«Ο σύγχρονος φεμινισμός διδάσκει...» - Θύελλα αντιδράσεων με το νέο tweet του Στέφανου Τσιτσιπά

Οργή του κόσμου για τον αγαπημένο τενίστα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Eurokinissi
Eurokinissi

Ένα tweet ήταν αρκετό για να φέρει τον Στέφανο Τσιτσιπά για ακόμη μία φορά στο κέντρο των εξελίξεων. Αυτή τη φορά ο επιτυχημένος τενίστας, αποφάσισε να τοποθετηθεί επί του μοντέρνου φεμινισμού, εκφράζοντας μία εξαιρετικά αμφιλεγόμενη άποψη.

«Ο σύγχρονος φεμινισμός διδάσκει τις γυναίκες να μισούν τους άντρες. Γυναίκες να μισούν εκείνες τις γυναίκες που είναι περήφανες που είναι γυναίκες. Και κάνει τους άντρες να ντρέπονται που είναι άντρες. Είναι πραγματικά κρίμα να βλέπεις κάτι που αρχικά ήταν τόσο αγνό να έχει μετατραπεί σε κάτι τόσο καρκινώδες» έλεγε το tweet τοο επιχειρηματία Iman Gadzhi, το οποίο έκανε αναδημοσίευση ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Τσιτσιπάς twitter

Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που ο τενίστας έχει προκαλέσει με τις απόψεις του. Πρόσφατα μάλιστα ένα ολόκληρο γήπεδο τον γιούχαρε (δείτε εδώ το περιστατικό).

Άναψε «φωτιές» ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Η κίνηση αυτή του τενίστα φυσικά μόνο απαρατήρητη δε θα μπορούσε να περάσει έτσι, με κάποιον χρήστη της πλατφόρμας να του ζητά να πει τι θα πρότεινε ο ίδιος.

«Κατά τη γνώμη μου όλοι είναι και πρέπει να είναι ίσοι με όλους. Ανεξάρτητα από την καταγωγή, το φύλο, τη θρησκεία, την εθνικότητα ή τη φυλή του. Ο σύγχρονος φεμινισμός έχει μετατραπεί από την ισότητα των φύλων σε μια λατρεία οργής που επιδιώκει να υποτιμήσει τους άντρες. Πώς είναι αυτό δίκαιο;».

Με τη σειρά της η δημοσιογράφος Κάθριν Γουιτέικερ τοποθετήθηκε δημόσια: «Γεία σου Στέφανε σύγχρονος φεμινισμός εδώ. Απλώς, αναρωτήθηκα σε τι βασίζεις αυτήν την αξιολόγηση; Πώς εκπαίδευσες τον εαυτό σου σχετικά με τη γυναικεία εμπειρία; Ποια είναι η αντίληψή σου για την πατριαρχία; Ευχαρίστως να συζητήσουμε ανά πάσα στιγμή», ενώ λίγο αργότερα ένας άλλος χρήστης του πρότεινε να προσλάβει μία γυναίκα για να διαχειρίζεται τα social media του, μιας και αυτό που κάνει δεν αξίζει στην πραγματικότητα.