«Είναι όλο και χειρότερα» - Η αναφορά της Ηλιάνα Μαυρομάτη στο κίνημα metoo

«Μπορεί να το συζητάμε και να το ακούμε στα ΜΜΕ, αλλά...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη το περιοδικό Τηλέραμα και τον δημοσιογράφο Βασίλη Ανδριτσάνο παραχώρησε η Ηλιάνα Μαυρομάτη, με αφορμή τη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει» (δείτε εδώ πως τα πάει σε τηλεθέαση). Η νεαρή ηθοποιός αναφέρθηκε στις απαιτητικές συνθήκες στον χώρο τον καλλιτεχνικό, το κίνημα metoo και την μητέρα της, Λίλα Καφαντάρη.

Οι δηλώσεις της Ηλιάνας Μαυρομάτη

Είναι πιο εύκολες οι συνθήκες εργασίας για τα νεαρά κορίτσια που μπαίνουν στον καλλιτεχνικό χώρο σήμερα σε σχέση με τότε;

Νομίζω πως όχι. Δεν μπορώ να ξέρω πώς είναι σήμερα στην επαρχία για μια κοπέλα που ξεκινάει να δουλεύει στα μπουζούκια, αλλά έχω την εντύπωση ότι σήμερα είναι πιο άγρια τα πράγματα. Δηλαδή η κοινωνία είναι πιο εξαγριωμένη, οικονομικά υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ανέχεια, οι εργασιακές σχέσεις είναι πολύ πιο σκληρές από ό,τι ήταν το ’80, οπότε μάλλον πολύ πιο δύσκολα είναι για μια κοπέλα που ξεκινά τώρα μια τέτοια πορεία.

Το κίνημα ΜeΤoo έχει βοηθήσει ώστε να ανοίγουν πιο εύκολα τα στόματα όταν κάποιος δέχεται κακοποιητική συμπεριφορά;

Δεν ξέρω πόσο το ΜeΤoo έχει παρεισφρήσει στους ιστούς της κοινωνίας πια. Μπορεί να το συζητάμε και να το ακούμε στα ΜΜΕ, αλλά μέσα στην κοινωνία τα πράγματα είναι όλο και χειρότερα.

Η μητέρα σας, η Λίλα Καφαντάρη, τι σας έχει συμβουλέψει;

Με συμβουλεύει να είμαι συνεπής με τον εαυτό μου, να είμαι αξιοπρεπής, να αγαπώ αυτό που κάνω και να το χαίρομαι.

Οι δηλώσεις της Ηλιάνας Μαυρομάτη
NDP

Λίγα λόγια για την Ηλιάνα Μαυρομάτη

Η ηθοποιός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989 και είναι κόρη του αείμνηστου Βασίλη Μαυρομάτη, που έφυγε από τη ζωή το 2017, και της Λίλας Καφαντάρη.

«Δεν το είδα ανταγωνιστικά το θέατρο, δεν ένιωσα ότι μου έλειψαν οι γονείς μου επειδή δούλευαν, γιατί φρόντισαν να μη μου λείψουν. Αλλά με είχε τρομάξει το κομμάτι της δημοσιότητας που βίωνα μέσω της μητέρας μου, κυρίως, όταν ήμουν παιδί, ήταν πολύ έντονο ειδικά στην εποχή του ’90. Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ εύκολα όλο αυτό που γινόταν γύρω μου. Πάρα πολύ συχνά όταν βγαίναμε έξω ερχόταν ο κόσμος και μας μιλούσε. Από τη μια ήταν ωραίο γιατί υπήρχε μια κοινωνική ζωή πολύ έντονη αλλά παρά ήταν έντονη και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί» είπε σε πρόσφατη συνέντευξή για τα παιδικά της χρόνια