«Ο πατέρας μου πέθανε στα 26, εγώ ήμουν 2» - Σοκάρει πολύ γνωστή τραγουδίστρια και πρώην παίκτρια του The voice

Το δράμα από τα μικρά παιδικά της χρόνια

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Πολλά ονόματα έχουμε δει να περνάνε από τον μουσικό διαγωνισμό του The voice (δείτε εδώ το χαστούκι που έπεσε σε επεισόδιο του διαγωνισμού), με πολλά από αυτά να ξεχωρίζουν στην ελληνική μουσική δισκογραφία και άλλα να μην συνεχίζουν το όνειρό τους.

Ένα λοιπόν από αυτά είναι η πολύ γνωστή σήμερα και ταλαντούχα τραγουδίστρια Ιουλία Καλλιμάνη, η οποία παραχώρησε μια εξομολογητική συνέντευξη στο περιοδικό On time και στη Σάσα Σταμάτη. Η ίδια μίλησε πολύ αναλυτικά για τη ζωή και κυρίως για την απώλεια του πατέρα της σε πολύ μικρή ηλικία.

Η εξομολόγηση της Ιουλίας Καλλιμάνη για τον θάνατο οικογενειακού της προσώπου

Όταν πήγες στα 15 σου κι έκανες το πρώτο σου τατουάζ, τι σου είπαν οι γονείς σου;

Ο μπαμπάς μου έχει φύγει από τη ζωή, δεν τον έχω γνωρίσει. Ελπίζω να είναι περήφανος αν με βλέπει. Η μαμά μου δεν συμφωνούσε πάρα πολύ σε αυτό. Εγώ πήγαινα κάθε φορά στο σπίτι με ένα καινούργιο τατουάζ.

Τι εννοείς δεν έχεις γνωρίσει τον πατέρα σου;

Ο πατέρας μου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 26 ετών και εγώ ήμουν 2. Έφυγε από καρκίνο. Δεν θυμάμαι τίποτα από εκείνον.

Σου λείπει;

Θα ήθελα να τον γνωρίσω πάρα πολύ. Δεν τον έχω γνωρίσει καθόλου, δεν ξέρω πώς ήταν σαν άνθρωπος. Έχω ακούσει τα καλύτερα. Όσοι με βλέπουν κλαίνε και μου λένε «ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος».

Πώς είναι για ένα παιδί να μεγαλώνει χωρίς τον πατέρα του;

Η μαμά μου ήταν και μπαμπάς μαζί. Ήταν κέρβερος. Δεν μου έλειψε ποτέ η πατρική φιγούρα, γιατί είχα τη μαμά μου. Υπήρχαν όμως κάποιες στιγμές που πέρασα στην εφηβεία και έλεγα «θέλω τον μπαμπά μου τώρα», «τώρα μου λείπει ο μπαμπάς μου». Θα ήθελα να υπήρχε κάποιος άνθρωπος να μου πει «έλα εδώ, μην το κάνεις αυτό», αυτό που κάνουν οι μπαμπάδες. Αυτό μου έλειψε.

Ιουλία Καλλιμάνη

Λίγα λόγια για την τραγουδίστρια

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο, από μια αγροτική οικογένεια, ενώ σε ηλικία μόλις 2 ετών, έχασε τον πατέρα της. «Ο πατέρας μου έφυγε πολύ νέος από καρκίνο. Ήταν μόλις 26 ετών. Ύστερα από αρκετά χρόνια, η μητέρα μου αποφάσισε να πάρει εμένα και τον αδελφό μου και να εγκατασταθούμε μόνιμα στην Αθήνα», εξηγεί. Ο ερχομός στην Αθήνα για την 13χρονη τότε Ιουλία, δεν είναι εύκολος, καθώς ανατρέπει την καθημερινότητά της. «Μου έλειπαν οι φίλοι και οι συγγενείς μου.

Τραγικές ώρες για Ελληνίδα τραγουδίστρια: Σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Αττική Οδό ο…
Δεν ήμουν καθόλου χαρούμενη με την μετακόμισή μας στην πρωτεύουσα, αλλά σιγά σιγά βρήκα τα πατήματα μου, αν και δεν σου κρύβω πως είχα μια δύσκολη εφηβεία. Ήμουν αρκετά ατίθαση, αντιδραστική και δεν μαζευόμουν με τίποτα. Άργησα να προσαρμοστώ», παραδέχεται.

Λίγο πριν την ενηλικίωσή της, ξεκινάει να ασχολείται με το τραγούδι. «Η αφορμή για να ξεκινήσω, ήταν η επίσκεψη μου σε ένα νυχτερινό μαγαζί. Κάποια στιγμή ο τραγουδιστής Στάθης Ξένος που εμφανιζόταν εκεί, μου έδωσε το μικρόφωνο. Του άρεσε πολύ η φωνή μου και μου πρότεινε να κάνουμε ένα demo. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα».