"Είχε γραφτεί ότι έγινα υπουργός γιατί..." - Η Έφη Αχτσιόγλου μιλά ανοιχτά για την ζωή της

"Μου προέκυψε ως επιθυμία να γίνω μαμά. Η κοινωνία ασκεί μεγάλη καταπίεση στις γυναίκες να γίνουν μητέρες"

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Η Έφη Αχτσιόγλου το πρωί της Παρασκευής (18/11) μίλησε στο Happy Day και την Σταματίνα Τσιμτσιλή στον Alpha, για το δύσκολο επάγγελμα της ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τα παιδικά της χρόνια, αλλά και τα ψευδή δημοσιεύματα.

Οι δηλώσεις της Έφης Αχτσιόγλου για τα παιδικά της χρόνια και το επάγγελμα της

«Ήμουν παιδί της αριστείας και των πολύ καλών επιδόσεων. Δικηγόρος ο μπαμπάς, ιατρός η μαμά, πολύ αφοσιωμένοι στις δουλειές τους» αναφέρει για τα νεανικά της χρόνια η πολιτικός, ενώ αποκαλύπτει ότι ο πατέρας της ήταν θετικός στο να ασχοληθεί η ίδια με την πολιτική, σε αντίθεση με τη μητέρα της.

«Όταν έγινα υπουργός, το πιο δύσκολο πράγμα να καταλάβω και να αποδεχτώ ήταν η σχέση με τα media (δείτε εδώ το ξέσπασμά της για την κριτική που δέχθηκε για την εμφάνισή της). Ξαφνικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε παίρνουν τηλέφωνο, σου μιλάνε πάρα πολύ φιλικά σαν να σε ξέρουν πάντα και την επόμενη μέρα μπορείς να δεις στις εφημερίδες κάτι πάρα πολύ αρνητικό» παραδέχεται η Έφη Αχτσιόγλου.

Ποιο είναι το πιο ακραίο πράγμα που διάβασε ποτέ για την ίδια; Η βουλευτής απαντά: «Όταν έγινα υπουργός τις πρώτες ημέρες, έλεγαν ότι έγινα υπουργός επειδή είχα σχέση με τον κύριο Κατρούγκαλο. Και μέχρι πρόσφατα ότι πήγα καλά στις εσωκομματικές εκλογές, επειδή είμαι σύζυγος του Γραμματέα του κόμματος».

Οι απόψες της για την μητρότητα

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε και για τη μητρότητα και το πώς ήρθε στη ζωή της. «Είναι καμία έτοιμη; Κι εμένα μου προέκυψε σαν επιθυμία. Είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση και πολύ μεγάλη πίεση ασκεί και η κοινωνία στις μητέρες. Καλό είναι να αφήνουμε τις γυναίκες να πάρουν ανάσα και να κάνει καθεμία ό,τι την καθοδηγεί το ένστικτό της».

Η ανάρτηση της Έφης Αχτσιόγλου για τη γέννηση του παιδιού της

Η πρώην υπουργός Εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, όπως ήταν φυσικό έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας με τον ερχομό του παιδιού τους.

Μπορεί το ζευγάρι να είχε επιλέξει να κρατά την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο η Έφη Αχτσιόγλου θέλησε να δώσει μία νότα χαράς σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας.

«Σ’ έναν πολύ δύσκολο Αύγουστο για τη χώρα μας αλλά και τον πλανήτη, ο μικρούλης μας κλείνει ένα μήνα ζωής. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τις θερμές ευχές σας που μας συντρόφευσαν αυτή την πρώτη περίοδο της ζωής του», έγραψε χαρακτηριστικά η πολιτικός στη λεζάντα της ανάρτησής της.