Δίκη Φιλιππίδη: «Μου είπε ''Αν δεν μου κάτσεις δε θα περάσεις''» - Η συγκλονιστική κατάθεση της Λένας Δροσάκη

«Κατάλαβα ότι αυνανίζονταν! Μου απαντούσε ''έχω κα@@@@, θέλω να σε χ@@@@@''»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίστηκε σήμερα 24/11 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, κατά την οποία κατέθεσε η Λένα Δροσάκη, έχοντας ως μάρτυρες υπεράσπισής της την Κάτια Δανδουλάκη (δείτε εδώ την κατάθεσή της) και την Εβελίνα Παπούλια.

Η γνωστή ηθοποιός και σύζυγος του Αλέξανδρου Μπουρδούμη ανέβηκε στο βήμα και περιέγραψε όσα βίωσε από το 2007 και μετά όταν γνώρισε τον κατηγορούμενο.

Η κατάθεση της Λένας Δροσάκη στη σημερινή 24/11 δίκη Φιλιππίδη

«Το 2007 με τις συμμαθήτριες μου πήγαμε στα γυρίσματα του Λάκη Γλυκούλη. Ο κατηγορούμενος μας ξενάγησε στο χώρο και μας πήγε στην ταράτσα. Εκεί θυμάμαι να του δίνω το κινητό μου. Ξεκίνησε κάποια επικοινωνία, μου έστελνε μηνύματα και κάποια στιγμή στα τηλέφωνα κατάλαβα ότι ο κατηγορούμενος αυνανίζονταν. Ρώταγα ''ποιος είναι, ποιος είναι'' και μου απαντούσε ''έχω κα@@@@, θέλω να σε χ@@@@@''. Ρώταγα ποιος είναι και έλεγε ο Πέτρος. Του έλεγα κ. Φιλιππίδη σας παρακαλώ. Θα μου πείτε γιατί δεν το έκλεινα; Δεν είχα αυτό το σθένος να το κάνω, ένιωθα ότι πρέπει να το κάνω μέχρι το τέλος. Αυτό συνέβη κάποιες φορές.

Ήρθανε οι μέρες που εγώ θα έδινα εξετάσεις. Καθόμουν στα σκαλιά του θεάτρου και τον είδα μπροστά μου και μου είπε: ''Αν δεν μου κάτσεις δε θα περάσεις''. Θυμάμαι μόνο να βρίσκομαι στη σκηνή και εκείνη την στιγμή να μπαίνει μέσα και να πηγαίνει προς την κριτική επιτροπή. Φιλιά αγκαλιές, εγώ είχα παγώσει, τα είχα χάσει. Και μετά φεύγοντας θυμάμαι αυτή τη κίνηση σα να μου λέει «στο είπα έχω αυτή τη δύναμη να μη περάσεις». Δεν πέρασα, προφανώς και τα έχασα», είπε αρχικά η Λένα Δροσάκη.

Η ηθοποιός έπειτα αναφέρθηκε στη συνάντηση με τη συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία της είχε πάρει συνέντευξη μετά τη βράβευσή της με το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη».

«Με καλεί να δούμε μία παράσταση που είχε σκηνοθετήσει ο Φιλιππίδης και πάμε να φάμε και συνειδητοποιώ ότι ήταν εκεί ο κατηγορούμενος σου τραπέζι. Έπαθα σοκ, έλεγα τι θα γίνει τι θα μου πει. Κάθισα και ήταν σα να μην είχε συμβεί τίποτα, σαν να με έβλεπε πρώτη φορά. Λέγανε για τη μεταξύ τους σχέση, κάνανε χιούμορ. Άρχισα να σκέφτομαι ότι μπορεί πράγματι να μη με θυμάται, να το κάνει τόσο συχνά αυτό στις κοπέλες και να μη με θυμάται».

Η Λένα Δροσάκη μίλησε και για την συμμετοχή της σε παράσταση που ανέβαζε το 2018 η Κάτια Δανδουλάκη.

«Μου μίλησε τόσο όμορφα για μένα και για την πορεία μου, ήταν τόσο τιμητικό. Της είπα τεράστιο ποσό για να αποφύγω. Μου είπε “θα τα έχεις”. Της λέω “ο Φιλιππίδης θα παίζει στην παράσταση;”, “όχι” μου λέει, “θα σκηνοθετήσει μόνο”. Μου είπε ότι θα είμαι υπό την προστασία της.

Στις πρόβες η κατάσταση ήταν έκρυθμη. Αν εγώ μιλούσα στο διάλειμμα με έναν από τους συναδέλφους, η πρόβα δεν θα ήταν εύκολη. Κάθε φορά που με έβλεπε να μιλάω με κάποιον συνάδελφο γινόταν χαμός.

Δε ξέρω γιατί τα έκανε όλα αυτά, αν γέλαγα εγώ μαζί με κάποιον συνάδελφό μου, είχε μια τρομερή έκρηξη, άρχισε να προσβάλλει, αδιανόητες καταστάσεις. Του μίλησα και του ζήτησα σεβασμό. Το τι άκουσα και δεν άκουσα δε λέγεται. Μου έλεγε να φύγω και ότι δεν θα ξαναβρώ δουλειά. Σε ένα διάλειμμα πήγε στην γραμματέα του και φώναζε “ποιος είναι ο Θεός εδώ; Εγώ” απαντούσε. Ενημέρωσα την κ. Δανδουλάκη ότι θα φύγω δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι και εκείνη μου είπε “δεν θα φύγετε εσείς, δεν κάνατε τίποτα», κατέληξε η Λένα Δροσάκη.

Η κατάθεση της θα συνεχιστεί αύριο, Παρασκευή 25/11/2022.