«Δολοφονήθηκε από...» -Βαρύ το κλίμα στο Φως στο Τούνελ, "λύγισε" η Αγγελική Νικολούλη

Η συγκινητική εξομολόγησή της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Δολοφονήθηκε από...» -Βαρύ το κλίμα στο Φως στο Τούνελ,

Η χθεσινοβραδινή (9/12) εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη ήταν πολύ ιδιαίτερη καθώς η αγαπημένη δημοσιογράφος, όπως είχε προαναγγείλει το Mega από νωρίς το πρωί, ασχολήθηκε ξανά με την πολύκροτη υπόθεση του Άλεξ που δολοφονήθηκε πριν από 16 χρόνια στη Βέροια.

Στις 3 Ιουνίου 2006, ο ελληνικός Τύπος ανέφερε ότι πέντε παιδιά ηλικίας από 11 με 13 ετών παραδέχθηκαν ότι χτύπησαν και σκότωσαν τον 11χρονο, θάβοντας το πτώμα του σε υπαίθριο χώρο ιδιωτικού κτιρίου που ήταν έτοιμο να κατεδαφιστεί.

Ο μαθητής Άλεξ Μεσχισβίλι 11 χρόνων από τη Γεωργία, που ζούσε με τη μητέρα και τον πατριό του στη Βέροια, εξαφανίστηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2006 μεταξύ 7-8 το απόγευμα, από την περιοχή Ελιάς – Ανοίξεως Βέροιας. Εκεί τον είδαν για τελευταία φορά φίλοι και συμμαθητές. Έφυγε από την προπόνηση του μπάσκετ στο κλειστό γυμναστήριο της Ελιάς και προορισμός του ήταν το πρακτορείο ΟΠΑΠ του πατριού του.

Στη συνέχεια, θα πήγαινε στο μάθημα ζωγραφικής στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Οι έρευνες της εκπομπής "Φως στο Τουνελ" έδειξαν ότι ο μικρός εκείνη την χρονική περίοδο ήταν προβληματισμένος από την απόρριψη κάποιων συμμαθητών, που έφτανε πολλές φορές και στον ξυλοδαρμό του. Ήταν στην ουσία μία από τις πρώτες υποθέσεις παιδικού bullying που έγινε γνωστή από το «Τούνελ» με τα πλέον τραγικά αποτελέσματα.

Η συγκίνηση της Αγγελικής Νικολούλη

Λίγο μετά την έναρξη της εκπομπής της, η Αγγελική Νικολούλη αφού εξήγησε με τι θα ασχοληθεί, στάθηκε προκειμένου να πει δυο λόγια για την υπόθεση του Άλεξ που κατάφερε να συγκλονίσει το Πανελλήνιο καθώς και την ίδια που ήταν μία από τους δημοσιογράφους που έκαναν εκτεταμένη έρευνα πάνω στο θέμα και βοήθησαν να έρθουν στην επιφάνεια πολλά στοιχεία.

«Καλησπέρα, έμεινε το χειροκρότημα. Η υπόκλιση ενός ταλαντούχου μαθητή στο κοινό που τον χειροκροτούσε. Είναι ο Άλεξ, 11 μόλις χρόνων που έπεσε θύμα άγριου μπούλινγκ από τους συμμαθητές του. Ένα παιδί που δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν και δολοφονήθηκε από παιδιά και μετά εξαφάνισαν το πτώμα του.

Ενώ έχω ζήσει τόσο πολύ αυτή την ιστορία και έχουμε δουλέψει τόσο πολύ αυτή την έρευνα, τον έβλεπα τώρα πάλι να παίζει το πιάνο και συγκινήθηκα. Γιατί έχουμε δώσει έναν μεγάλο αγώνα σαν εκπομπή τόσα χρόνια για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να βρεθεί η σωρός αυτού του παιδιού», είπε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια, χωρίς να μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή της.