Ασύλληπτος θρήνος - Πέθανε ο πλαστικός χειρουργός από την σειρά του ΑΝΤ1 "Κωνσταντίνου και Ελένης"

Η ανακοίνωση στο Instagram

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ασύλληπτος θρήνος - Πέθανε ο πλαστικός χειρουργός από την σειρά του ΑΝΤ1

Πριν από λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή ο Ηλίας Ζερβός, ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου από την σειρά "Κωνσταντίνου και Ελένης" (δείτε εδώ την συντετριμμένη κόρη του στην κηδεία). Την Παρασκευή 11/11 έγινε γνωστό, μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του Σπύρου Μπιμπίλα στο Instagram, πως άλλος ένας ηθοποιός του καστ απεβίωσε.

Ο λόγος για τον Κώστα Μπάση, ο οποίος είχε υποδυθεί τον πλαστικό χειρουργό που άλλαξε δραματικά την εμφάνιση των πρωταγωνιστών, προκαλώντας άφθονο γέλιο στους τηλεθεατές.

Η ανακοίνωση του Σπύρου Μπιμπίλα για τον θάνατο του Κώστα Μπάση

«Με μεγάλη θλίψη σχεδόν ταυτόχρονα μάθαμε ότι έφυγαν από κοντά μας δύο σπουδαίοι αξιαγάπητοι συνάδελφοι μας… Η γλυκιά μας Μινα Αδαμάκη που τόσα πρόσφερε στο Θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, η τόσο αγαπητή μας από την απίστευτη φιγούρα από την Τρεις Χάριτες και ο Κώστας Μπάσης, ο πρώτος Ερωτόκριτος του Ευαγγελάτου, ο ηθοποιός που κόσμησε το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος για πολλά χρόνια… Ανεξίτηλη θα μείνετε στην μνήμη μας αγαπημένοι μου.. Καλό ταξίδι». έγραψε χαρακτηριστικά στο προφίλ του ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

Κώστας Μπάσης
Instagram / Σπύρος Μπιμπίλας

Λίγα λόγια για τη ζωή του ηθοποιού

Ο Κώστας Μπάσης κόσμησε με τη σκηνική του παρουσία το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για πολλά χρόνια. Γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1947. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και συνεργάστηκε, επίσης, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, Καλαμάτας, Κρήτης, Ρόδου, με τον θίασο της Ξένιας Καλογεροπούλου κ.ά.

Ο Κώστας Μπάσης ερμήνευσε σημαντικούς ρόλους στο θέατρο ορισμένοι εκ των οποίων ακολουθούν. Ερωτόκριτος, Μυρίνη («Λυσιστράτη»), Ερμής («Πλούτος»), Πανάρετος («Ερωφίλη»), Άμλετ του Σαίξπηρ, Αστρώφ («Ο θείος Βάνιας»), Μαλβόλιο («Δωδέκατη Νύχτα»), Πίτσαμ («Η Όπερα της πεντάρας»), Οδυσσέας («Οδύσσεια»), Αιακός («Βάτραχοι» του Αριστοφάνη), Δάσκαλος («Παραμύθι χωρίς Όνομα»), Ορέστης («Ηλέκτρα»), Ζαρλάς («Φον Δημητράκης»), Σολιόνι («Οι τρεις Αδελφές»), Γκίρι («Η άνοδος και η πτώση του Αρτούρο Ούι»), Κάμιλος («Χειμωνιάτικο παραμύθι»), Νουρήμπεης («Καπετάν Μιχάλης»), Λογιότατος («Βαβυλωνία»), Καθηγητής («Οπερέτα»), α’ Αγγελιοφόρος («’Ιφιγένεια η εν Ταύροις») κ.ά.

Στην τηλεόραση, πέρα από το «Κωνσταντίνου και Ελένης» όπου και γνώρισε μεγάλη επιτυχία, έχει παίξει σε αρκετές σειρές όπως στις «Τρεις χάριτες», στο «Εμείς κι εμείς», στο «Με 2 Μαμάδες».

Πέθανε ο Κώστας Μπάσης από το Κωνσταντίνου και Ελένης