Θάνος Μικρούτσικος: «Συνέχεια νιώθω ότι είναι δίπλα μου» - Σπαράζουν καρδιές τα λόγια της συζύγου του, Μαρίας Παπαγιάννη, για τον θάνατό του

Δείτε ποια είναι

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε μία συναυλία προς τιμήν του Θάνου Μικρούτσικου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και αφού αυτή τελείωσε, η σύζυγός του, Μαρία Παπαγιάννη, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Πελοπόννησος", όπου μίλησε για τον άνθρωπό της.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα, και ο αδερφός του, Ανδρέας, έκανε μία πολύ συγκινητική αναφορά για τον ίδιο μέσα από την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, Super Κατερίνα, στο κανάλι του ALPHA.

Ο καλλιτέχνης, λοιπόν, υπήρξε παντρεμένος με την Μαρία Παπαγιάννη από το 1996 και μαζί είχαν αποκτήσει μια κόρη και έναν γιό, την Αλεξάνδρα και τον Στέργιο.

Αυτή είναι η σύζυγος του Θάνου Μικρούτσικου

«Αυτή συναυλία, ήταν μια στιγμή μεγάλης συγκίνησης για εμάς. Ακούσαμε σε πρώτη εκτέλεση δύο έργα του που τον απασχολούσαν πολύ, τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Το «Κουαρτέτο» του 2015, που το αγάπησε πάρα πολύ, αλλά δεν πρόλαβε με την αρρώστια του να το παρουσιάσει.

Και το άλλο, που το ολοκλήρωσε κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς του στα νοσοκομεία και που ίσως προφητικά, το ονόμασε «Της στιγμής και του απείρου». Υπάρχει ακόμα ένα συμφωνικό έργο, που λέγεται «Προμηθέας», που έγραψε με την κόρη του Αλεξάνδρα και το οποίο δεν έχει παρουσιαστεί. Το τελείωσε τον Αύγουστο του 2019, λίγους μήνες πριν πεθάνει» εξομολογήθηκε αρχικά η ίδια.

Θάνος Μικρούτσικος Μαρία Παπαγιάννη

Και συμπλήρωσε: «Το “χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία”, ξεπέρασε τις δυνατότητές σου, το έκανε ο ίδιος έως το τέλος. Το χέρι του έτρεμε, τους τελευταίους μήνες δεν μπορούσε να κρατήσει το μολύβι κι όμως κατάφερε και έγραψε το έργο «Της στιγμής και του απείρου», που όπως λένε οι επαΐοντες, είναι τόσο ώριμο».

«Συνέχεια νιώθω ότι είναι δίπλα μου ο Θάνος! Καμιά φορά λέω, ότι τον «κατάπια»! Γιατί αν για κάποια πράγματα διαφωνούσαμε όσο ήμασταν μαζί, αισθάνομαι ότι τώρα, αποφασίζω όχι όπως ήμουν πριν, αλλά όπως έχω γίνει μετά από τόσα χρόνια δίπλα του. Αισθάνομαι ότι είναι συνέχεια κοντά μου, ότι μου στέλνει συνέχεια μηνύματα.

Ίσως γιατί, με είχε «εμβολιάσει» με τον τρόπο του και με τη χαρά της ζωής που είχε. Χαίρομαι να μιλάω για το Θάνο πάντα», κατέληξε.

Θάνος Μικρούτσικος γυναίκα