«Όταν επανήλθε στο καμαρίνι ο κύριος Παπαγιάννης είπε...» - Η κατάθεση του Σωτήρη Καλυβάτση στη δίκη με την Παυλίδου

Αναλυτικά και οι καταθέσεις Κόνις Μεταξά και Κάτιας Νικολαΐδου

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTOS
NDPPHOTOS

Στη δημοσιότητα ήρθαν οι καταθέσεις του Σωτήρη Καλυβάτση, της Κάτιας Νικολαϊδου και της Κόνι Μεταξά, στη δίκη ανάμεσα στην Μάνο Παπαγιάνη και την Σοφία Παυλίδου που πραγματοποιήθηκε χθες 9/11.

Και οι τρεις αναφέρθηκαν στο περιστατικό που είχε σημειωθεί το 2018 ανάμεσα στους δυο ηθοποιούς που πρωταγωνιστούσαν στην παράσταση «Πετάει, πετάει». Συγκεκριμένα η κα Παυλίδου έχει μηνύσει τον κ. Παπαγιάννη για ξυλοδαρμό.

Δείτε εδώ αναλυτικά τόσο την κατάθεση του Μάνου Παπαγιάννη, όσο και την κατάθεση της Σοφίας Παυλίδου.

Αναλυτικά οι καταθέσεις Καλυβάτση - Μεταξύ - Νικολαϊδου

Κόνι Μεταξά

«Με την κυρία Παυλίδου και την κυρία Τουτουντζή ανεβήκαμε πάνω. Ο κύριος Παπαγιάννης και η κυρία Παυλίδου συζητούσαν από απόσταση για την ατάκα της παράστασης και το γιατί δεν την είπε η Σοφία. Μετά, άκουσα βήματα από τη σκάλα και βγήκα από το καμαρίνι μου και είδα τον κύριο Παπαγιάννη να την πιάνει από το λαιμό και φώναζα, “τι κάνεις, τι κάνεις;”.

Δεν πήγα κοντά γιατί φοβήθηκα για τον εαυτό μου, μετά την πέταξε κάτω. Την επόμενη μέρα ήμουν στο θέατρο. Τον είδα. Φαινόταν θιγμένος και έλεγε πως η Σοφία του είχε κάνει πόλεμο. Δεν επιβεβαιώνω ότι επιτέθηκε η Σοφία στον Μάνο»

Σωτήρης Καλυβάτσης

«Μετά το πέρας της παράστασης ήμασταν στο καμαρίνι με τον Μάνο, έβγαλε το κεφάλι του από την πόρτα και την ρώτησε γιατί δεν έκανε την κίνηση κι εκείνη απάντησε, “Κι εσύ δεν έχεις κάνει αρκετά από όσα έχουμε στο κείμενο”.

Στη συνέχεια ειπώθηκαν τα λεκτικά που προαναφέρθηκαν. Μετά του είπε η Σοφία Παυλίδου, “θα πρέπει να είναι περήφανοι οι δάσκαλοί σου για τη συμπεριφορά σου” κι έκλεισε την πόρτα. Εκείνος βγήκε, ανέβηκε πάνω, έγινε το περιστατικό και όταν επέστρεψε τον ρώτησα τι έγινε και μου απάντησε, “τίποτα, απλά ήθελα να τη φοβερίσω”.

Δεν ήμουν μπροστά στο περιστατικό. Όταν επανήλθε στο καμαρίνι, ήταν και ο κύριος Καλογεράς (εργαζόμενος του θεάτρου). Συζητούσαν το περιστατικό και ο κύριος Παπαγιάννης είπε, “τίποτα, όλα καλά”. Στο πρόσωπο του Μάνου Παπαγιάννη δεν είδα αμυχή, είδα κοκκινίλα.

Την επόμενη μέρα που μαζευτήκαμε όλοι, ήταν και η κυρία Καμπουρέλη και του είπε, ¨τι έκανες; Γιατί δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο να ζητήσεις συγγνώμη; Έπρεπε να τη χτυπήσεις;” κι εκείνος απάντησε, “Εγώ τη χτύπησα; Εγώ ίσα ίσα που χτύπησα και το πόδι μου”
Η παράσταση συνεχίστηκε για λίγες ημέρες με την σύζυγο του Μάνου Παπαγιάννη στη θέση της Σοφίας Παυλίδου αλλά μετά αποφάσισε η παραγωγή να μη συνεχιστεί η παράσταση. Όταν ήρθε η αστυνομία έγινε μια παρανόηση. Νόμιζαν ότι η Κόνι Μεταξά είχε κάνει τη μήνυση και την πήραν έξω, αφού λύθηκε, μπήκε μέσα και είπε, “δε μπορώ να ακούω άλλα ψέματα”.

Η κυρία Καμπουρέλη του είπε, “είσαι ηθοποιός, έχεις παιδιά και οικογένεια, ζήτα μια συγγνώμη” με τον ίδιο να απαντά, “δεν έχω πρόβλημα με την καριέρα μου στο θέατρο, έρχομαι για να περάσω καλά”»

Κάτια Νικολαΐδου

«Άκουσα στις ειδήσεις το περιστατικό και κάλεσα τη Σοφία Παυλίδου. Τον Μάνο τον είχα στην καρδιά μου. Έχουμε πάει και διακοπές μαζί. Θεώρησα ότι ήταν τυχαίο περιστατικό το δικό μου και γι’ αυτό ποτέ δεν έκανα καμία δήλωση. Μου είχε στείλει μήνυμα μετά το περιστατικό μας τότε και μου έγραψε, “Κάτια επειδή έχει γίνει κάτι, για να μην εκτεθείς εσύ, επικοινώνησε μαζί μου”».

Τα σχόλια του Χρήστου Φερεντίνου για την δικαστική διαμάχη

«Δε ξέρω αν θα είμαι παρών στο δικαστήριο της Σοφίας πάντως είμαι δίπλα της σε αυτό. Αυτό είναι δεδομένο. Έχει 100% δίκιο. Η αλήθεια είναι μαζί της και βεβαίως θα δικαιωθεί. Πολλοί από τους ανθρώπους που τότε έπρεπε να μιλήσουν, δεν μίλησαν. Στην περίπτωση της Σοφίας που εκείνη την ώρα κατήγγειλε το γεγονός, εκείνη τη στιγμή οι περισσότεροι δεν τη στήριξαν.

Δεν πήραν θέση κιόλας. Απέφυγαν να πάρουν θέση. Η δικαιοσύνη είναι αργή στην Ελλάδα. Στο θέμα των αποφάσεων είμαστε αρκετά αργοί σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Φερεντίνος.