«Σταμάτα τώρα το ρεπορτάζ! Δεν μπορώ, δεν το αντέχω» - Άσχημα ψυχολογικά ο Γιώργος Λιάγκας στο Πρωινό

Τον συγκλόνισαν λεπτομέρειες των παιδιών που καταγγέλλουν βιασμό από τον πατέρα τους

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Σταμάτα τώρα το ρεπορτάζ! Δεν μπορώ, δεν το αντέχω» - Άσχημα ψυχολογικά ο Γιώργος Λιάγκας στο Πρωινό

"Πάγωσαν" όλοι στον αέρα του Πρωινού με τις λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση των παιδιών (22χρονης και 17χρονου) στα Πετράλωνα που καταγγέλλον πως ο πατέρας τους τα βίαζε και η μητέρα τους τον συγκάλυπτε. Ο Γιώργος Λιάγκας μάλιστα, ξέσπασε με τα όσα ακουγόντουσαν.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της εκπομπής, τα παιδιά καταγγέλλουν βιασμούς μέσα στο σπίτι από συγγενείς, φίλους, συνεργάτες του πατέρα, βιασμούς στο μαγαζί του πατέρα και πάρτι με όργια που βιντεοσκοπούσαν. Τα βίντεο αυτά η 22χρονη κατάφερε να τα εντοπίσει. Η συγκλονιστική αυτή υπόθεση, έρχεται στο φως μετά από τον βιασμό και μαστροπεία της 12χρονης.

Το ξέσπασμα του Γιώργου Λιάγκα για την υπόθεση

«Σταμάτα Κέλλυ τώρα το ρεπορτάζ. Σε παρακαλώ πολύ. Δεν μπορώ, δεν το αντέχω. Δεν μπορώ! Δεν μπορώ. Επιτρέπεται τα τέρατα αυτά που βιντεοσκοπούσαν, βίαζαν, κέρναγαν τα παιδιά τους σε φίλους και συγγενείς να κυκλοφορούν ελεύθεροι; Σαν πατέρας, σαν άνθρωπος σε τι κοινωνία ζω;

Μπορεί να πίνω καφέ στο διπλανό τραπέζι και να μην το ξέρω. Είναι δικαιοσύνη αυτή; Δεν μπορεί σε μία τέτοια αηδιαστική περίπτωση να υπάρχουν ελεύθεροι οι πρωταγωνιστές της έξω.

Αυτή είναι η ζωή που συνεχίζεται… Αλλά δεν είναι η ζωή που συνεχίζεται. Και γι’ αυτό τον λόγο πολλές φορές το ρεπορτάζ ενοχλεί. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ρεπορτάζ. Είναι ξεκάθαρο. Είναι υποχρέωση. Μόνο έτσι δυστυχώς μπορεί κάποιος να πει “έχω ξεχάσει κι έναν φάκελο όπου μία μητέρα και κάποιοι συγγενείς βίαζαν δύο παιδάκια”.

Αυτή είναι η ντροπή της κοινωνίας μας. Και μετά λένε όλοι “πολύ ωραία! Να παίξουμε lifestyle και να κοιμηθούμε όλοι με χαμόγελο. Να ψυχαγωγούμε τον κόσμο’. Χρειάζεται κι αυτό κι εμείς lifestyle κάνουμε. Όχι να φιμώσουμε όλα τα άλλα. Γιατί αν είναι να τα φιμώσουμε κι όχι να τα αναδεικνύουμε, η δικαιοσύνη θα κάνει αυτά… θα κοιμούνται όλοι μαζί» είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

Η συγκλονιστική υπόθεση

Φρίκη προκαλεί το γεγονός ότι δύο παιδιά από τα Πετράλωνα, ένα αγόρι 17 ετών και ένα κορίτσι 22 ετών, καταγγέλλουν τους γονείς τους για σεξουαλική κακοποίηση, κάνοντας μήνυση εναντίον τους.

Το γεγονός δε ότι είναι η δεύτερη φορά που τα δύο αδέλφια μηνύουν τον πατέρα τους για σεξουαλική κακοποίηση γεννά οργή και βαθιά θλίψη για τον τρόπο που λειτουργούν οι θεσμοί και μηχανισμοί προστασίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα παιδιά είναι κάνει ξανά μήνυση το 2018, σε βάρος του πατέρα αυτή τη φορά, η οποία είχε προχωρήσει σε προκαταρκτική εξέταση αλλά δεν υπήρξε συνέχεια. Επίσης, ο πατέρας πέρα από το ότι φέρεται να ασελγούσε και να βίαζε ο ίδιος τα παιδιά του, τα προωθούσε και σε φίλους του.

Όταν το αγόρι ήταν 7 ετών, αποκάλυψε σε έναν εκπαιδευτικό την κακοποίηση που βίωνε στο σπίτι του, με αποτέλεσμα να κινηθούν δικαστικά.

Στη μήνυση, η 22χρονη σήμερα «Α» και ο 17χρονος αδελφός της, καταγγέλλουν τη μητέρα τους για τη σιωπή και κυρίως για τη συγκάλυψη της σεξουαλικής τους κακοποίησης από τον πατέρα τους. Κακοποίηση που σύμφωνα με τις περιγραφές τους, άρχισε στις ηλικίες του δημοτικού και σταμάτησε όταν η υπόθεση πήρε διαστάσεις από εκπαιδευτικό που ήρθε σε επαφή με το τότε επτάχρονο αγόρι και του εκμυστηρεύτηκε τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούσε στο σπίτι του.

Η λεπτομερής περιγραφή των παιδιών στη μήνυσή τους κατά της μητέρας τους είναι ανατριχιαστική και δίνει την εικόνα ενός πατέρα ο οποίος, όχι μόνο ασελγούσε και βίαζε τα παιδιά του αλλά τα «πάσαρε» και σε φίλους της οικογένειας.