Γιάννης Ζουγανέλης για Εβελίνα Παπούλια: «Ενδεχομένως δούλεψε ξανά με τον Φιλιππίδη γιατί...»

«Δεν μπορώ να εκφράσω πως ένας άνθρωπος μπορεί να συμπεριφερθεί έτσι»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Γιάννης Ζουγανέλης για Εβελίνα Παπούλια: «Ενδεχομένως δούλεψε ξανά με τον Φιλιππίδη γιατί...»

Η Εβελίνα Παπούλια στην κατάθεση της στην δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, αποκάλυψε για πρώτη φορά την εμπειρία στην συνεργασία της με τον κατηγορούμενο και τις δυο φορές, αφού μετά την παρενόχληση που δέχτηκε, συνεργάστηκε ξανά μαζί του.

«Έχω ακούσει για καταγγελίες. Τις καταγγέλλουσες τις γνώρισα εδώ απ’ έξω. Θεωρώ ότι εάν δεν είμαι μέρος λύσης, είμαι μέρος προβλήματος. Είμαι εδώ για να βοηθήσω να βγει ένα πόρισμα. Θα μπορούσα να είμαι στη θέση των κοριτσιών. Ήμουν πολύ τυχερή. Βάζω όρια αλλά είναι πανέξυπνος και πολύ χειριστικός. Ξέρει να μαζεύεται αν δεν τον συμφέρει.

Πρέπει να εξομολογηθώ ότι ήταν πολύ δοτικός κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της πρόβας. Ήταν θετικός μαζί μου και προστατευτικός. Ένιωθα άνετα. Στην πορεία αυτό που είδα ήταν ότι άλλαζε. Μετατοπιζόταν, άλλαζε η κατάσταση. Ήξερα ότι εκείνος με έχει ανάγκη και όχι εγώ.

Παίζω επί σκηνής και ξαφνικά είναι ο Φιλιππίδης πίσω από τις κουίντες. Έχει κρυφτεί κι έχει κατεβάσει το παντελόνι του και μου επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα. Σοκάρομαι. Προσπαθώ να συνεχίσω να παίζω. Δεν αντέδρασα, δεν είπα τίποτα. Έχει συμβεί άλλη μια φορά με τον ίδιο τρόπο. Ίσως είχε συμβεί και τρίτη.

Το άλλο γεγονός ήταν ότι με φωνάζει στο καμαρίνι και πάω. Μου λέει κάτι περί ανέμων και υδάτων και ξαφνικά με αρπάζει από τη μέση, πάει να μου βάλει χέρι. Τον σπρώχνω, τύπου όμως "χαχαχα". Κατάλαβε ότι δε μπορεί να συνεχίσει. Την επόμενη μέρα μπήκε στο καμαρίνι μου, του είπα να βγει για να ετοιμαστώ. Μετά ολοκληρώθηκε η συνεργασία.

Τώρα συνειδητοποίησα ότι δεν έκανε κάτι παραπάνω επειδή ήταν γνωστό ότι είμαι αντιδραστική και δεν τον έπαιρνε για άλλη αντικατάσταση… Αναγνώρισα τη χυδαιότητα του, την εξουσιομανία του και το ταλέντο του βέβαια. Επαγγελματικά μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Συνεργαστήκαμε ξανά στο "Εφάπαξ" και ήταν τέλειος. Αν τον είχα γνωρίσει μόνο εκεί θα σας έλεγα ότι είναι υπέροχος και τι του έκαναν αυτές οι κοπέλες! Μετά από αυτό συνεργαστήκαμε στο "Εκπαιδεύοντας τον Μπάμπη". Εκεί γνώρισα πάλι έναν καινούργιο άνθρωπο.

Σε μόνιμη υστερία, έντονος σε όλο το σετ. Γύρω στο 2001-2002. Ήταν σε μια φωνή και σε μια ένταση. Δεν πήγαινε και καλά το σίριαλ. Του είχα συστήσει μια κοπέλα που έψαχνε δουλειά για το ενδυματολογικό. Η κοπέλα όταν ήρθε να τον γνωρίσει, με χαιρέτισε και αυτό τον εκνεύρισε. Την έβρισε σχεδόν, της είπε ότι έπρεπε να χαιρετίσει πρώτα εκείνον! Σοκαρίστηκε η κοπέλα.

Η τελευταία και καταλυτική φορά ήταν στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και είπα ότι δεν θα συνεργαστώ ξανά μαζί του. Ο Φιλιππίδης έκανε την παρουσίαση του ανοίγματος αυτού του τμήματος. Μιλούσε με ένα σκηνοθέτη και αρχίζει να με μειώνει. Διάβαζα τα χείλη του. Του είπε "από που και ως που διδάσκει η Εβελίνα".

Γελούσε και με κορόιδευε. Έρχεται εκεί που κάθομαι μόνη μου. Μου λέει γλυκά "τι γίνεται Εβελίνα;". Εγώ τον έβρισα κατά πρόσωπο. Μπαίνουμε στην αίθουσα και άρχισε να πλέκει το εγκώμιο μου! Νομίζω ότι η Παξινού δεν έχει ακούσει τέτοια λόγια! Εκεί τελείωσε για μένα. Είπα δε θα ξανά συνεργαστώ μαζί του», ανέφερε χαρακτηριστικά η ηθοποιός στην κατάθεση της, ενώ ξέσπασε μάλιστα κατά των δικηγόρων του - δείτε τι τους είπε.

Το σχόλιο του Ζουγανέλη για τη συνεργασία Φιλιππίδη - Παπούλια

«Πριν μερικές ημέρες παρακολουθήσαμε την κατάθεση της Εβελίνας Παπούλια σχετικά με τα όσα έχουν συνέβη με τον Πέτρο Φιλιππίδη, είπε τι είχε συμβεί σε μια παράσταση στην οποία είχαν συνεργαστεί, παρόλα αυτά στη συνέχεια συνεργάστηκε εκ νέου μαζί του», ρώτησε ο δημοσιογράφος της εκπομπής Super Κατερίνα τον Γιάννη Ζουγανέλη που τον συνάντησε σε έξοδο του.

Με τον ηθοποιό να απαντάει: «Δεν μπορώ να εκφράσω πως ένας άνθρωπος μπορεί να συμπεριφερθεί έτσι. Δεύτερον το ότι συνεργάστηκε ξανά μαζί του δεν το ήξερα. Με την Εβελίνα έχουμε συνεργαστεί είναι φίλη μου. Ξέρω ότι έχει μια αφοπλιστική αξιοπρέπεια. Ενδεχομένως να είχε ένα συμβόλαιο, ενδεχομένως να τον συχγώρεσε»

.