«Το πιο σκληρό με αυτή την ιστορία είναι ότι...» - Συγκινεί η Ιωάννα Παππά για την απώλεια της μητέρας της

«Έμεινε στο νοσοκομείο έναν μήνα»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Το πιο σκληρό με αυτή την ιστορία είναι ότι...» - Συγκινεί η Ιωάννα Παππά για την απώλεια της μητέρας της

Η Ιωάννα Παππά βρέθηκε στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, The 2night Show, το βράδυ της Πέμπτης 27/10, και μίλησε για ένα από τα πιο σημαντικά και κομβικά σημεία της ζωής της. Η ηθοποιός, πριν από λίγο καιρό, έχασε την μητέρα της, την γυναίκα στην οποία χρωστάει όλη της τη ζωή.

Η ίδια εξήγησε, λοιπόν, πως δεν είναι καθόλου εύκολο να ξεπεράσει κανείς μία τέτοια απώλεια, είτε είναι προετοιμασμένος είτε όχι, διότι πάντα θα πονάει.

Οι δηλώσεις της Ιωάννας Παππά για την απώλεια της μητέρας της

«Έχουν συμβεί πάρα πολλά πράγματα τα δυο χρόνια όπως και η απώλεια της μαμάς που σχετίζεται και με τον κορονοϊό. Εννοείται ότι στην καθημερινότητα συμβαίνουν γεγονότα τέτοια, απλά ήταν πολύ σοκαριστικό ότι ταυτιζόσουν με αυτές τις ιστορίες καθημερινά και ήξερες ότι άλλες 100 οικογένειες περνούσαν το ίδιο με σένα για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Ήταν κάτι που δεν ξέρω και πόσο συχνά ερχόμαστε σε επαφή με κάτι ανάλογο», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Η μητέρα μου μπήκε στο νοσοκομείο, εμείς δεν μπορούσαμε να την δούμε και αυτή ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία. Δηλαδή υπήρξε η στιγμή το τελευταίο απόγευμα που μιλήσαμε και μετά ποτέ ξανά. Είναι πολύ σκληρό αυτό πολύ, είναι σαν τροχαίο.

Δεν ξέρω δηλαδή τι είναι καλύτερο και τι είναι χειρότερο από το να προετοιμαστεί κάποιος, να έχει έναν άνθρωπο δικό του και να ζήσει τη διαδικασία της αναχώρησης σταδιακά. Νομίζω ότι πάντα πονάει και δεν υπάρχουν τρόποι να το αντιμετωπίσεις».

«Έμεινε στο νοσοκομείο έναν μήνα. Σε αυτή την κατάσταση που βρέθηκαν αυτοί οι άνθρωποι εκείνη την περίοδο, που ήταν πολύ ακραία στιγμή γιατί ήταν η μετάλλαξη Δέλτα, νομίζω ότι δεν ήταν και ακριβώς ζωντανοί οι άνθρωποι που βρίσκονταν στα νοσοκομεία.

Σίγουρα όμως το πιο σκληρό με αυτή την ιστορία που όλοι το φοβόμασταν και το φοβόμαστε ακόμα είναι ότι υπάρχει η ανάγκη να μείνει προστατευμένος και ο υγιής και ο ασθενής οπότε δεν μπορεί να υπάρξει αυτή η επαφή. Είναι πολύ σκληρό αυτό το κομμάτι», κατέληξε.

Ιωάννα Παππά

Τι είχε δηλώσει για την απώλεια του Πάνου Νάτση

Στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» μίλησε η Ιωάννα Παππά όπου αναφέρθηκε για την απώλεια του Πάνου Νάτση ενώ από την άλλη μίλησε και για το πως διαχειρίστηκε η ίδια την απώλεια του καλού της φίλου και συναδέλφου Κωνσταντίνου Παπαχρόνη που είχε χάσει τη ζωή του με τον ίδιο τρόπο.

«Τον Πάνο Νάτση τον γνώρισα καλύτερα πέρυσι, τον είχα συναντήσει και εκτός δουλειάς. Δε ξέρω τι μπορεί να πει κανείς γι αυτές τις περιπτώσεις. Έχω ζήσει και εγώ μια ανάλογη εμπειρία με έναν δικό μου φίλο ηθοποιό, τον Κωνσταντίνο Παπαχρόνη ο οποίος είχε τροχαίο στα 33 του χρόνια.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι να τον θυμούνται οι άνθρωποί του με αγάπη για να έχουν δύναμη να συνεχίσουν. Δεν είναι πάντα εύκολο να συνεχιστεί μια παράσταση μετά από μια τέτοια απώλεια. Εγώ, όταν παίζαμε “Το ξύπνημα της Άνοιξης” με τον Κωνσταντίνο προσωπικά δεν ήθελα να συνεχιστεί η παράσταση.

Στο πένθος δεν υπάρχουν κανόνες και καλό είναι κάθε άνθρωπος να το ζήσει με τον δικό του τρόπο αλλά, οι συνθήκες δε μας επέτρεπαν να μη συνεχίσουμε αλλά μας ήταν πάρα πολύ δύσκολο αυτό. Η παρουσία του ήταν έντονη. Μας πήρε χρόνια να ξεπεράσουμε την απώλειά του.»