Γιάννης Μάρκου: «Θα με φάνε εκεί μέσα» - Οι πρώτες δηλώσεις του 26χρονου δράστη μέσα από την φυλακή

Τι συμβαίνει πίσω από τα "σίδερα"

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γιάννης Μάρκου: «Θα με φάνε εκεί μέσα» - Οι πρώτες δηλώσεις του 26χρονου δράστη μέσα από την φυλακή

Αφού παραδόθηκε στις Αρχές και φυλακίστηκε, ο άντρας που μαχαίρωσε τον πρώην σύντροφο της Τζούλιας Νόβα, Γιάννη Μάρκου, ήρθε σε επαφή με την θεία του μέσα από την φυλακή και εκείνη μετέφερε τα λόγια του στην εκπομπή του MEGA, Live News, την Δευτέρα 31/10.

Ο ίδιος αντιμετωπίζει κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση αφού και δηλώνει φοβισμένος για το πως θα εξελιχθεί η ζωή του ακόμη και τις επόμενες ώρες. Συντετριμμένη είναι και η μητέρα του, η οποία δεν μπορεί να βλέπει το παιδί της πίσω από τα κάγκελα.

Τα λόγια του άντρα που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον Γιάννη Μάρκου

«Χάλια είναι η γυναίκα, χάλια γιατί το παιδί όταν πήγε να παραδοθεί είπε στη μητέρα του “Θα με φάνε εκεί μέσα, δεν θα με ξαναδείς”», είπε χαρακτηριστικά η θεία του.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του 26χρονου

Στην εκπομπή το «Πρωινό» μίλησε σήμερα 31/10 ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο δικηγόρος του 26χρονου που επιτέθηκε με 15 μαχαιριές στον Γιάννη Μάρκου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης είχε πάρει την απόφαση να παραδοθεί (δείτε εδώ για πότε πήρε προθεσμία να απολογηθεί) ενώ η μοναδική του σκέψη είναι η κατάσταση της υγείας του επιχειρηματία.

«Ήταν ειλημμένη η απόφαση του να παραδοθεί από όταν επικοινώνησε μαζί μου χθες το βράδυ. Ήταν ακόμα βέβαια σοκαρισμένος και σε συναισθηματική αναταραχή εντούτοις είχε πάρει την απόφαση ότι ήθελε να παραδοθεί στις αρχές. Γνωρίζαμε ότι έχει εκδοθεί ένταλμα συλλήψεως από τον αρμόδιο ανακριτή. Υπήρχε η σκέψη μήπως εμφανιστεί τη Δευτέρα το πρωί στον ανακριτή εν τούτοις όμως ο ίδιος επέμενε ότι ήθελε να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση των αρχών όσο το δυνατόν συντομότερα».

Πού αποδίδει την πράξη στην οποία προέβη: «Σε ανθρώπινο επίπεδο και πέραν του νομικού αυτό που προέχει είναι η ταχεία ανάρρωση του παθόντος. Σίγουρα θέλει να συνδράμει θέλει να βοηθήσει ενεργά τις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές»

Έχει εκδηλώσει κάποιο ενδιαφέρον να μάθει σε τι κατάσταση βρίσκεται ο επιχειρηματίας που επιτέθηκε; Να ζητήσει κάποια συγνώμη; «Το μόνο που είπε από τη στιγμή που παραδόθηκε είναι αν είναι καλά ο παθών αν έχει ξεπεράσει το κίνδυνο και αν σε κάθε περίπτωση είναι καλά στην υγεία του και περιμένει ταχεία ανάρρωση. Το μοναδικό το ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή είναι καλή πορεία της κατάσταση υγείας του παθόντος».