Σωτήρης Καλυβάτσης: Φανερά ενοχλημένος - Η αντίδρασή του σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τον Μάνο Παπαγιάννη

«Πάμε παρακάτω»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Σωτήρης Καλυβάτσης: Φανερά ενοχλημένος - Η αντίδρασή του σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τον Μάνο Παπαγιάννη

Η κάμερα του Happy day συνάντησε το βράδυ της Δευτέρας 22/11 τον Σωτήρη Καλυβάτση και την Παρθένα Χοροζίδου. Οι δυο τους με απίστευτη ζωντάνια και κέφι μίλησαν στους δημοσιογράφους και απάντησαν σε όλες τους τις ερωτήσεις εκτός από μια, που αφορούσε φυσικά τον Μάνο Παπαγιάννη.

Για την ακρίβεια, οι δημοσιογράφοι του ζήτησα να δώσει την δική του απάντηση σε δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο ηθοποιός και ανέφερε πως δεν ήταν τυχαίο που πήγε εκείνος να τον αντικαταστήσει μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Παυλίδου, αφήνοντας να εννοηθεί πως η όλη υπόθεση είχε μια σκοπιμότητα.

Τότε, ο Σωτήρης Καλυβάτσης πήρε το βλέμμα του από τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο και η μόνη απάντησή του ήταν «Δεν έγινε η παράσταση, πάμε παρακάτω. Ας λέμε γι' αυτή την παράσταση, εδώ είμαστε».

Υπενθυμίζουμε πως ο Σωτήρης Καλυβάτσης κατέθεσε στη δίκη υπέρ της Σοφίας Παυλίδου.

Η κατάθεσή του

«Μετά το πέρας της παράστασης ήμασταν στο καμαρίνι με τον Μάνο, έβγαλε το κεφάλι του από την πόρτα και την ρώτησε γιατί δεν έκανε την κίνηση κι εκείνη απάντησε, “Κι εσύ δεν έχεις κάνει αρκετά από όσα έχουμε στο κείμενο”.

Στη συνέχεια ειπώθηκαν τα λεκτικά που προαναφέρθηκαν. Μετά του είπε η Σοφία Παυλίδου, “θα πρέπει να είναι περήφανοι οι δάσκαλοί σου για τη συμπεριφορά σου” κι έκλεισε την πόρτα. Εκείνος βγήκε, ανέβηκε πάνω, έγινε το περιστατικό και όταν επέστρεψε τον ρώτησα τι έγινε και μου απάντησε, “τίποτα, απλά ήθελα να τη φοβερίσω”.

Δεν ήμουν μπροστά στο περιστατικό. Όταν επανήλθε στο καμαρίνι, ήταν και ο κύριος Καλογεράς (εργαζόμενος του θεάτρου). Συζητούσαν το περιστατικό και ο κύριος Παπαγιάννης είπε, “τίποτα, όλα καλά”. Στο πρόσωπο του Μάνου Παπαγιάννη δεν είδα αμυχή, είδα κοκκινίλα.

Την επόμενη μέρα που μαζευτήκαμε όλοι, ήταν και η κυρία Καμπουρέλη και του είπε, ¨τι έκανες; Γιατί δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο να ζητήσεις συγγνώμη; Έπρεπε να τη χτυπήσεις;” κι εκείνος απάντησε, “Εγώ τη χτύπησα; Εγώ ίσα ίσα που χτύπησα και το πόδι μου”
Η παράσταση συνεχίστηκε για λίγες ημέρες με την σύζυγο του Μάνου Παπαγιάννη στη θέση της Σοφίας Παυλίδου αλλά μετά αποφάσισε η παραγωγή να μη συνεχιστεί η παράσταση. Όταν ήρθε η αστυνομία έγινε μια παρανόηση. Νόμιζαν ότι η Κόνι Μεταξά είχε κάνει τη μήνυση και την πήραν έξω, αφού λύθηκε, μπήκε μέσα και είπε, “δε μπορώ να ακούω άλλα ψέματα”.

Η κυρία Καμπουρέλη του είπε, “είσαι ηθοποιός, έχεις παιδιά και οικογένεια, ζήτα μια συγγνώμη” με τον ίδιο να απαντά, “δεν έχω πρόβλημα με την καριέρα μου στο θέατρο, έρχομαι για να περάσω καλά”»