Η Νένα Χρονοπούλου καταγγέλλει κακοποίηση παιδιών ΑμεΑ σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

«Ζητάμε αλλαγή της νομοθεσίας, δεν γίνεται να μην υπάρξει έλεγχος σε αυτές της δομές»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον ΑΝΤ1, βρέθηκε η Νένα Χρονοπούλου η οποία είναι Εθελόντρια Γραμματέας του Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου 4amea. Η ίδια λοιπόν, καταγγέλλει κακοποίηση παιδιών με ειδικές ανάγκες σε κέντρο ειδικών θεραπειών.

Με τον σύζυγό της (δείτε τον εδώ), έχουν ιδρύσει το υποστηρικτικό ίδρυμα για παιδιά ΑμεΑ και έχουν ακούσει πολλές για το συγκεκριμένο θέμα και έχουν συλλέξει πληροφορίες.

Οι καταγγελίες που έχουν γίνει στην Νένα Χρονοπούλου

Όπως αποκάλυψε, στην πρώτη καταγγελία, γιαγιά τους είπε ότι το εγγόνι της βγήκε έξω από το εν λόγω κέντρο έχοντας μια δαγκωνιά στο πρόσωπο. Όταν ρώτησε τι συνέβη και γιατί το έχει στο πρόσωπο του, της είπε «μην τολμήσεις να κάνεις καταγγελία γιατί θα πούμε ότι το παιδί ήρθε έτσι από το σπίτι».

Μια άλλη καταγγελία έρχεται από μητέρα που παρατήρησε αλλαγή στην συμπεριφορά του παιδιού της. «Προφανώς έβλεπε πράγματα και τα έκανε στο σπίτι», είπε.

«Ζητάμε αλλαγή της νομοθεσίας, δεν γίνεται να μην υπάρξει έλεγχος σε αυτές της δομές», ανέφερε λέγοντας πως ζητούν συνάντηση με την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Το συγκινητικό μήνυμα του γιου της στον αγώνα στήριξης των παιδιών ΑΜΕΑ

Οικογενειακώς βρέθηκαν στον αγώνα ποδοσφαίρου που διοργάνωσαν ηθοποιοί για την στήριξη των παιδιών ΑΜΕΑ και η κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα κατάφερε να βιντεοσκοπήσει το απίστευτο μήνυμα του γιου της ηθοποιού, προκαλώντας τεράστια συγκίνηση.

Η ίδια έχει παλέψει και συνεχίζει να παλεύει για τον μικρό της γιο, διοργανώνοντας ή συμμετέχοντας σε διάφορες δράσεις που βοηθούν είτε στην εξάλειψη του κοινωνικού στίγματος αυτών των παιδιών είτε αποσκοπούν στην αλλαγή της κοινωνίας για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, όπως έγινε και με την πρόσφατη τοποθέτησή της για την αλλαγή της νομοθεσίας επάνω στο θέμα.