«Στα 14 είχα πάρει από την Ηλέκτρα το κινητό, γιατί...» - Η αποκάλυψη της Δωροθέας Μερκούρη για τις κόρες της

Η εξομολόγηση για τον φόβο και την ανασφάλεια που νιώθει για τα παιδιά της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Στα 14 είχα πάρει από την Ηλέκτρα το κινητό, γιατί...» - Η αποκάλυψη της Δωροθέας Μερκούρη για τις κόρες της

Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 14/11 η Δωροθέα Μερκούρη. Η γνωστή ηθοποιός και μοντέλο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη ζωή της στην Ιταλία, τη σχέση με τις δύο της κόρες και τους φόβους που έχει για την ασφάλειά τους σχετικά με τις παρενοχλήσεις και τα social media.

Την ίδια στιγμή, μίλησε και για σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχθεί η ίδια στο παρελθόν.

Οι δηλώσεις της Δωροθέας Μερκούρη

«Δε νομίζω ότι είναι ασφαλής πια ο κόσμος πουθενά. Αυτό που νόμιζα ότι θα ‘ναι ασφαλής η Ελλάδα, τελικά δεν είναι. Ήμουν γενικά πάντα μια μάνα που φοβότανε. Νομίζω ότι σίγουρα τώρα μιλάνε πιο πολύ οι γυναίκες και οι άντρες αλλά είναι περισσότερες και οι παρενοχλήσεις.

Καμιά φορά η ομορφιά είναι ασπίδα. Πολλά κορίτσια έχουν μάθει από μικρά να προστατεύονται. Δεν είναι καλό για ένα παιδί να ακούει μόνο πόσο όμορφη είσαι, όσο κι αν νομίζουμε ότι είναι κολακευτικό. Στα 14 είχα πάρει από την Ηλέκτρα το κινητό, γιατί είχε ανοίξει Facebook.

Αν δεν σου αρέσει το φαγητό μου δεν μπορούμε να είμαστε μαζί. Αν δεν σου αρέσει η ιταλική κουζίνα, η μεσογειακή κουζίνα, δηλαδή θέλεις τα πάντα να είναι τηγανητά σε βούτυρο δεν μπορούμε να είμαστε μαζί. Επίσης, αν τρώνε πολύ κρέας δεν μπορώ. Δεν είμαι τελείως εναντίον του να τρως κρέας, αλλά περίπου δεν τρώω καθόλου πια», κατέληξε η Δωροθέα, η οποία πρόσφατα βίωσε και μια μεγάλη απώλεια.

Τι είπε για τη σχέση της κόρη της με τον Άγγελο Λάτσιο

Η Δωροθέα Μερκούρη παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Πρωινό μας, μια ημέρα μετά την πρεμιέρα της στον ΣΚΑΙ. Το πρώην μοντέλο, μίλησε για όλα, μεταξύ άλλων και για τη σχέση της κόρης της Γαίας Μερκούρη με τον γιο της Ελένης Μενεγάκη, Άγγελο Λάτσιο.

Να θυμίσουμε πως η Δωροθέα Μερκούρη στο παρελθόν υπήρξε ζευγάρι με τον σύζυγο της παρουσιάστριας, Ματέο Παντζόπουλο και έλεγαν μάλιστα, πως οι δυο γυναίκες δεν τα πάνε πολύ καλά μεταξύ τους.

«Δεν φοβάμαι για αυτά τα πράγματα είναι παιδάκια για εμένα. Δεν βλέπω δημοσιότητα πίσω από αυτό βλέπω δυο παιδιά τα οποία περνάνε πολύ ωραία μαζί αυτό. Δεν βλέπω αυτά που γράφουν αυτά που λένε. Καμία φορά μου τα στέλνουν κάτι φίλοι μου και βάζω τα γέλια», ανέφερε χαρακτηριστικά η Δωροθέα Μερκούρη.