Θρήνος στον χώρο της υποκριτικής - Πέθανε ο κινηματογραφικός χάκερ "Θίο", Κλάρενς Γκίλιαρντ

Σε ηλικία 66 ετών

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Θρήνος στον χώρο της υποκριτικής - Πέθανε ο κινηματογραφικός χάκερ

Την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκε ο θάνατος του Λευτέρη Τριβιζά, έγινε γνωστός πως έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών και ο ηθοποιός Κλάρενς Γκίλιαρντ, με τα αίτια να είναι ακόμη άγνωστα. Ο ίδιος είναι γνωστός στο ευρύ κοινό ως "Θίο" ο κινηματογραφικός χάκερ υπολογιστών από την ταινία "Die Hard".

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από το Πανεπιστήμιο της Νεβάδα στο Λας Βέγκας, όπου εργαζόταν ως αναπληρωτής καθηγητής στο Κολέγιο Καλών Τεχνών.

Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Κλάρενς Γκίλιαρντ

«Με βαθιά λύπη μοιράζομαι αυτά τα νέα» ανέφερε αρχικά η κοσμήτορας στη δήλωση που κοινοποιήθηκε στο Instagram και συνέχισε: «Οι μαθητές του εμπνεύστηκαν βαθιά από αυτόν, όπως και όλοι όσοι τον γνώριζαν. Είχε πολλά εξαιρετικά ταλέντα και ήταν εξαιρετικά γνωστός στο πανεπιστήμιο λόγω της αφοσίωσής του στη διδασκαλία και των επαγγελματικών του επιτευγμάτων», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο Κλάρενς Γκίλιαρντ γεννήθηκε το 1955 στη Μόζις Λέικ της Ουάσιγκτον και έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο απέναντι στον Τομ Κρουζ στην ταινία «Top Gun» (1986), όπου υποδυόταν έναν πιλότο μαχητικού αεροσκάφους με το όνομα Μάρκους.

Στη συνέχεια, πρωταγωνίστησε με τον Μπρους Γουίλις στο «Die Hard» (1988) ως Θίο, ο εκκεντρικός χάκερ υπολογιστών, ο οποίος «σπάει» τους κωδικούς ασφαλείας του Nakatomi Plaza, ενώ συμμετείχε στα: «Karate Kid Part II», «CHiPS» και «Left Behind».

Εκτός από την παρουσία του στον κινηματογράφο, ο Τζίλιαρντ συμμετείχε και σε τηλεοπτικά πρότζεκτ, με πιο χαρακτηριστική τη σειρά «Matlock» αλλά και το δράμα γουέστερν του CBS «Walker, Texas Ranger».