«Μαμά με κλείδωσαν σε ένα..» - Μητέρα τριών παιδιών συγκλονίζει με νέες αποκαλύψεις κατά της Κιβωτού του Κόσμου

Περιέγραψε τις φρικιαστικές συνθήκες φιλοξενίας

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
«Μαμά με κλείδωσαν σε ένα..» - Μητέρα τριών παιδιών συγκλονίζει με νέες αποκαλύψεις κατά της Κιβωτού του Κόσμου

Στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» το πρωί της Παρασκευής(25/11) ειπώθηκαν τα λόγια μιας μητέρας τριών παιδιών που φιλοξενούνταν από την Κιβωτό του Κόσμου, που το πρωί της Πέμπτη είδαμε έναν εργαζόμενο και πρώην τρόφιμο να υποστηρίζει τόσο τον Πάτερ Αντώνιο, όσο και την δομή (δείτε εδώ τα λόγια του).

Η γυναίκα αυτή αποκάλυψε στο Mega την κατάσταση και τα περιστατικά που της είχαν εξομολογηθεί τα απιδιά της για αθλιότητα του χώρου, αλλά και την κακοποιητική αντιμετώπιση των στελέχων σε αυτά.

Οι δηλώσεις της μητέρας εναντίον της Κιβωτού του Κόσμου

Η μητέρα των τριών παιδιών είχε "χάσει" τα παιδιά της εξαιτίας μια καταγγελίας που είχε γίνει εις βάρος της, χωρίς κάποια απόδειξη. Στην συνέχεια, η ίδια τους είχε ζητήσει τον λόγο για την κακομεταχείριση των παιδιών της και η απάντηση από την ΜΚΟ ήταν πως δεν ήταν "δουλειά" της.

«Ο μεγάλος μου είναι 14 ετών, η μικρή μου είναι 4 ετών τώρα και ο μικρός μου είναι 8,5 στα 9. Μου τα είχαν πάρει από μία ανώνυμη καταγγελία. Δηλαδή είναι πρωτάκουστο αυτό το πράγμα. Έτσι χωρίς να το ελέγξουν, χωρίς τίποτα και ήταν εκεί για έναν χρόνο περίπου. Τέλος πάντων, όταν κατάφερα και το πήρα το παιδί, βγήκε η εντολή να πάω να πάρω τα παιδιά μου. Δεν πρόλαβε να περάσει ένα 24ωρο, το παιδί μου δεν ανέπνεε καλά, είχε δύσπνοια πολύ έντονη και τελικά μπήκαμε στο νοσοκομείο» αναφέρει αρχικά η μητέρα.

«Μπήκαμε στο νοσοκομείο, έγιναν οι εξετάσεις, και όλα αυτά και τελικά μου είπαν ότι το παιδί έχει άσθμα. Δεν είχε ποτέ τίποτα, ήταν μία χαρά υγιέστατο κοριτσάκι, ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Εκτός από αυτό όμως η κόρης μου μου περιγράφει ότι επειδή δεν της δίνανε ρούχα που τέλος πάντων της πηγαίναμε, τη χτυπούσαν παιδαγωγοί μέσα από τον χώρο του ιδρύματος και στα χέρια και στα πόδια για να την αναγκάσουν να βγάλει το φόρεμα» συνέχισε την αφήγησή της η γυναίκα.

«Ο γιός μου ο μικρός μου περιγράφει το τι ζούσε. Τις σκηνές που έζησε στον Βόλο. Μου έλεγε το παιδί επί λέξει ότι «μαμά με κλείδωναν σε ένα κλουβί επί ώρες και ήταν βράδυ και φοβόμουν». Του λέω, γιατί το έκαναν αυτό; Γιατί λέει ήμουν άτακτο παιδί γι΄ αυτούς και έπρεπε να τιμωρηθώ. Και μου λέγαμε ότι η συμπεριφορά μου είναι για κλουβί». Υπήρχαν παιδιά που έκαναν μασάζ στον παπά, του έπλεναν τα πόδια του, και μου τα περιέγραφε το παιδί» αναφέρει η μητέρα και σοκάρει.

«Θεώρησα ότι αυτός θα ήταν ο μοναδικός τρόπος που μπορούσα να τα προστατεύσω γιατί μου έλεγαν συνεχώς ότι δεν έχω καμία αρμοδιότητα», κατέληξε.

Σε αντίθεση με τα λόγια της μητέρας των τριών παιδιών, υπάρχουν και οι δηλώσεις της εθελόντριας Μαθηματικού που υποστήριζε τον πάτερ Αντώνιο. Στην εκπομπή «Super Κατερίνα» στο κανάλι του Alpha βρέθηκε η εθελόντρια της Κιβωτού του Κόσμου το πρωί της Τρίτης (22/11) και μίλησε για τον Πατήρ Αντώνιο και τα 20 χρόνια έργο του (δείτε εδώ μια συνταρακτική μαρτυρία εναντίον του).

Ο λόγος για την Σοφία Γιάννου, που η ίδια δεν μπορεί να πιστέψει με τίποτα τα όσα λέγονται τις τελευταίες μέρες για την Κιβωτό.

«Είμαι η Σοφία Γιάννου, είμαι δημόσιος υπάλληλος και είμαι εθελόντρια στην “Κιβωτό του Κόσμου” 20 χρόνια. Οι καταγγελίες μου δημιουργούν μεγάλη στεναχώρια.

Πιο πολύ στεναχωριέμαι για δύο πράγματα. Πρώτον για τον πατέρα Αντώνιο γιατί έχει αφιερώσει 20 χρόνια από τη ζωή του και αυτά τα παιδιά είναι η ίδια του η ζωή. Μετά σκέφτομαι τα παιδάκια, δεν λένε ποτέ ψέματα, δεν κρύβουν τα συναισθήματά τους, είναι τα χαρούμενα παιδιά.

Ο πάτερ Αντώνιος είναι πολύ στεναχωρημένος. Σε ένα μήνα είναι Χριστούγεννα και όλοι θα είμαστε χαρούμενοι σε ένα τραπέζι. Έχετε σκεφτεί όλοι αυτά τα παιδιά σε τι τραπέζι κάθονται 20 χρόνια τώρα; Το κλίμα είναι πολύ χαρούμενο. Ο πάτερ Αντώνιος όταν έμπαινε στο χώρο και τον έβλεπαν τα παιδιά, άφηναν το μάθημα και έτρεχαν πάνω του. Τα αγκάλιαζε τόσο τρυφερά, ήταν ο προστάτης τους.

Δεν έχουν πέσει στην αντίληψή μου 20 χρόνια σκληρές τιμωρίες. Είναι δυνατόν ο πάτερ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα να μην έχει πέσει κάτι στην αντίληψή τους; Είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα;

Ο πάτερ Αντώνιος βλέπω ότι αυτό το διάστημα των τριών ημερών, προσπαθεί να προστατέψει ακόμη και τώρα τα παιδιά. Αυτό είναι το πρώτο μέλημά του. Αυτό που με απασχολεί αυτή τη στιγμή, η ψυχολογία των παιδιών και ο πάτερ Αντώνιος. Είναι πολύ άδικο αυτό που βιώνει».