«Στον απόηχο της λήξης της δικής μου δικαστικής διαμάχης...» - Η μακροσκελής ανάρτηση της Σοφίας Παυλίδου για τα θύματα κακοποίησης 

«Μην αφήνεις κανέναν να καθορίζει τη ζωή σου»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Μια ακόμα γυναικοκτονία σημειώθηκε πριν μερικά 24ωρα στην περιοχή του Πειραιά οπού σύμφωνα με τις πληροφορίες ένας άνδρας τηλεφώνησε στις Αρχές και δήλωσε ότι πυροβόλησε τη σύζυγό του. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο δράστης 25 χρόνων πυροβόλησε την 19χρονη σύζυγό του στο κεφάλι (διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες).

Η Σοφία Παυλίδου λοιπόν λίγες ώρες μετά προχώρησε σε μια μακροσκελή ανάρτηση, τόσο με αφορμή την νέα γυναικοκτονία όσο και την κακοποίηση μιας άλλης γυναίκας από τον άνδρα της στην Κρήτη.

Η ηθοποιός αναφέρεται συγκεκριμένα στη γυναίκα, που ο άνδρας της την χτύπησε και στη συνέχεια, την έσυρε από τα μαλλιά στη μέση του δρόμου. Η ίδια θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος μιας και έχει ζήσει κι εκείνη ένα περιστατικό κακοποίησης, με τον Μάνο Παπαγιάννη, όπου και δικαιώθηκε (δείτε εδώ την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του ηθοποιού μετά την απόφαση του δικαστηρίου).

Η ανάρτηση της Σοφίας Παυλίδου για τα θύματα κακοποίησης

«Στον απόηχο της λήξης της δικής μου δικαστικής διαμάχης για τη βια που δέχτηκα στον επαγγελματικό μου χώρο ,καταγράφηκαν μια ακόμη γυναικοκτονία και ένα εξευτιλιστικο περιστατικό βίας.Η εικόνα της γυναίκας που ο άντρας της την έδειρε και μετά την έσερνε από το μαλλί στη μέση του δρόμου δεν μπορεί να φύγει από το μυαλό μου,στην Κρήτη το 2022… Το τραγικότερο είναι πως η γυναικα αυτή δεν ήθελε να κινηθεί νομικά εναντίον του …

Αν κάτι παγιώθηκε μέσα μου μετά τη δική μου περιπέτεια είναι πως σύμφωνα με το αξιακό μου σύστημα άνθρωποι που πιστεύουν πως ασκώντας βια σε μια γυναικα θα τη φοβερίσουν ,θα την πείσουν να μείνει κοντά τους ή θα την αναγκάσουν να κάνει πράγματα που δε θέλει ,δεν έχουν χώρο στην κοινωνία μας ,στην κοινωνία που θελουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας .

Γνωστή η αδυναμία των αντρών να καταλάβουν πως είμαστε ίσοι άντρες -γυναίκες και να πιστεύουν πως η γυναικα είναι κτήμα τους και μπορούν να την κάνουν ότι θέλουν …το πλάσμα αυτό όμως πόσες φορές έχει μειώσει τον εαυτό του…πόσες φορές έχει επιτρέψει να παραβιάσουν τα όρια της ,από την οικογένεια της προφανώς ακόμα και ποσο έχει δεχτει αυτή τη μοιρα της ώστε να μην καταγγέλει τον τύραννο της… Ο φόβος προφανώς έχει καταβάλλει όλη της την ύπαρξη…. Μην αφήνεις κανέναν να καθορίζει τη ζωή σου με βάση τα δικά του λάθος στερεότυπα και τις λάθος καταγεγραμμένες πεποιθήσεις που αυτός μεγάλωσε . Μίλα», έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα της ανάρτησής η Σοφία Παυλίδου.