«Το έκαναν για να γίνει θόρυβος! Από τη στιγμή που...» - Η απάντηση του Γιάννη Σμαράγδη για τον Γιώργο Αγγελόπουλο

Ξεκαθάρισε τα πράγματα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Το έκαναν για να γίνει θόρυβος! Από τη στιγμή που...» - Η απάντηση του Γιάννη Σμαράγδη για τον Γιώργο Αγγελόπουλο

Καλεσμένος στην εκπομπή Πρωινό βρέθηκε σήμερα 17/11 ο Γιάννης Σμαραγδής, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα που προέκυψε με την υποτιθέμενη συμμετοχή του Γιώργου Αγγελόπουλου στην ταινία «Καποδίστριας» (δείτε εδώ όλο το παρασκήνιο).

Ο ίδιος λοιπόν θέλησε να ξεκαθαρίσει μια και καλή τα πράγματα, προχωρώντας σε ορισμένες αποκαλύψεις.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Σμαραγδή για τον Γιώργο Αγγελόπουλο

«Πράγματι έγινε αυτή η πρόταση και πράγματι είπα όχι στα παραπάνω χρήματα. Όταν κάποιος έρχεται και μου προτείνει παραπάνω χρήματα για να πάρω ένα πρόσωπο που δεν το θέλει η δικιά μου αισθητική, εύκολα λέω όχι.

Στο «Ελ Γκρέκο» όχι μόνο δεν πήρα χρήματα, αλλά πουλήσαμε και τα ιδιόκτητα γραφεία που είχαμε στον λόγο του Γκύζη, τα βάλαμε κι αυτά μέσα και δεν τα πήραμε ποτέ. Τα βάλαμε στην ταινία μέσα για να πάρει τον όγκο της.

Στο «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» μπήκαμε 1,2 εκ. μέσα. Βγήκε ένταλμα σύλληψης και μου απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα, γιατί ετοίμαζα τον Καζαντζάκη. Με έσωσε ένας άνθρωπος που πήγε στα χέρια του η υπόθεση και είπε «εγώ Έλληνες σαν εσάς δεν τους στέλνω φυλακή».

Με τον Γιώργο Αγγελόπουλο το έκαναν για να γίνει θόρυβος. Από τη στιγμή που έβγαλα ανακοίνωση ότι συμμετέχει στην ταινία για να κάνει τον Υψηλάντη, τους ειδοποίησα να το διαψεύσουν. Δεν το διέψευσαν. Άρα, είτε είχαν οργανωθεί για να πω ναι για να παίξει να βάλουν και τα λεφτά ή να πω όχι και να γίνει όλη αυτή η φασαρία.

Εγώ δεν κάνω τις ταινίες για να ζήσω. Κάνω τις ταινίες για να καταθέσω την ψυχή μου, προβάλλοντας τον ελληνικό πολιτισμό και το ελληνικό αίσθημα. Εάν δεν είσαι απόλυτα δοτικός και έχεις βάλει μέσα σε αυτά που κάνεις το εγώ σου, τα έργα δεν θα πάρουν τις διαστάσει που πρέπει. Τα πρόσωπα που εγώ έχω επιλέξει είναι στην ουσία τα ανώτερά μας στοιχεία, τα στοιχεία που διαμορφώνουν το ελληνικό αίσθημα», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Σμαραγδής στο Πρωινό του ΑΝΤ1.

Η απάντηση κόλαφος του Αγγελόπουλου στον Σμαραγδή

«Δεν είμαι εδώ σε καμία περίπτωση για να κάνω αυτό το πινγκ πογκ με τον κύριο Σμαραγδή. Ίσα ίσα τον ευχαριστώ και θα σας εξηγήσω γιατί. Εξεπλάγην χθες με τις δηλώσεις του, γιατί το κλίμα μεταξύ μας ήταν πάρα πολύ καλό.Μου ζήτησε να αναιρέσω κάποιο δημοσίευμα που προέκυψε από ένα ρεπορτάζ, με το οποίο εγώ δε συμφώνησα γιατί δεν προκύπτει από μένα. Αντιθέτως του ζήτησα να δούμε πώς θα το χειριστούμε. Ουδέποτε χρησιμοποίησα το όνομα του κυρίου Σμαραγδή, παρότι είχαμε γνωριστεί.

Ο κύριος Σμαραγδής μου ζήτησε να ανακαλέσω τη δήλωση για τον Καποδίστρια, η οποία ήταν από ένα ρεπορτάζ. Δεν έχω κάνει καμία δήλωση. Ήταν πάρα πολύ απαξιωτικός ο τρόπος του και πολύ προσβλητικός όχι μόνο προς το πρόσωπό μου. Αλλά προσβάλλει και τις τρεις εταιρείες παραγωγής και τις τέσσερις ταινίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο imdb μου. Ο κύριος Σμαραγδής δεν ξέρει τη δική μου προσπάθεια για γνώση. Δεν κάνουν έτσι οι δάσκαλοι. Αν ήμουν παιδί του;

Εγώ τον αποκάλεσα δάσκαλο όταν πήγα γιατί σίγουρα είχα κάτι να πάρω. Δεν μου έχει προταθεί ο ρόλος του Αλέξανδρου Υψηλάντη, γνωρίζω πολύ καλά κύριε Σμαραγδή την ιστορία… Αν προσβάλλει τόσο πολύ η συμμετοχή μου σε κάποια σίριαλ ως τώρα, εγώ αυτό που έχω να πω στον κύριο Σμαραγδή είναι ότι του υπόσχομαι ότι θα παρουσιαστώ όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στα τέσσερα πρότζεκτ αυτά».