«Δικαιούμαι να το λέω ως πρώην χοντρός! Αν θες να αδυνατίσεις κόβεις μαχαίρι το...» - Πώς έχασε κιλά ο Τάσος Δούσης

«Ξέρεις εσύ κανέναν χοντρό να μην θέλει να αδυνατίσει;»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Δικαιούμαι να το λέω ως πρώην χοντρός! Αν θες να αδυνατίσεις κόβεις μαχαίρι το...» - Πώς έχασε κιλά ο Τάσος Δούσης

Δεν άφησε τίποτα ασχολίαστο, ο εκδότης και παρουσιαστής των Εικόνων, Τάσος Δούσης, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό YOU και την Τζώρτζια Συρίχα. Συναισθηματικός όσον αφορά τις αποκαλύψεις του για τα παιδικά του χρόνια και τους γονείς του (δείτε εδώ αναλυτικά τι είπε για την οικονομική τους κατάσταση), άκρως ανατρεπτικός με τα όσα είπε για τον Ευτύχη Μπλέτσα (δείτε εδώ τα σχόλια που έκανε για την εκπομπή του) και τώρα... τέρμα σκληρός και αληθινός με τις αναφορές του στην παχυσαρκία και στην δική του μάχη με τα κιλά.

Ο Τάσος Δούσης, «τα πάχη μου, τα χάλια μου!» και τα tips αδυνατίσματος

Ποια είναι η σχέση σου με το φαγητό;

Άριστη, αντίθετα με τους φίλους μου που τους κυνηγούσαν οι μανάδες τους για να φάνε, εγώ ήμουν από τα παιδιά που κυνηγούσαν τη μάνα τους για να φάνε! (γέλια)

Κατάφερες, όμως, να αδυνατίσεις...

Ναι, γιατί κάποια στιγμή κατάλαβα ότι είναι θέμα αξιοπρέπειας προς τον εαυτό μου και σεβασμός προς το σώμα μου να μην είμαι 93 κιλά ενώ θα έπρεπε να είμαι 72...

Τι εννοείς;

Όπως το ακούς. Θέλω όσο μεγαλώνω να γίνομαι καλύτερος, να φοράω ό,τι ρούχα μου αρέσουν, να κάνω έρωτα όπως θέλω, να έχω αντοχές, να μπορώ να περπατάω, να τρέχω, να απολαμβάνω τη ζωή. Όχι ότι ως παχουλός δεν την απολάμβανα, αλλά από τη μία δεν μου άρεσα και είχα τύψεις και από την άλλη είχα χάσει την αυτοπεποίθησή μου.

Δηλαδή δεν συμφωνείς με... “τα πάχη μου, τα κάλλη μου”;

Συμφωνώ με το “τα πάχη μου, τα χάλια μου”! Και δικαιούμαι να το λέω ως πρώην χοντρός! Όχι ότι τώρα είμαι λεπτός, αλλά τουλάχιστον προσπαθώ και θα προσπαθώ μια ζωή!

Τι δεν μπορείς να κόψεις;

Το ποτό είναι η μεγάλη αδυναμία μου. Όπως και τα μακαρόνια, το ψωμί, τα γλυκά...

Και τι κάνεις;

Έχω ένα σύστημα. Πρώτα απ' όλα ανεβαίνω κάθε μέρα στη ζυγαριά. Μόλις δω ότι ξέφυγα ακόμα και 2 κιλά, το... κλείνω ή προσπαθώ να το κλείσω!

Συμβουλές για αδυνάτισμα;

Το βασικό είναι να το θέλεις! Μην ακούς αυτούς που λένε “γουστάρω που είμαι χοντρός, μου αρέσω έτσι”. Σε κανέναν δεν αρέσει, όλοι θέλουν να αδυνατίσουν. Ξέρεις εσύ κανέναν χοντρό να μη θέλει να αδυνατίσει; Εγώ πώς κατάφερα να χάσω τα κιλά και να διατηρήσω μέχρι τώρα το βάρος μου; Πρώτα απ' όλα, αν θέλεις να αδυνατίσεις, κόβεις μαχαίρι ψωμί, ποτό, γλυκά!

Αυτό είναι όλο;

Όχι βέβαια! Έτσι ξεκινάς. Βασικός κανόνας που πρέπει να καταλάβεις είναι πώς παχαίνεις. Εγώ αναρωτιόμουν γιατί πάχαινα αφού είχα φάει μόνο δύο κομμάτια πίτσα και τίποτε άλλο μέχρι που έμαθα ότι δύο κομμάτια πίτσα είναι σαν ένα κομμάτι μουσακάς! Έμαθα ότι μια φρυγανιά με τυρί είναι δύο μπάλες παγωτό, ένα κουλούρι με σουσάμι είναι το ίδιο με ένα τοστ, ένα κομμάτι πίτα είναι όσο ένα πιάτο μακαρόνια με τυρί και κιμά! Μόλις τα κατάλαβα όλα αυτά, έπαψα να πεινάω και ταυτόχρονα ξεκίνησα να χάνω!

Θα δοκίμαζες τον βιγκανισμό! Είναι μια νέα τάση...

Είχα κόψει το κρέας για 4 χρόνια μετά τον Στρατό, μια χαρά έτρωγα και δεν μου έλειπε τίποτα. Για να πούμε αλήθειες. Τη μεγαλύτερη επανάσταση που ζούμε σήμερα θεωρώ πως την κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δεν τρώνε κρέας, ψάρι κ.λπ. Θεωρώ ότι είναι οι πιο “υγιείς επαναστάτες” σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν κάποια στιγμή σωθεί ο πλανήτης, σε αυτούς θα το χρωστάει. Δεν μπορώ να σ' το κάνω ανάλυση τώρα αλλά το έχω ψάξει πολύ.

Δώσε μου ένα παράδειγμα για να καταλάβω τι εννοείς...

Έχουμε “φάει” το ποίημα ότι το να τρώμε ψάρι είναι υγιεινό και οικολογικό! Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η απόλυτη μόλυνση και εξαφάνιση του θαλάσσιου πλούτου προέρχεται κατά 70% από τα δίχτυα των μεγαλοψαράδων παγκοσμίως. Αν πεθάνουν οι ωκεανοί, θα πεθάνει και ο πλανήτης και δεν θα γίνει σε 200 χρόνια αλλά τα επόμενα 40. Θα την πληρώσουν τα παιδιά μας, όχι κάποιοι άσχετοι. Ε, λοιπόν οι ηλίθιοι απαγόρευσαν τις σακούλες και τα καλαμάκια του καφέ! Ξέρεις τι ευθύνη έχουν τα καλαμάκια στη μόλυνση των θαλασσών; 0,5%! Αφήνουν τους δολοφόνους του πλανήτη να δουλεύουν και μας... πουλάνε οικολογική συνείδηση με τα καλαμάκια!

Πού το χάνουν οι vegan;

Έχεις μιλήσει μαζί τους; Αρχίζουν και ουρλιάζουν σαν υστερικοί, σε λένε δολοφόνο και άλλα τέτοια. Ενώ μπορούν να σε πείσουν με επιχειρήματα λογικά, “χάνουν” την μπάλα με την επίθεση.

Διαβάστε όλη του την συνέντευξη εδώ!

Μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε τον Τάσο Δούση στο κανάλι του στο Youtube καθώς και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram για ακόμη περισσότερες μαγευτικές... Εικόνες!