν ορμοεξαρτώμενος και δεν μπορούσα να το κρατήσω. Τέσσερις ημέρες πριν κάνω την αφαίρεση στήθους έκανα υπέρηχο για να δω αν το παιδί έχει καρδιά και δεν υπήρχε καρδιά, ήταν δίδυμα. Πήγα να κάνω την επέμβαση στο στήθος και δεν ένιωθα τίποτα από φόβο, είπα στον εαυτό μου, εάν δω τον καρκίνο σαν εχθρό μου, θα παραμείνει, εάν τον δω φιλαράκι μου, θα φύγει.
Από την πρώτη στιγμή δεν έριξα ούτε ένα δάκρυ. Μου είπαν να κάνω 16 χημειοθεραπείες για έξι χρόνια και για πέντε χρόνια ορμονοθεραπείες. Είπα στον σύντροφό μου να φύγει και μου απάντησε “αγάπη μου, ό,τι και να γίνει θα είμαστε μαζί”. Έκανα την πρώτη χημειοθεραπεία, σηκώθηκα και πήγα σπίτι μου και έκανα όλες τις δουλειές του σπιτιού κανονικά.
Ξυπνούσα πέντε το πρωί και έβγαινα στον δρόμο και τραγουδούσα. Είχα δύναμη ψυχής και με βοήθησε πολύ η πίστη μου. Μάλιστα από το νοσοκομείο στη Γερμανία μού πρότειναν να κάνω σεμινάρια ψυχολογικής υποστήριξης σε γυναίκες που έχουν καρκίνο για να τις βοηθήσω ψυχολογικάΗ πίστη μου στον Θεό με βοήθησε πολύ. Δεν φοβήθηκα καθόλου τον καρκίνο.
Το βίωσα ως μια όμορφη επίσκεψη του Κυρίου στο σπίτι μου ώστε να καταλάβω τα λάθη μου και να είμαι καλύτερος άνθρωπος από ό,τι ήμουν. Όταν άρχισαν να μου πέφτουν τα μαλλιά, πήγα στον Άγιο Ταξιάρχη, στη Μυτιλήνη, τα κούρεψα και τα άφησα εκεί, είπα “φεύγει η αρρώστια, τι ωραία”, ποτέ δεν με πήρε από κάτω. Ήμουν πάντα πιστή στον Θεό, αλλά τώρα ακόμη περισσότερο».
Έχω ακόμη να κάνω πέντε χημειοθεραπείες και ο γιατρός μου λέει ότι πάμε πολύ καλά. Το μήνυμα που θέλω να περάσω στις γυναίκες και για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού είναι ότι η πρόληψη σώζει ζωές, να μην το αμελούν και να μη φοβούνται να κάνουν μαστογραφία».
Τί είναι η μαστεκτομή
Μαστεκτομή ορίζεται ως η χειρουργική επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται όλος ο μαστός από το θωρακικό τοίχωμα. Υπάρχουν τρία είδη μαστεκτομής: Ριζική τροποποιημένη μαστεκτομή, Μαστεκτομή με διατήρηση δέρματος και αφαίρεση θηλής – θηλαίας άλω, αφαίρεση μόνο του μαζικού αδένα και ταυτόχρονη αποκατάσταση.Μαστεκτομή με διατήρηση δέρματος και θηλής – θηλαίας άλω, αφαίρεση μόνο του μαζικού αδένα και ταυτόχρονη αποκατάσταση.
Η ριζική μαστεκτομή (δεν εκτελείται πλέον) περιελάμβανε την αφαίρεση του μαζικού ιστού, καθώς και του μείζονος θωρακικού μυός, της θωρακικής περιτονίας, του περιεχομένου της μασχάλης, της θηλής και της θηλαίας άλω. Στην τροποποιημένη ριζική μαστεκτομή, η θωρακική περιτονία αφαιρείται, αλλά ο μείζον θωρακικός μυς παραμένει ανέπαφος.
Η υπόλοιπη εγχείρηση προσομοιάζει στη ριζική μαστεκτομή. Στην απλή μαστεκτομή, αφαιρούνται μόνο ο μαζικός ιστός, η θωρακική περιτονία, η θηλή, η θηλαία άλως και το μασχαλιαίο λίπος. Στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, επειδή καμία από αυτές τις τεχνικές δεν έχει αποδειχθεί ανώτερη της ογκεκτομής, ακολουθούμενη από ακτινοθεραπεία, οι προτιμήσεις της ασθενούς και του θεράποντος ιατρού συχνά καθορίζουν τη θεραπεία που χρησιμοποιείται.
Η μαστεκτομή προτιμάται ακόμα για κάποιες ασθενείς με καρκίνο του μαστού (π.χ., έγκυες γυναίκες), οι οποίες δεν πρέπει να λάβουν ακτινοθεραπεία.