«Για να είμαι ειλικρινής απέναντί σας...» - Τσακίζουν κόκαλα οι αποκαλύψεις του Τσούνη για την Φώφη Γεννηματά

«Πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Ένας χρόνος έχει περάσει από την ημέρα που η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Η οικογένεια της ακόμη δεν έχει συνέλθει από την απώλεια της, με τον σύζυγό της Ανδρέα Τσούνη σε κάθε του ανάρτηση να κάνει τους διαδικτυακούς του φίλους να "λυγίζουν".

Ο ίδιος λοιπόν, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και μίλησε με τα πιο συγκινητικά λόγια για την σύζυγό του την οποία δεν μπορεί να ξεχάσει ούτε λεπτό.

Η συνέντευξη του Ανδρέα Τσούνη για την Φώφη Γεννηματά

Πώς ήταν και πώς είναι αυτός ο πρώτος χρόνος χωρίς τη σύζυγό σας;

Πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας και για εμένα προσωπικά και για τα παιδιά μας. Η απουσία της Φώφης είναι αισθητή κάθε λεπτό, κάθε ώρα, κάθε μέρα που περνά.

Ο πόνος κι η έλλειψη ήταν μεγαλύτερα τοι πρώτο διάστημα απουσίας ή τώρα; Ισχύει, δηλαδή, αυτό που λέει ο λαός ότι ο «χρόνος γιατρεύει»;

Όχι, δεν πιστεύω ότι ισχύει κάτι τέτοιο, ότι ο χρόνος γιατρεύει. Η πληγή είναι πάντα εδώ, ανοιχτή. Αυτό που πιστεύω ότι μπορεί να συμβαίνει είναι ότι με το χρόνο μαθαίνεις πως να διαχειρίζεσαι καλύτερα τον πόνο. Ο πόνος δεν φεύγει, όμως, ποτέ.

Ανδρέας Τσούνης Φώφη Γεννηματά

Τι είναι αυτό που σας λείπει περισσότερο στην καθημερινότητά σας από εκείνη;

Η συντροφικότητα που είχαμε σε όλα τα ζητήματα. Οι διάλογοί μας, η κοινή μας στάση σε όλα τα θέματα του σπιτιού και της οικογένειάς μας, η συντροφικότητα κι η αγάπη. Μου λείπει πάρα πολύ η αίσθηση της ομάδας που είχαμε δημιουργήσει με την Φώφη, η πεποίθηση ότι είμαστε ένα ισχυρό σύνολο.

Όταν τη θυμάστε, τι σας έρχεται πρώτο στο νου; Σε προσωπικό επίπεδο πως ισορροπήσατε;

Όταν θυμάμαι την Φώφη, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στον νου είναι το χαμόγελό της. Αυτό το φωτεινό χαμόγελο που έδιωχνε όλες τις σκιές και τις σκοτούρες. Η Φώφη ήταν ένας πολύ γλυκός άνθρωπος. Λείπει πολύ σε όλους μας. Για να είμαι ειλικρινής απέναντί σας, δεν ξέρω αν έχω ισορροπήσει σε προσωπικό επίπεδο, ούτε είμαι βέβαιος αν θα γίνει αυτό ποτέ ή πότε.

Ραγίζει καρδιές ο γιος της

Σήμερα Τρίτη 25/10 στην εκπομπή "Mega Καλημέρα" προβλήθηκε η συνέντευξη που παραχώρησε ο γιος της στον δημοσιογράφο Κώστα Τσουρό. Ο Γιώργος Γεννηματάς, ραγίζει καρδιές με τα λόγια του.

«Πιστεύω πως σε κάθε ελληνικό σπίτι είναι γνωστό πως ο πατέρας με την κόρη και η μάνα με τον γιο, έτσι και στο δικό μας σπίτι. Ήμουν ο μόνος γιος στην οικογένεια, με λάτρευε αρκετά. Αυτό είχε διάφορα πράγματα μαζί. Είχε και τα καλά του και τα κακά του γιατί η μάνα η Ελληνίδα θέλει τον γιο της να τον πλάσει τέλειο. Ήταν εκείνη πεισματάρα και έχει μεταφέρει σε όλη την οικογένεια το πείσμα. Ο ένας χρόνος που λείπει από κοντά μας είναι μια περιπέτεια που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι.

Κατάφερε μας έζησε και την ζήσαμε, μας έμαθε και πως να αντιμετωπίσουμε το πένθος, μας δίδαξε. Ένα μήνα πριν φύγει από την ζωή, ήρθε να δούμε μία ταινία μαζί και μου δίδασκε πως πρέπει να αντιμετωπίσω μία τόσο οδυνηρή κατάσταση. Η μητέρα μου είπε ότι πρέπει να θυμάμαι ότι η ζωή είναι όμορφη και να την ζω, σαν να με προετοίμαζε.

Η μητέρα μου άφησε ένα τόσο δυνατό χαμόγελο που το κρατάς σε όλη σου τη ζωή σαν φυλακτό. Όποτε θυμάμαι την μητέρα χαμογελάω κι εγώ, σαν να την βλέπω μπροστά μου. Από την μητέρα μου αν θυμάμαι ένα πράγμα είναι το «Σ’ αγαπώ» και το χαμόγελο που το συνοδεύει», είπε.