Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023 | Επικοινωνία

Βγήκε η απόφαση 8 χρόνια μετά - Πρόστιμο ύψους 1,7 εκατομμύρια ευρώ στην Καίτη Γαρμπή

Τι έχει συμβεί

Βγήκε η απόφαση 8 χρόνια μετά - Πρόστιμο ύψους 1,7 εκατομμύρια ευρώ στην Καίτη Γαρμπή
News 27.11.2022 14:03
Από Ελένη Ζουγανέλη

Πολύ δύσκολα φαίνεται πως περνάει η Καίτη Γαρμπή (μετά και την διαμάχη λόγω του Διονύση Σχοινά), καθώς της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1,7 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τσιμπούκη. Πρόκειται για μια δικαστική διαμάχη η οποία κράτησε 8 ολόκληρα χρόνια και αφορά την φοροδιαφυγή της τραγουδίστριας ύψους 828.300 ευρώ.

Η όλη υπόθεση ξεκίνησε το 2014, όταν η ίδια είχε μιλήσει για όσα λέγονταν και γράφονταν σχετικά με το γεγονός ότι η τραγουδίστρια σε διάστημα δέκα ετών, δεν είχε δηλώσει στην εφορία εισοδήματα ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ολόκληρη την ανακοίνωση της τραγουδίστριας, όπως είχε αναρτηθεί τότε από την ίδια:

«Σχετικά με τα σημερινά δημοσιεύματα τα οποία βέβαια προσβάλλουν κάθε έννοια της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα δικαιώματα των πολιτών και παραβιάζουν τον νόμο, και τα νούμερα που γράφονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, έχω να δηλώσω τα εξής: Το ΣΔΟΕ πριν από 3 χρόνια περίπου άρχισε μια έρευνα που αφορούσε τις φορολογικές δηλώσεις μου από το 2000 μέχρι το 2010. Προσφάτως με κάλεσε να αιτιολογήσω τις κινήσεις δέκα χρόνων των προσωπικών μου λογαριασμών σε πολλές τράπεζες μέσα σε 5 ημέρες. Είναι λογικό να μην μπορέσει κάποιος πολίτης μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα της προθεσμίας, να θυμηθεί, να συγκεντρώσει στοιχεία και να αντικρούσει τα υποστηριζόμενα από το ΣΔΟΕ. Ωστόσο κατέθεσα εμπεριστατωμένο υπόμνημα μέσω των δικηγόρων μου κ. Πέτρου Καϊμακάμη και κ. Ευστάθιου Μπακάλη και αντέκρουσα μία προς μία τις συναλλαγές για τις οποίες μου ζητήθηκε να αιτιολογήσω.

Καίτη Γαρμπή φοροδιαφυγή

Σε πρώτο στάδιο έγινε δεκτό για ένα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι από το ελεγχόμενο ποσό για μια συναλλαγή. Είμαι απόλυτα σίγουρη, ότι όταν η αρμόδια ΔΟΥ καταλήξει στον προσδιορισμό του ποσού, τότε θα προσφύγω στην διεύθυνση επίλυσης διαφορών του άρθρου 63α του Ν.4174/13 καθώς και στα διοικητικά δικαστήρια και είμαι βεβαία ότι τουλάχιστον αυτά δεν θα κάνουν το «άσπρο μαύρο» και βασιζόμενα στην λογική, στις αποδείξεις που θα προσκομίσω, αλλά και στον νόμο, με την απόφασή τους θα σπάσουν την «φούσκα» της υπερβολής και του κατευθυνόμενου αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα προβλήματά του και από τα προβλήματα της χώρας, σε ανύπαρκτες ουσιαστικά υποθέσεις που κεντρίζουν το λαϊκό ενδιαφέρον, λόγω της αναγνωρισημότητας του ατόμου. Τότε θα αποδειχθεί ότι η τακτική του «άρτου και θεάματος» με παράλληλες ανθρωποθυσίες θα έχει τελειώσει τουλάχιστον στην περίπτωσή μου

Η απόφαση του δικαστηρίου για την Καίτη Γαρμπή

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα της εφημερίδας Reallife, η προσφυγή της Καίτης Γαρμπή στα δικαστήρια όχι μόνο δεν απέδωσε υπέρ της αλλά διπλασίασε από τους τόκους το ποσό αφού έχασε πλέον κάθε ένδικο μέσο και πρέπει τώρα να καταβάλει στο ακέραιο το ποσό των 1,7 εκατομμυρίων.

Διαβάστε εδώ την πρώτη της ανάρτηση επί του θέματος!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Την έπιασε από τα μαλλιά στο Ποσειδώνιο - Ο άγνωστος καυγάς της Καίτης Γαρμπή με την Δέσποινα Βανδή

«Κάτι κατάλαβε λάθος εκείνη...» - Η "πληρωμένη" απάντηση της Καίτης Γαρμπή για την κόντρα της με την Άντζελα Δημητρίου

Share