Όλη η Αθήνα κοιτούσε αυτό που φόρεσε - Αποκλειστικές φωτογραφίες της Μαρίας Σολωμού από πρόσφατη έξοδό της

Καλέ τι μήνα έχουμε;

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
NDP Photo Agency
NDP Photo Agency

Ο φωτογραφικός φακός του Youweekly.gr συνάντησε την Μαρία Σολωμού στο κέντρο της Αθήνας πριν από λίγες ημέρες και η αλήθεια είναι πως η εμφάνισή της... μύρισε καλοκαίρι!

Η ηθοποιός που πρόσφατα προκάλεσε μεγάλο ντόρο με τις δηλώσεις της περί μονογαμίες (δείτε εδώ τι είπε) επέλεξε να φορέσει για μια βόλτα στα μαγαζιά ένα κοντό τζιν σορτσάκι, με μια oversized μωβ ζακέτα, sneakers σε λιλά απόχρωση και ψιλές λευκές κάλτσες.

Τα μαλλιά της τα άφησε, ως συνήθως, σγουρά ενώ προτίμησε να μην φορέσει καθόλου make up. Κάτι που κάνει συχνά δηλώνοντας αυτομάτως πόσο ακομπλεξάριστη είναι!

Η Μαρία Σολωμού με κοντό σορτσάκι στο κέντρο της Αθήνας

Μαρία Σολωμού

Μαρία Σολωμού youweekly.gr

Το μυστικό της για υπέροχη σιλουέτα

Τρώει junk food, λατρεύει τα γλυκά, δεν της αρέσει η γυμναστική, «κλέβει» στη διατροφή της, όμως δεν παίρνει γραμμάριο.

Λεπτοκαμωμένη, αντισυμβατική μέχρι και στον τρόπο με τον οποίο συντηρεί το σώμα της, αλλά με σεξαπίλ που θα ζήλευαν πολλές, η Μαρία Σολωμού είναι το κλασικό δείγμα της γυναίκας μετά την οποία ο Θεός έσπασε μάλλον το καλούπι...

Ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη της για τις διατροφικές ατασθαλίες. Αντίθετα, λατρεύει τα burgers και τα σουβλάκια, ενώ μπορεί να «σηκώσει» ένα ζαχαροπλαστείο, αν της δοθεί η ευκαιρία: «Δεν μπορώ να μη φάω γλυκό κάθε μέρα», παραδέχεται σε συνέντευξή της στο περιοδικό «The Body» και στο Youweekly.gr και συμπληρώνει πως κάθε άλλο παρά πειθαρχημένη είναι όταν βρεθεί γλυκό μπροστά της:

«Έχω φάει μία τούρτα μόνη μου. Δεν το πιστεύει ο κόσμος, αλλά κρύβω έναν χοντρό άνθρωπο μέσα μου». Μεγάλη αδυναμία έχει στις σοκολάτες, αν και τους τελευταίους μήνες μάλλον το παράκανε και ύστερα από τόσο φαγητό βρίσκεται πλέον σε περίοδο αποτοξίνωσης. Γι’ αυτό δεν αποχωρίζεται τους χυμούς της –πίνει 5 μέσα καθημερινά– και συμπληρώνει τη διατροφή της με super foods. «Με ενδιαφέρει περισσότερο να φύγουν οι τοξίνες και να σταματήσω να τρώω τόσο junk food», αναφέρει η Μαρία Σολωμού.

Από μικρή έκανε μπαλέτο και χορό, γι’ αυτό το σώμα της είχε από νωρίς τις καλύτερες υποδομές. Όσο κι αν έχει αδυνατίσει δεν της φαίνεται, ενώ παρόλο που τρώει δεν παχαίνει καθόλου. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπήκε στο γυμναστήριο τόσο για την εικόνα της, αλλά επειδή λόγω των φετινών παραστάσεων έπρεπε να διατηρείται σε καλή φυσική κατάσταση. Έτσι, ξεκίνησε yoga και σκοπός της είναι να διατηρήσει τη skinny εικόνα που είχε μέχρι πριν από λίγο καιρό. «Ο σωματότυπος που μου αρέσει είναι του μοντέλου.

Και δεν νομίζω ότι αντιπροσωπεύει ένα υγιές σώμα, γιατί τα μοντέλα πεθαίνουν στην πείνα. Αλλά μου αρέσουν τα ξερακιανά σώματα. Μου αρέσει όταν είμαι size zero», εξομολογήθηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Σήμερα λέει πως έχει παχύνει, αν και δεν της φαίνεται: «Ήμουν 47-48 κιλά. Τώρα είμαι 55. Δεν φαίνομαι τόσο αδύνατη επειδή είμαι γυμνασμένη. Και μου αρέσει ένα σώμα να είναι γυμνασμένο».

«Το τρέξιμο είναι εθιστικό…»

Μαρία Σολωμού διατροφή

Η όμορφη ηθοποιός είναι ή του ύψους ή του βάθους. Το τελευταία διάστημα πέρα από τη yoga δηλώνει εθισμένη και στο τρέξιμο. «Το ερωτεύτηκα. Έβλεπα όλους αυτούς τους τρελούς που έτρεχαν κι έλεγα: “Μα τι κάνουν; Τι είναι αυτή η ζαβομάρα με τα ακουστικά στα αυτιά να τρέχεις;” Έχω αναθεωρήσει 100%. Είναι υπέροχο και εθιστικό», είπε στη συνέντευξή της στο «Τhe Body», ενώ συμπλήρωσε χαριτολογώντας ότι την πρώτη φορά που έτρεξε 5 χιλιόμετρα, την επόμενη μέρα είχε πυρετό.

«Η διατροφή που μου άλλαξε το σώμα!»

«Κάνω γουρουνιές», υποστηρίζει αλλά διατηρείται κορμάρα. «Η διατροφή που μου άλλαξε το σώμα ήταν η paleo. Την κράτησα περίπου 2 χρόνια και μετά άρχισα να “κλέβω”». Έκτοτε ο μεταβολισμός της άλλαξε και πλέον δεν παίρνει ούτε χάνει γραμμάριο. Η paleo diet βασίζεται στα λαχανικά και τα κρέατα. Επιτρέπονται οι φρέσκες, φυσικές και μη επεξεργασμένες τροφές όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, τα άπαχα κρέατα, τα υγιή έλαια, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι. Απαγορεύονται τα γαλακτοκομικά, τα σιτηρά, τα όσπρια, τα επεξεργασμένα έλαια, το αλάτι, η ζάχαρη και όλες οι επεξεργασμένες τροφές. «Είναι απίστευτο πώς ξεπρήζεσαι μόλις φεύγουν τα “άσπρα” από τη ζωή σου, το αλεύρι και η ζάχαρη», συμπληρώνει η Μαρία Σολωμού.