Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 | Επικοινωνία

Έχασε την δύσκολη μάχη που έδινε με τον καρκίνο - Πέθανε καταξιωμένη ηθοποιός

Θλίψη

Έχασε την δύσκολη μάχη που έδινε με τον καρκίνο - Πέθανε καταξιωμένη ηθοποιός
News 14.12.2022 10:56
Από Ελένη Ζουγανέλη

Θλίψη επικρατεί με την είδηση πως έφυγε από τη ζωή πολύ γνωστή και καταξιωμένη ηθοποιός σε Ελλάδα και Κύπρο, η οποία έδινε μάχη με τον καρκίνο, λίγες ημέρες μετά το θάνατο πασίγνωστου Έλληνα δημοσιογράφου. Η αρρώστια όμως αυτή την νίκησε...

Αυτή η ηθοποιός πέθανε από καρκίνο

Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1944. Φοίτησε σε γυμνάσιο της Λεμεσού μέχρι την τετάρτη τάξη και συνέχισε τις γυμνασιακές της σπουδές αργότερα στην Αθήνα, φοιτώντας σε νυκτερινό γυμνάσιο της ελληνικής πρωτεύουσας, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσε τα μαθήματα της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών.

Πριν πάει στην Αθήνα για σπουδές, είχε ήδη ασχοληθεί επαγγελματικά με το θέατρο, από την ηλικία των 15 χρόνων, μετέχοντας στον θίασο των «Ηνωμένων Καλλιτεχνών». Μετά τη συμπλήρωση των σπουδών της στην Αθήνα επέστρεψε στην Κύπρο, όπου αρχικά συνεργάστηκε ως ηθοποιός με τον Οργανισμό Θεατρικής Αναπτύξεως Κύπρου (ΟΘΑΚ) για 4 περίπου χρόνια. Συνεργάστηκε ύστερα με το «Θίασο Γέλιου» του Νίκου Παντελίδη, τη «Μουσική Σκηνή» και το «Θίασο Παπαδημήτρη». Το 1975 ίδρυσε δικό της θίασο που είχε έδρα του τη Λευκωσία, αλλά περιόδευε και σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο. Κατά καιρούς ο «Θίασος Δώρας Κακουράτου» συνεργάστηκε με τον «Θίασο Παπαδημήτρη».

Η Δώρα Κακουράτου πρωταγωνίστησε σε πάρα πολλά θεατρικά έργα σ' όλα αυτά τα χρόνια που θητεύει στο κυπριακό θέατρο, κυρίως σε επιθεωρήσεις, είδος στο οποίο έχει διαπρέψει. Ταυτόχρονα συνεργάζεται με το κυπριακό ραδιόφωνο και με την τηλεόραση, όπου έχει πάρει μέρος σε πολλά θεατρικά έργα (κυρίως ηθογραφίες) και σε άλλες ψυχαγωγικές εκπομπές. Η τελευταία προσπάθεια της σε θεατρικό είδος πέρα από την επιθεώρηση, ήταν η παρουσίαση από τον θίασό της (με συνεργασία και του Φώτου Φωτιάδη) της Λυσιστράτης του Αριστοφάνη, το καλοκαίρι του 1986, με την ίδια στον κύριο ρόλο.

Την είδηση έκανε γνωστή το Πρωτοσέλιδο με μια ανάρτηση στο Facebook και γράφοντας «Φτωχότερος ο καλλιτεχνικός κόσμος της Κύπρου. Έφυγε από την ζωή η Δώρα Κακουράτου».

Φτωχότερος ο καλλιτεχνικός κόσμος της Κύπρου. Έφυγε από την ζωή η Δώρα Κακουράτου.

Posted by Πρωτοσέλιδο on Tuesday, December 13, 2022

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Θρήνος για την Ευρυδίκη - «Στάθηκε δίπλα μας δεύτερος πατέρας...»

Πέθανε ο γνωστός στιχουργός και δημοσιογράφος Λεωνίδας Μαλένης

Share