«Μας ανακοίνωσε εν ψυχρώ...» - Η αντίδραση του Πέτρου Λαγούτη όταν έμαθε πως ο γιος του θα γίνει ηθοποιός

Από τον γάμο του με τη Μυρτώ Αλικάκη

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Πέτρος Λαγούτης παραχώρησε συνέντευξη στο Πάμε Δανάη την Τετάρτη 16/11 μιλώντας για τα νέα επαγγελματικά του σχέδια αλλά και για τη συνεργασία με την πρώην γυναίκα του, Μυρτώ Αλικάκη.

Παράλληλα αναφέρθηκε με πολύ γλυκά λόγια και στους δύο γιους του, οι οποίοι έχουν μεγαλώσει πολύ και πλέον έχουν βρει τις κλίσεις τους. Ο μεγάλος μάλιστα ακολουθεί την υποκριτική παρά την απομάκρυνσή του από το θέατρο τέχνης (δείτε εδώ τι συνέβη), καθώς σήμερα σπουδάζει στο Εθνικό.

Οι δηλώσεις του Πέτρου Λαγούτη για την απομάκρυνση του γιου του από το θέατρο τέχνης

«Ο γιος μου Δημήτρης μάς ανακοίνωσε εν ψυχρώ ότι θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική. Είχε περάσει ήδη στο πανεπιστήμιο άλλα μας είπε ότι θέλει να ασχοληθεί και με την υποκριτική. Εγώ και η Μυρτώ, από τότε που ήταν μικρά τα παιδιά μας προσπαθούμε να τους δημιουργήσουμε τη λογική να κάνουν στη ζωή τους αυτό που αγαπάνε. Η ζωή είναι δύσκολη, η δουλειά είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας οπότε αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις δεν μπορείς να είσαι καλά.

Ξέραμε ότι θα διώξουν τον γιο μας από τη δραματική σχολή, γιατί πήρε μέρος στο Έτερος εγώ. Αυτός είναι ο κανονισμός. Φέτος ο Δημήτρης πέρασε στο εθνικό. Αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα και μεγάλη τιμή δική του, άλλα και δίκη μας. Δεν προσπαθώ να γίνω vegetarian, όπως ο γιος μου, άλλα αυτή του η στάση με έχει επηρεάσει και έχω μειώσει πολύ το κρέας», είπε ο Πέτρος Λαγούτης στο Πάμε Δανάη του Mega.

O τρόπος που αποκάλυψε στα παιδιά του ο Λαγούτης τον εθισμό του με τον τζόγο

Ο Πέτρος Λαγούτης, ο οποίος πρωταγωνιστεί στους Παγιδευμένους αυτή τη σεζόν βρέθηκε καλεσμένος στο Πρωινό του ΑΝΤ1 την Τρίτη 18/10 και μίλησε "ανοιχτά" για όλα.

Ένα από τα σημεία της συνέντευξής του που κέντρισαν το ενδιαφέρον του κοινού ήταν η αναφορά του στον εθισμό που αντιμετώπιζε με τον τζόγο και τον τρόπο που μίλησε για την απεξάρτησή του στα δύο του παιδιά. Ο ηθοποιός εξήγησε πως ήθελε να είναι απόλυτα ειλικρινής απέναντί τους και δεν ήθελε να μάθουν τι συνέβη από κάποιον άλλο.

«Ήταν μια δική μου ανάγκη να μιλήσω γι’ αυτό στα παιδιά μου. Δεν ήθελα ποτέ κανείς να πει κάτι στα παιδιά μου που δεν θα το είχαν μάθει από εμένα. Τους το είπα πριν από 5-6 χρόνια, όταν ήταν 14 και 11.

Το συζητήσαμε με την Μυρτώ παρούσα. Το κατάλαβαν. Είχαν απορίες, τις εξηγήσαμε. Με τα χρόνια κατάλαβαν τι μου έκανε εμένα αυτό και τη διαφορά που είχα εγώ όταν βγήκα από αυτό», εξομολογήθηκε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να βγω. Τώρα όχι απλά δεν μου λείπει, δεν μπορώ να καταλάβω πώς ήμουν εγώ σε αυτό. Είναι σαν να ήταν ένας άλλος άνθρωπος. Κοιτάω πίσω και βλέπω έναν άλλον Πέτρο. Έχασα τον εαυτό μου και κλήθηκα να τον ξαναβρώ».