Δεν θυμίζει σε τίποτα το αρχοντικό του - Φωτογραφίες από το λεηλατημένο σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου στην Ακρόπολη

«Έχουν χαθεί ακριβά έπιπλα, αντικείμενα αξίας»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Λεηλάτησαν το σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου στην Ακρόπολη και οι φωτογραφίες είναι σοκαριστικές. Πριν από λίγες ημέρες σύμφωνα με το Πρωινό, άγνωστοι μπήκαν στο ακίνητο και όπως ανέφερε ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη, πρόκειται για κάποιο γνώριμο άνθρωπο, ο οποίος έψαχνε συγκεκριμένα έγγραφα.

Να σημειωθεί πως μετά το άνοιγμα των διαθηκών του, στο φως ήρθαν συγκλονιστικές αποκαλύψεις για γνωστά ονόματα της πολιτικής.

«Τον Απρίλιο του 2012 το συγκεκριμένο σπίτι είχε δεσμευτεί από το δημόσιο, όμως η Βίκυ Τσοχατζόπουλου έχει ακόμα τα κλειδιά στα χέρια της, καθώς ναι μεν απώλεσε την κυριότητα, έχει όμως την χρήση. Μέχρι να αξιοποιηθεί το συγκεκριμένο ακίνητο από το δημόσιο, θα μπορούσε να μένει μέσα», ειπώθηκε στην εκπομπή.

«Έχουν χαθεί ακριβά έπιπλα, αντικείμενα αξίας. Έχουν μπει άγνωστοι μέσα στο σπίτι και έχουν διαρρήξει βιβλιοθήκες, ντουλάπια, όπου ο Άκης διατηρούσε εκεί το ιστορικό του αρχείο. Έχουν ξηλώσει ακόμα και πατώματα», πρόσθεσε ο δικηγόρος, Νίκος Αλεξανδρής και συνέχισε: «1η Δεκεμβρίου αναμένεται να βγει στο φως της δημοσιότητας η 2η διαθήκη του Άκη Τζοχαντζόπουλου η οποία θα προκαλέσει σεισμό. Τα γραφόμενα στην διαθήκη θα είναι καταλύτης και πολιτικών εξελίξεων».

Φωτογραφίες από το λεηλατημένο σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου

Στη φορά νέο συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντου λίγο πριν πεθάνει

«Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έλεγε ότι φορτώθηκε ευθύνες που δεν είχε, του πολιτικού, κοινωνικού και επαγγελματικού βίου της χώρας. Η τρίτη διαθήκη συνοδεύεται από ένα μεγάλο οπτικοακουστικό υλικό, έχουμε επιστολές με πρόσωπα, ημερομηνίες και αριθμούς.

Καταγγέλλονται μέσα από την τρίτη διαθήκη αρκετά αδικήματα, τόσο οικονομικά όσο και ποινικά. Η κυρία Tσοχατζοπούλου έχει δηλώσει πως θα εκχωρήσει τις πληροφορίες και τους αριθμούς των θυρίδων. Ο Άκης πάντα υποστήριζε πως δεχόταν απειλές και εκβιασμούς με κίνδυνο της συζύγου και του παιδιού του».

Η δικηγόρος Ελένη Τσούτσια δήλωσε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος λάτρευε τον γιο του, τον οποίο έχει ορίσει αποκλειστικό κληρονόμο του και πρόεδρο του ιδρύματος. «Ο γιος του Άκη Τσοχατζόπουλου είναι 16 ετών, έχει αδυναμία στην μητέρα του και θέλει να αποκαταστήσει το όνομα του πάτερα του. Η Βίκυ Τσοχατζοπούλου θεωρεί πως οι εξελίξεις μετά το άνοιγμα της τρίτης διαθήκης θα είναι συγκλονιστικές».

Την ίδια στιγμή, η εκπομπή Mega Καλημέρα παρουσίασε κι ένα αποκαλυπτικό ηχητικό ντοκουμέντο του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Αισθάνομαι ενοχές βαριές, διότι δίστασα όλα αυτά να τα αποκαλύψω στη γυναίκα μου. Ανησυχούσα μη τυχόν τους μπλέξω. Αλλά έκανα λάθος. Ήμασταν όλοι υπό στενή παρακολούθηση… Και πραγματικά, επειδή δεν μπορούσα να αρνηθώ, γιατί φοβόμουν για την ασφάλεια της οικογένειάς μου ύστερα από όσα είχαν συμβεί. Γι’ αυτό διεκδικούσα ως την ανταπόκριση των υπηρεσιών μου την ασφάλεια και την προστασία της οικογένειάς μου», λέει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.