«Ήταν, είναι και θα είναι...» - Θρήνος για το Χρήστο Σωτηρακόπουλο

Η σπαρακτική ανάρτησή του

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Δύσκολες ώρες φαίνεται να περνάει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, ο οποίος μέσα από δηλώσεις, που έκανε το πρωί της Τρίτης 13/12 στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια αγαπημένου προσώπου.

Ο θρήνος δεν αφορά μόνο στον αθλητικογράφο αλλά γενικότερα στον κλάδο της δημοσιογραφίας, καθώς το μεγάλο όνομα του χώρου, ο Γιάννης Διακογιάννης αποτελεί πλέον παρελθόν.

Η είδηση του θανάτου του, έγινε γνωστή νωρίς το πρωί, πηγαίνοντας να συναντήσει την κόρη του, τη γνωστή δημοσιογράφο Ρίτα Βαγιάννη, η οποία νικήθηκε το 2018 από τον καρκίνο και είχε χαράξει και εκείνη με τη σειρά της, μιμούμενη τα βήματα και την πορεία του, μια λαμπρή πορεία στη σύνταξη και στη διεύθυνση περιοδικών (θυμηθείτε εδώ την αείμνηστη κόρη του).

Το αντίο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου στον Γιάννη Διακογιάννη

«Για τον Γιάννη δεν χρειάζεται να πεις πολλά πράγματα. Ο Γιάννης σημάδεψε μια γενιά και παραπάνω. Δεν υπήρξαν άνθρωποι που να ήταν τόσο επιδραστικοί όσο εκείνος στον χώρο του. Τόσος κόσμος έγινε αθλητικός συντάκτης ή δημοσιογράφος γενικότερα από τη φωνή του Γιάννη, από τα ταξίδια που μας έκανε. Ο Γιάννης Διακογιάννης δεν ξεπεράστηκε και δεν θα ξεπεραστεί ποτέ.

Δεν το λέω τώρα, σήμερα, το έλεγα και του ίδιου και μου έλεγε 'άσε με ήσυχο'. Δεν μπορεί κανείς να έχει το εύρος των γνώσεων του Διακογιάννη. Στο ποδόσφαιρο έπαιζες μαζί του και καταλάβαινε και ο τελευταίος στο τελευταίο σημείο της Ελλάδας τι λέει. Καταλάβαινες στον στίβο, έτρεχες μαζί με τους αθλητές. Κολύμπαγες μαζί με τους αθλητές. Γινόταν ένα στους αγώνες του κόσμου μαζί με τον κόσμο.

Ήταν, είναι και θα είναι το σημείο αναφοράς. Ήταν ένας φοβερός άνθρωπος, φοβερός στην παρέα και σπουδαίος άνθρωπος. Η τηλεόραση είναι εικόνα, αυτό έλεγε όλη την ώρα. Δεν είναι ατελείωτα τα λόγια», κατέληξε ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.