«Τον άνθρωπο τον αγάπησα πάρα πολύ...» - Όλη η αλήθεια για την σχέση του Σπύρου Μπιμπίλα με τον Πέτρο Φιλιππίδη μετά τις καταγγελίες

«Παραμένει ένας άνθρωπος της ζωής μου και της καρδιάς»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Από την πρώτη στιγμή που το κίνημα MeToo ήρθε στην Ελλάδα ξέσπασε μεγάλος σάλος και πολλά από τα "μεγάλα" ονόματα της σόουμπιζ "έπεσαν από τον θρόνο" τους. Ένα από αυτά είναι και εκείνο του Πέτρου Φιλιππίδη, του οποίου η δίκη ακόμα συνεχίζεται. Φυσικά, ακολούθησαν πολλοί ακόμη, όπως ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο Γιώργος Κιμούλης, ωστόσο, ο πρώτος είναι που προκάλεσε μεγάλο σοκ με την συμπεριφορά του, διότι δεν είχε κινήσει ποτέ υποψίες στο απλό κοινό.

Για τον συγκεκριμένο ηθοποιό μίλησε πρόσφατα στο περιοδικό Λοιπόν ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, με τον οποίο εκείνος είχε πολύ καλές σχέσεις στο παρελθόν, ωστόσο πλέον είναι "αντίπαλοι", εφόσον ο δεύτερος έχει αποφασίσει να πάρει το μέρος της Δικαιοσύνης. Παρόλο, δηλαδή, που ήταν πολύ καλοί φίλοι, δηλώνει απογοητευμένος από τον άνθρωπο που είχε τόσα χρόνια δίπλα του και αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να ηρεμήσουν οι ψυχές που πληγώθηκαν εξαιτίας του.

Γι' αυτό και δεν διστάζει να μιλήσει για πράγματα που δεν γνώριζε κανείς μέχρι τώρα και τα οποία βλάπτουν την οικογένεια του ηθοποιού (δείτε εδώ την συγκλονιστική του κατάθεση εναντίον του ίδιου και της γυναίκας του, Ελπίδας Νίνου).

Οι αποκαλύψεις του Σπύρου Μπιμπίλα για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Όλη αυτή η ιστορία με τον Πέτρο Φιλιππίδη σε κούρασε;

Για εμένα ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν και παραμένει ένας άνθρωπος της ζωής μου και της καρδιάς. Αυτόν τον άνθρωπο τον αγάπησα πάρα πολύ και με απογοήτευσε πάρα πολύ γιατί όλα αυτά που μαθεύτηκαν εκ των υστέρων δεν τα γνώριζα. Δεν έχουν αποδειχτεί βεβαίως ακόμη στο δικαστήριο αλλά επειδή είναι από πολλά άτομα που εμπιστεύομαι, λυπάμαι που αυτός ο άνθρωπος άφησε τη ζωή του και έφτασε σε αυτό το σημείο να κατρακυλήσει και να κατηγορηθεί από τόσους ανθρώπους. Μέσα μου δεν έχει φύγει το ότι ήταν ένας άνθρωπος της ζωής μου ούτε το ότι ήταν ένας άνθρωπος που αγάπησα. Αυτό δεν σημαίνει πως στο δικαστήριο θα παρέκαμπτα την αλήθεια για να βάλω μπροστά μία φιλία.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης και η σύζυγος του, Ελπίδα Νίνου σε θεωρούν ακόμη φίλο τους;

Δεν ξέρω, αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Πρέπει να δουν πώς θα διαχειριστούν μετά τις δίκες τα συναισθηματικά τους θέματα όσον αφορά εμάς που καταθέσαμε και ειδικά τους φίλους. Ο πραγματικός φίλος δεν είναι αυτός που καλύπτει είναι αυτός που μπορεί να επισημάνει τα λάθη και να φροντίσει να σου πει κοιτάξου στον καθρέφτη και αποφάσισε ή να ζητήσεις συγγνώμη ή να διορθώσεις τα λάθη της ζωής σου.

Σπύρος Μπιμπίλας Πέτρος Φιλιππίδης

Μία συγγνώμη από τον Φιλιππίδη σε αυτές τις γυναίκες θα μπορούσε να επιφέρει μία ενδεχομένως διαφορετική στάση από τα θύματα και να είναι τα πράγματα διαφορετικά;

Δεν ξέρω κατά πόσο μία συγγνώμη θα εξάλειφε τα δικαστήρια. Τα δικαστήρια γίνονται βάσει κατηγοριών αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι μία ειλικρινής συγγνώμη θα ήταν χρήσιμη αρχικά για την ζωή του ίδιου του Πέτρου και της συζύγου του. Για εμένα και η Ελπίδα ήταν άνθρωπος της ζωής μου και πολλές φορές μιλούσαμε για πολλά θέματα.

Αν αθωωθεί, πιστεύεις θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία στον χώρο;

Αν αθωωθεί, θα φέρει μεγάλη δυσαρέσκεια σε αρκετό κόσμο που έχει βασανιστεί.