«Ήμουν πολύ φτωχιά για να πάω σε διαιτολόγο και...» - Η αποκάλυψη της Κατερίνας Πεφτσίτση για τα κιλά της

«Είχα διαλύσει τον οισοφάγο μου»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Ήμουν πολύ φτωχιά για να πάω σε διαιτολόγο και...» - Η αποκάλυψη της Κατερίνας Πεφτσίτση για τα κιλά της

Η Κατερίνα Πεφτίτση, πρώην παίκτρια του GNTM, παραχώρησε στην Τζώρτζια Συρίχα και στο περιοδικό YOU μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη μιλώντας για την ζωή της αλλά και το bullying που βίωσε στο παρελθόν.

Δεν δίστασε, επίσης, να αναφερθεί και στις προσπάθειες που έκανε - αλλά μάταια - στο να χάσει κιλά με ακραίες δίαιτες...

Απόσπασμα από την συνέντευξη της Κατερίνας Πεφτίτση

Πριν πάρεις μέρος στο GNTM είχες υποστεί bullying και είχες προσπαθήσει να αλλάξεις προκειμένου να γίνεις αρεστή;

Πολλές φορές και για πολλά θέματα. Μεγάλωσα σε ένα χωριό που από μικρή ηλικία, από όταν πήγαινα στη Δ΄ Δημοτικού, τα παιδιά με πείραζαν επειδή οι γονείς μου είχαν χωρίσει ή γιατί η μαμά μου, όταν κόλλησα ψείρες, μου είχε κόψει τα μαλλιά μου αγορίστικα ή γιατί ήμουν στρουμπουλή. Τελικά, όμως, αποδείχτηκε ότι ήμουν πολύ δυνατό παιδάκι και επιβίωσα παρόλο που δεν είχα αποδοχή ούτε από την οικογένειά μου. Απορώ κι εγώ πώς κατάφερα μέσα σε αυτό που ζούσα να βγω αλώβητη, όχι 100%, γιατί πάθαινα πολλά βουλιμικά επεισόδια και δεν ήθελα το σώμα μου, έφτασα πολλές φορές σε ακραίες ενέργειες.

Όπως;

Είχα πάει σε γιατρό για να με χειρουργήσει βάζοντάς μου γαστρικό μανίκι προκειμένου να χάσω τα κιλά. Ευτυχώς εκείνος δεν δέχτηκε, μου έδωσε πίσω τα λεφτά μου και μου είπε “πάρε τα λεφτά και πήγαινε σε έναν ψυχολόγο καλύτερα”. Πήγα, λοιπόν, μετά από κλάματα και υστερίες, αφού το πρόβλημα ήταν δικό μου και έπρεπε να το λύσω και να το αποδεχτώ.

Έκανες στερητικές δίαιτες;

Κατερίνα Πεφτίτση

Εννοείται ότι έκανα ακραίες δίαιτες όταν έβλεπα στον καθρέφτη κάτι επάνω μου που δεν μου άρεσε ή όταν είχα μια σχέση και δεν με ήθελε όσο τον ήθελα εγώ. Ήμουν πολύ φτωχιά για να πάω σε διαιτολόγο και όποια βλακεία διάβαζα στο Internet την έκανα, έτρωγα ένα μήλο την ημέρα, έχανα πολλά κιλά και όταν πάλι έτρωγα τα ξανάπαιρνα στο διπλάσιο. Τότε προκαλούσα εμετούς για να αποβάλλω το φαγητό, είχα διαλύσει τον οισοφάγο μου, έκανα πολύ κακό στον εαυτό μου.

Σε στήριξε ψυχολόγος;

Φυσικά, χωρίς τον ψυχολόγο μου θα είχα κατρακυλίσει, θα μισούσα τον εαυτό μου, δεν θα αποδεχόμουν το πρόβλημά μου, θα ήμουν μια δυστυχισμένη γυναίκα και όχι αυτή που βλέπεις σήμερα. Έχω κάνει σημαντικές προόδους, παρόλο που ακόμα και τώρα υπάρχουν μέρες που όταν αφήνομαι και παίρνω από 5 έως και 10 κιλά δεν είμαι καλά ψυχολογικά. Δεν είναι, άλλωστε, υγιές να λαχανιάζω εύκολα, να μην μπορώ να περπατήσω, να δυσκολεύομαι να σηκωθώ από το κρεβάτι και να μην είμαι λειτουργική. Μετά από καιρό κατάφερα να με αγαπάω και να “χτίσω” ένα τείχος προστασίας απέναντι στους κακοποιητές, που έχουν αποφασίσει να μην αλλάζουν μυαλά για τους δικούς τους λόγους.

Η ερωτική σου ζωή πώς ήταν;

Σε εκείνη τη φάση έκανα σεξ πάντα με κλειστά φώτα, για να μη δει ο σύντροφός μου κάτι που μπορεί και να μην του αρέσει. Ένιωθα την ανασφάλεια ότι, επειδή εγώ ήμουν χοντρή, μπορεί να με αφήσει για κάποια πιο αδύνατη. Αυτή η ανασφάλεια ήταν καταπίεση που στη συνέχεια γινόταν θυμός, ήμουν συνέχεια εκνευρισμένη και μου έφταιγαν όλοι.

Χώριζες εσύ τους συντρόφους σου ή σε χώριζαν;

Δημιουργούσα το κατάλληλο περιβάλλον για να με χωρίζουν! Τους έκανα να μη με θέλουν άλλο, τους έπρηζα, τους έκανα να με σιχαίνονται. Προκαλούσα τη δυστυχία μου, δεν ήθελα να αποδεχτώ ότι αυτός ο άνθρωπος με θέλει όπως είμαι. Δεν είμαι η “Μrs perfect” για να δίνω συμβουλές, γιατί πιθανόν ακόμα και σήμερα κάποιες φορές να κάνω τέτοια, όμως πλέον πιστεύω ότι έχω κάνει σημαντική δουλειά με τον εαυτό μου. Άλλωστε, αυτά τα κατάλοιπα θέλουν καιρό για να φύγουν από μέσα μας - μπορεί και να μη φύγουν εντελώς και να αφήσουν κατάλοιπα.

Το οικογενειακό σου περιβάλλον ήταν στο πλευρό σου;

Αστεία λες! Κανένας... Όλοι από το οικογενειακό μου περιβάλλον με κορόιδευαν. Όταν η μαμά μου έμαθε ότι θα πάω στο GNTM, μου είπε: “Πας καλά; Είσαι κοντή, χοντρή, με μπλέ μαλλιά και tattoo, θα πας εκεί να μας ξεφτιλίσεις;”... Εκείνη ήθελε να με προστατέψει, όμως όταν κατάλαβε ότι εγώ θα κάνω το δικό μου κι όταν στη συνέχεια οι φίλες της τής έδιναν “συγχαρητήρια” για τη συμμετοχή μου άρχισε να το βλέπει διαφορετικά.

Διαβάστε όλες τις δηλώσεις της εδώ!