Στο νοσοκομείο η Γωγώ Φαρμάκη - Τι συνέβη

Αποκάλυψε για πρώτη φορά ποιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / Γωγώ Φαρμάκη
Instagram / Γωγώ Φαρμάκη

Δύσκολες ώρες βιώνει η οικογένεια Φαρμάκη τις τελευταίες ώρες, καθώς η μικρή αδερφή της Όλγας Φαρμάκη, Γωγώ, η οποία βάφτισε την κόρη της (δείτε εδώ φωτογραφίες από την βάφτιση), έκανε γνωστό μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram πως βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια εξήγησε πως χρειάστηκε να μπει άμεσα στο χειρουργείο, λόγω ενός προβλήματος υγείας που την "βασανίζει" εδώ και λίγους μήνες και για το οποίο μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά και ζήτησε από τους ακόλουθούς τους να προσέχουν τον εαυτό τους, διότι η πρόληψη σώζει ζωές.

Γιατί χειρουργήθηκε η Γωγώ Φαρμάκη

«Πριν λίγους μήνες διαγνώστηκα με Wolff Parkinson White, που σίγουρα πολλοί δεν γνωρίζετε τι είναι, όπως κι εγώ όταν μου το ανακοίνωσαν.

Έπειτα λοιπόν από φαρμακευτική αγωγή, αρκετά Holder και αφού σε ηρεμία έφτανα 212 παλμούς (χτυπούσε τόσο έντονα η καρδιά μου που κάποιες στιγμές νομιζα ότι κάνει σεισμό), είπαμε να μπούμε χειρουργείο.

Όπως έχω ξανά πει , είμαι κάτι παραπάνω από τυχερή! Είχα δυο εξαιρετικούς γιατρούς τον κ. Χατζηγεωργίου (που είμαστε μαζί από την πρώτη μερα) και τον κ.Πούλο που έκανε τα αδύνατα δυνατά για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια του χειρουργείου! Όσο για το Ωνασειο Καρδιοχειουργικο Κέντρο απλά δεν έχω λόγια ! Το ευχαριστώ είναι λίγο!

Αυτή τη στιγμή, που κάνω αυτό το ποστ, είναι όλα τέλεια! Ανυπομονώ να ξεκινήσω τις προπονήσεις μου και θέλω να πω σε όλους σας να κάνετε εξετάσεις με το παραμικρό και να μην το αμελείτε (κάτι που έκανα εγώ)! Αν σκεφτείτε να το κάνετε Google, να θυμάστε πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας», έγραψε χαρακτηριστικά.

Γωγώ Φαρμάκη νοσοκομείο
Instagram / Γωγώ Φαρμάκη

Τι είναι το σύνδρομο Wolff Parkinson White

Το σύνδρομο Wolff – Parkinson – White (WPWS) είναι διαταραχή που οφείλεται σε συγκεκριμένο τύπο προβλήματος με το ηλεκτρικό σύστημα της καρδιάς που οδηγεί σε συμπτώματα. Περίπου το 40% των ατόμων με ηλεκτρικό πρόβλημα δεν εμφανίζουν ποτέ συμπτώματα. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ασυνήθιστα γρήγορο καρδιακό παλμό, αίσθημα παλμών, δύσπνοια, ζάλη ή συγκοπή. Σπανιότερα μπορεί να εμφανιστεί καρδιακή ανακοπή. Ο πιο κοινός τύπος ακανόνιστου καρδιακού παλμού που εμφανίζεται είναι γνωστός ως παροξυσμική υπερκοιλιακή ταχυκαρδία. Η αιτία του WPW είναι συνήθως άγνωστη και πιθανότατα οφείλεται σε συνδυασμό τυχαίων και γενετικών παραγόντων.